Nogomet

VIDEO: Ronaldinhovo čustveno slovo: legendarni Brazilec se je zahvalil tudi voznikom in pobiralcem žog

Porto Alegre, 18. 01. 2018 10.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Odhod v nogometni pokoj je Ronaldinho sporočil malce nenavadno, kljub temu pa je dolgoletni član Barcelone in eden najboljših nogometašev tega tisočletja deležen prave poplave pozitivnih sporočil z vseh koncev sveta. Zdaj se je 37-letni Brazilec tudi sam oglasil z daljšim zapisom na spletu.

Po tem, ko je Ronaldinhov agent Roberto de Assis Moreira potrdil, da se njegov brat s 37 leti poslavlja od aktivnega igranja nogometa, se je na naslov legendarnega brazilskega reprezentanta usul plaz sporočil občudovanja in podpore. Zdaj je na Instagramu prvič po udarni novici spregovoril tudi nekdanji član Gremia, Paris Saint-Germaina, Barcelone in AC Milana, ki ni skrival ganjenosti nad reakcijami z vseh koncev sveta.

Ronaldinho (desno) na nedavni fotografiji z enim svojih morebitnih naslednikov, članom Real Madrida Viniciusom.
Ronaldinho (desno) na nedavni fotografiji z enim svojih morebitnih naslednikov, članom Real Madrida Viniciusom. FOTO: Instagram

"Hvala mojemu Gospodu Bogu za to življenje, ki mi ga je namenil, za družino, prijatelje in moj prvi poklic," je čustveno začel Ronaldinho. "Po treh desetletjih, ki sem jih posvetil nogometu, se poslavljam od največjih sanj, ki pa sem jih uresničil. To sem imel v 20 letih in desetih v mlajših selekcijah najraje. Te sanje sem kot otrok intenzivno živel, v vsakem trenutku: potovanja, zmage, porazi, pot do slačilnice, prihod na igrišče, nogometni čevlji, ki sem jih uporabljal, dobre in slabe žoge, pohvale, ki sem jih prejel, veliki igralci, s katerimi sem igral, ki sem jih občudoval in z njimi nastopal, ter tudi tisti igralci, s katerimi sem igral le na igricah, a jih občudujem vse do danes. Na koncu koncev je bilo vse skupaj nekaj neverjetnega. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Vi, ki me poznate, veste, da sem zelo sramežljiv in mi ni v navadi, da veliko govorim, a moram vse povedati iz srca. To, da sem zelo hvaležen za pomoč vseh: trenerjev, kondicijskih trenerjev, vseh uprav klubov, predsednikov, navijačev za in proti, vozniku avtobusa, pobiralcu žog, sodniku in medijem. Hvaležen sem, ker smo skupaj spisali to zgodbo, brez vas to ne bi bilo mogoče. Marca bomo oznanili, kakšno bo slovo in kakšni bodo naslednji koraki. Vseeno želim tukaj izraziti hvaležnost s tisto famozno frazo 'Hvala, stara!', ker si bila moj vir navdiha toliko časa in z mano delila mnoge zmage!!! Hvala vsem za sporočila in naklonjenost! Močen objem, zelo sem bil srečen, ker sem lahko ta šport spremenil v svoje življenje in poklic," je sklenil legendarni nogometaš.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Casillas "trpel", Messi ni pozabil prvih skupnih dni v Barceloni
Med tistimi, ki sta starega znanca pospremila v pokoj, sta bila tudi Lionel Messi in Iker Casillas. Sedanji in nekdanji zvezdnik španske Primere Division sta se v objavi na spletu spominjala skupnih dni, ki so bili vsaj v primeru Argentinca veliko prijetnejši kot v primeru Španca. Ta je v vratih Real Madrida velikokrat preklinjal Ronaldinhove čarovnije, kar mu je sporočil tudi v svoji objavi na družbenih omrežjih.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Moral sem te trpeti, a kot ljubitelj nogometa sem ob tebi tudi užival. Uživaj na polno!" je zapisal Casillas. Messi je pristavil: "Vedno sem govoril, da sem se ob tebi veliko naučil. Vedno ti bom hvaležen, ker si mi tako olajšal reči, ko sem prvič prišel v slačilnico. Imel sem srečo, da sem lahko s tabo delil tako veliko reči, vesel pa sem, ker nisi zgolj fenomen z žogo, temveč tudi izjemna oseba, to pa je najpomembneje. Četudi si se odločil za slovo, nogomet ne bo nikoli pozabil tvojega nasmeška. Želim ti vse najboljše, Ronnie!"

Barcelona je pripravila tudi kolaž najbolj navdušujočih Brazilčevih potez:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ELPhenomeno
19. 01. 2018 14.34
Da ti je CR-ova disciplina, bi te lahk lagano gledal v LP še do 45. Leta, ti pa Ibra skp bi osvojila LP k bi mu ti serviral... Tvoje ogrevanje je blo leps gledat k katero kol tekmo, muchas gracias El Maestro R. ;)
MaunelNeuer
19. 01. 2018 13.46
imel je brilijantno tehniko, odličen špiler, škoda ko je tak na hitro ponikno
ZRCC
18. 01. 2018 21.06
+2
Legenda. Res sem užival, ko sem ga gledal igrati. Vso srečo v zasluženi penziji, Ronny.
PartyTime
18. 01. 2018 18.35
+1
To kar zna C.Ronaldo ne zna, ni znal in ne bo znal noben, vsaj tako on misli... nevem kaj je Roni tolk superiornega delal, če je C.Ronaldo prepričan, da je pač boljši od njega in ostalih!!! Drugače pa Ronaldinho maestro svoje klase in škoda, da ni dlje zdržal na tem nivoju :(...
Mich Diam
18. 01. 2018 16.59
-8
.... poslovil se je še tistim, ki so mu ženo doma peglali ko je bil zdoma!
fihner
18. 01. 2018 17.09
+5
Mich Diam
18. 01. 2018 17.11
-4
fihner
18. 01. 2018 17.41
+4
Mamba4Life
18. 01. 2018 16.16
+9
Velik poklon maestro nogometa. Če u dresu Barcelone dozežeš da prejmeš stoječe ovacije na Bernabeu pol si večen in z velikimi črkami zapisan u zgodovini nogometa. Havežen sem mu za vse lepe trenutke pa čeprav v dresu Barce, užitek ga je blo gledat. Še enkrat poklon #R10
Hellsrael
18. 01. 2018 12.03
+22
Meni osebno in mnogim prijateljem je gaucho najboljsi na svetu . Njegov ples z zogo je in bo ostal v spominu slehernega nogom.fanatika.
ggargamell
18. 01. 2018 14.58
+5
Hellsrael
18. 01. 2018 16.24
+5
Ko samo pomislim koliko ljudi je zacelo spremljati in trenirati ngomet ravno zaradi njega
up_
18. 01. 2018 11.22
-10
pa ja že neki časa ne igra..
speedracer
18. 01. 2018 11.44
-2
je igral mali nogomet in manj pomembne tekme....
orcus
18. 01. 2018 11.09
+7
Če držijo govorice, pride zaigrat še par tekem v Maribor, za stare dobre čase z Marcusem Tavaresem