Nogomet

VIDEO: Chapecoenseju ob žrebu Cope Libertadores predali pokal, novi predsednik na oder povabil kolumbijskega kolega

Luque, 22. 12. 2016 08.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Brazilski klub Chapecoense je na žrebu nove sezone Cope Libertadores v paragvajskem Luqueju uradno prejel trofejo, za katero bi se morala v finalu južnoameriškega pokala boriti ponesrečena ekipa. Novi predsednik Chapeja Plinio David de Nes Filho, ki je nasledil umrlega predhodnika, je na oder povabil tudi predstavnika Nacionala.

Vse je bilo na sredinem žrebu parov nove sezone Cope Libertadores še naprej v znamenju brazilskega prvoligaša Chapecoenseja, čigar člansko moštvo je bilo na poti na finalno tekmo Cope Sudamericane udeleženo v letalsko nesrečo, ki jo je preživela le peščica. Med ponesrečenimi je bil tudi predsednik Sandro Pallaoro, njegov naslednik Plinio David de Nes Filho pa je na prireditvi Južnoameriške nogometne zveze (CONMEBOL) v sredo zvečer v roke dobil trofejo, za katero se Brazilci s kolumbijskim klubom Atletico Nacional, žal, nikoli niso uspeli pomeriti. V nesreči blizu Medellina v Kolumbiji je umrlo 71 ljudi, med katerimi je bilo 19 nogometašev. Prav Atletico je bil med prvimi, ki je pozval, da pokal posthumno podelijo Brazilcem, to pa se je slab mesec po nesreči tudi zgodilo. De Nes Filho je v imenu svojega kluba trofejo sprejel skupaj s predstavnikom Atletica Danielom Jimenezom, ki ga je povabil na oder.

"Rad bi se zahvalil vsem, vsem državam. Toda dovolite mi, da se posebej, zelo ljubeče in z veliko hvaležnostjo zahvalim v imenu našega kluba, Chapeja, pri katerem si želimo pokal deliti s tistim, ki nam je dal to možnost s svojo človeško gesto, gesto spoštovanja. To je bila dostojanstvena gesta in izkaz prijaznosti," je De Nes Filho dejal ob dvigu pokala skupaj s kolumbijskim kolegom. Chapecoense je kot zmagovalec južnoameriškega pokala lahko sodeloval tudi na žrebu Cope Libertadores, pristal pa je v skupini z urugvajskim Nacionalom, argentinskim Lanusom in venezuelsko Zulio. Zeleni bodo spet zaigrali 29. januarja, ko bo na sporedu tekma z Internacional de Lages, štiri dni prej pa bosta dobrodelni obračun za družine žrtev odigrali reprezentanci Brazilije in Kolumbije.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.