Nogomet

VIDEO: Milijoni ne pomagajo šanghajskemu klubu: po neuspehih na zelenici zagorel še stadion

Šanghaj, 28. 03. 2017 15.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Stadion Hongkou v Šanghaju so v torek zajeli ognjeni zublji. Hongkou je dom prvoligaša Shanghai Shenhua, v požaru pa poškodovanih ni bilo. Ranjen je zgolj ponos kluba, ki po ogromnih vložkih pred sezono preživlja hude čase.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Lokalni urad za varnost v Hongkouju je po izbruhu požara na istoimenskem stadionu potrdil, da ogenj ni terjal smrti oziroma poškodb ljudi. Zvezna tiskovna agencija Xinhua je dodala, da igrišče oziroma tribune niso bile poškodovane, mestne oblasti v Šanghaju pa so začele preiskavo. To je novo poglavje v neverjetno neuspešnih nekaj mesecih za klub Shanghai Shenhua, ki svoje tekme igra ravno na stadionu Hongkou. Ekipo vodi nekoč odlični urugvajski vezist Gustavo Poyet, trenutno pa Shenhua kljub kar okoli 200 milijonom vloženih evrov zaostaja za najboljšimi v kitajski Super League na četrtem mestu. Pred sezono so moštvo okrepili eden najbolje plačanih nogometašev na svetu Argentinec Carlos Tevez, tu pa so še kolumbijski vezist Fredy Guarin, Senegalec Demba Ba in izkušeni nigerijski strelec Obafemi Martins. Sezona se je že začela slabo za Shenhua, ki je februarja izpadel iz azijske lige prvakov. Zaenkrat še ni znano, če bo stadion nared za naslednjo domačo tekmo z nekdanjim klubom Slaviše Stojanovića Changchun Yataijem (16. april). 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Chelsea1991
28. 03. 2017 15.36
+6
"trenutno pa Shenhua kljub kar okoli 200 milijonom vloženih evrov zaostaja za najboljšimi v kitajski Super League na četrtem mestu." LOL to pa je tako napisano kot da se bo liga kmalu končala, po celih DVEH KROGIH so na 4. mestu, kaj takega, ta lestvica je pa zelo realna in bo takšna tudi čez 28 krogov!