Nogomet

VIDEO: Celjani proti Slasku po presenečenje, Domžalčani želijo ohraniti mrežo nedotaknjeno

Ljubljana, 01. 07. 2015 18.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V četrtek se začenja nogometna evropska liga, v prvem krogu kvalifikacij pa se bodo predstavili vsi trije slovenski udeleženci. Celjani bodo v Areni Petrol gostili poljski Slask iz Vroclava, Domžalčani bodo doma pričakali Čukarički, Koprčani pa gostujejo na Islandiji pri Vikingurju iz Reykjavika.

Več videovsebin
  • Izjava Blaža Vrhovca pred tekmo s Slaskom
    00:33
    Izjava Blaža Vrhovca pred tekmo s Slaskom
  • Izjava Simona Rožmana pred tekmo s Slaskom
    01:07
    Izjava Simona Rožmana pred tekmo s Slaskom
  • Izjava Luke Elsnerja pred tekmo s Čukaričkim
    01:24
    Izjava Luke Elsnerja pred tekmo s Čukaričkim
  • Nejc Vidmar pred tekmo s Čukaričkim
    01:32
    Nejc Vidmar pred tekmo s Čukaričkim

Po žrebu je bilo jasno, da so najtežjega tekmeca dobili igralci iz mesta ob Savinji. Poljaki so že nekaj let v vrhu poljskega nogometa, leta 2012 so bili tudi državni prvaki, zanje je takrat igral Rok Elsner, nato pa dve leti tudi slovenski reprezentant Dalibor Stevanović, lani pa so prvenstvo končali na četrtem mestu. Celjanom bo delo otežilo tudi dejstvo, da bodo prvo tekmo igrali na stadionu Arena Petrol v Celju - kamor sicer po napovedih iz Celja prihaja 2000 poljskih navijačev -, povratno pa pred glasnimi poljskimi navijači.

Celjani so sporočili, da na tribunah stadiona v četrtek pričakujejo kar 6000 gledalcev, kar bi bil nov rekord obiskanosti domačih tekem v Celju. "Čaka nas izjemno kakovosten nasprotnik in prava navijaška kulisa, ki jo bodo pripravili naši in poljski navijači, tako da se lahko jutrišnjega dvoboja močno veselimo. Na Slask smo dobro pripravljeni, pogledali smo si precej njihovih obračunov, ob tem pa pridobili dovolj informacij, da vemo, od kod preži njihova največja nevarnost. Tudi oni igrajo agresiven in hiter nogomet, tako da mislim, da se obeta dobra tekma, ki bo postregla s precej priložnostmi," je za klubsko spletno stran pred dvobojem dejal trener Simon Rožman.

"Želja in motivacija sta na najvišji ravni, saj gre za obračun, ki si ga vsi nogometaši čim večkrat želimo v svojih karierah. V imenu celotnega moštva lahko zatrdim, da se bomo borili vseh 90 minut, ob tem pa navijače iskreno pozivam, da nam čim glasneje pomagajo s svojim navijanjem. Prepričan sem, da imamo svoje možnosti, seveda pa je vse odvisno od nas samih," pa se glasi napoved kapetana Blaža Vrhovca.

Luka Elsner
Luka Elsner FOTO: Damjan Žibert

Domžalski tekmec, beograjski Čukarički, resda nima veliko mednarodnih izkušenj, lani je v evropski ligi izpadel v drugem krogu kvalifikacij proti avstrijskemu Grödigu, vendar je minulo sezono končal na tretjem mestu srbske lige. Izbranci Luke Elsnerja menijo, da morajo proti Srbom igrati pametno in samozavestno, favorita v obračunu pa ni. Domžalčanom v prid ne gre niti statistika; na zadnjih šestih evropskih tekmah so šestkrat klonili.

"Na igrišču se bo hitro videlo, kakšna so razmerja moči. Na obračun se pripravljamo zelo zavzeto. Igralci smo trenutno v fazi pridobivanja informacij o nasprotniku in prepričan sem, da ga bomo do tekme do potankosti spoznali in izpilili našo taktiko. Če odigramo tako kot znamo, se nimamo česar bati. Gledati moramo nase in verjamem, da lahko napredujemo, kar je naš prvotni cilj. Temu primerno bomo tudi krenili na igrišče," je za spletno stran domžalskega kluba dejal vratar Nejc Vidmar, ki bo v četrtek tudi kapetan domačih.

Trener Luka Elsner je opozoril, da je pred njimi težka naloga: "Nočemo pa podleči sindromu, ki ga imamo Slovenci, da se počutimo manjvredne oziroma se ne cenimo. Zaradi tega bomo na igrišče krenili odločno in zastopali naše barve tako kot zmoremo in znamo. Če bo sreča vsaj malce na naši strani, se lahko, ob kakovosti, ki jo imamo, in stabilnosti, ki smo jo ohranili iz minule sezone, uresničijo tudi najboljše napovedi."

Rodolfo Vanoli
Rodolfo Vanoli FOTO: Damjan Žibert

Najlažje delo v prvem krogu naj bi čakalo Primorce. Koper si želi, da potnika v drugi krog odloči že na prvi tekmi na Islandiji. Vikingur si je namreč pred dvema letoma zagotovil mesto v islandski nogometni eliti, zadnje prvenstvo končal na četrtem mestu in si s tem zagotovil mesto v Evropi. Izbranci Rodolfa Vanolija so favoriti za napredovanje, na Islandiji pa imajo za cilj zmago. Islandci nimajo ravno veliko mednarodnih izkušenj, saj so pred 22 leti v prvem krogu takratnega pokala Uefe v prvem krogu izpadli proti ruski ekipi CSKA iz Moskve. Vikingur je bil sicer petkrat prvak Islandije, vendar je njihov zadnji naslov še iz leta 1991.

"Osredotočeni smo na jutrišnjo tekmo in verjamem, da bodo fantje v pravem trenutku pokazali največ. Čeprav je tu hladneje, to za nas ne predstavlja ovire. Če bomo igrali tako kot znamo, verjamem v uspeh. Napoved za jutrišnjo tekmo je slaba in kaže, da bo deževalo, ampak to za nas ne bi smel biti problem," je za klubsko spletno stran povedal trener Rodolfo Vanoli, ki ne bo mogel računati na kaznovanega Jako Štromajerja.

Koper bo proti Vikingurju igral v četrtek ob 19.15, medtem ko bodo Celjani proti Slasku in Domžalčani proti Čukaričkem igrali ob 20. uri.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SajmnSays
02. 07. 2015 19.50
štajerka 1
02. 07. 2015 14.18
+4
Ajde, fantje. 3 tekme, 3 zmage. Gremo SLOVENIJA!
rossonero.acm
02. 07. 2015 09.19
+8
Celjski grofje!!!:) Prenosa pa itak nikjer...posnetek atletike iz Velenja...klasika...ajd.
Green Bee
01. 07. 2015 20.35
+18
Vso srečo vsem slovenskim klubom!
Mungos2
01. 07. 2015 20.12
+13
Dajmo Domžale !!! S srčno igro in malo sreče ste sposobni preskočiti prvo oviro !!! Veliko sreče tudi Celju, Kopru in kasneje še Mariboru !!! Dajmo Domžale !!!
PVSK
01. 07. 2015 19.14
+22
Vso srečo vsem trem!