Nogomet

VIDEO: Glavni osumljenec v preprodaji vstopnic se je predal

Rio de Janeiro, 15. 07. 2014 09.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Glavni osumljenec v aferi s preprodajanjem vstopnic na nedavno končanem svetovnem prvenstvu v Braziliji se je po nekaj dneh bega predal oblastem v Riu de Janeiru. Britanski podjetnik Ray Whelan se je tudi že pojavil na sodišču.

Raymond Whelan je kot direktor podjetja Match Services, partnerskega podjetja Mednarodne nogometne zveze Fifa, osumljen, da je s svojim vplivom in zvezami omogočil, da so se vstopnice za ogled nogometnih tekem na letošnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji znašle na črnem trgu, kjer so jih člani dobro organizirane združbe preprodajali za vrtoglave zneske. Brazilska policija je Whelana na začetku prejšnjega tedna aretirala, a so pozneje 64-letnega Britanca po zaslišanju izpustili na prostost. Whelan je pred štirimi dnevi nato še pred prihodom kriminalistov pobegnil iz hotela, ni pa mogel zapustiti države, saj so mu odvzeli potni list.

Zdaj se je predal, je potrdil tožilec Marcus Kac, njegovo prijetje pa je potrdila tudi brazilska policija. Lokalna televizija Globo je poročala, da je Whelan prek svojega odvetnika sporočil, da želi oprati svoje ime. Podjetje, za katerega je delal, je že zanikalo kakršnekoli nepravilnosti, tožilstvo pa Whelanu in še desetim drugim osumljencem očita organiziran kriminal, nelegalno prodajo vstopnic, korupcijo, pranje denarja in utajo davkov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ata_Smrk
15. 07. 2014 13.29
+1
Kok je lustkan, krebeka.
Žan Dobrovnik
15. 07. 2014 10.34
+2
Zakaj date tak video..?? Kuk naj bi to zastopl.
me987
15. 07. 2014 10.04
+2
Match Services.. podjetje v lasti družine Blatter.. priročno, kajne?