Nogomet

VIDEO: Deschamps: Nemci so vajeni takšnih tekem in jih znajo pripeljati do konca

Rio de Janeiro, 05. 07. 2014 10.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Razočaranje v francoskem taboru po izpadu proti Nemcem je ogromno. Francozi so četrtfinale pričakovali z veliko mero optimizma, saj so se zaradi dobrih predstav upravičeno nadejali zmage proti Nemcem, ki doslej še niso pokazali prave forme. A se je vse skupaj zasukalo v korist "elfa".

Selektor francoske reprezentance Didier Deschamps je po izgubljenem dvoboju (0:1) razmišljal, da so četrtfinalni obračun odločile izkušnje, ki so bile po njegovem mnenju na nemški strani. "Elf" je tako po letih 1982 in 1986 še tretjič zapovrstjo Francoze izločil v četrtfinalu tekmovanja. "Reprezentanca Nemčije je vajena takšnih tekem in ima bolj izkušeno ekipo. Na začetku smo bili  preveč zadržani, nato pa smo pokazali nekaj obetavnih akcij, ki pa jih žal nismo znali zaključiti. Nasprotni čuvaj mreže Manuel Neuer je branil izvrstno. Moji igralci so razočarani, saj med njimi prevladuje mnenje, da med nami in Nemci ni večjih razlik. Žal se prvenstvo za nas na tej točki končuje. Ponosen sem na to, kar nam je uspelo," je francoskim novinarjem zaupal Deschamps.

Didier Deschamps
Didier Deschamps FOTO: Reuters

Še bolj razočarani so bili njegovi varovanci. "Škoda, da smo zapravili to priložnost. Imeli smo nekaj odličnih trenutkov, zato je težko sprejeti dejstvo, da si izločen. Manjkala nam je učinkovitost. Tekmeci niso imeli veliko priložnosti. Imeli so srečo, da so zadeli iz prekinitve. Ne moremo biti zadovoljni. Želeli smo se uvrstiti v polfinale ter dali vse od sebe, a to še vedno ni bilo dovolj. Razočaranje je veliko," je po izpadu priznal izkušeni Patrice Evra in namignil, da je bilo to zanj zadnje veliko tekmovanje v dresu francoske reprezentance.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

StrategCarloAncelottiKING
05. 07. 2014 14.14
-3
MRobbym
05. 07. 2014 13.51
-1
ELF so jih poimenovali po nemškem škratu superiornem škratu ELF:)
Ata_Smrk
05. 07. 2014 10.58
+7
Komicno, Elf je francoska blagovna znamka, dozivljenjsko zvezana z Renaultom...
fihner
06. 07. 2014 12.14
Glavno da gredo naprej, Francozi pa nazaj!!