Nogomet

VIDEO: Borussia do prvega 'skalpa', Pepa pestijo skrbi

München, 14. 08. 2014 10.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nemški prvak Bayern München je izgubil dvoboj nemškega superpokala, boljši tekmec je bila Borussia iz Dortmunda (2:0). Bavarci so ostali brez poškodovanega Martineza, kapetan Lahm pa je prepričan, da bodo potrebovali še nekaj časa, da pridejo v formo.

Trener Bayerna Pep Guardiola je bil po koncu tekme slabe volje iz več razlogov. Zaradi poraza proti Borussii na prvi veliki preizkušnji v novi sezoni, neprepričljivi igri in zaradi hude poškodbe, ki bo njegovega rojaka v igralskih vrstah Javija Martineza verjetno za dalj časa oddaljila od igrišč. Martinez si je poškodoval koleno, Guardiola pa ni optimističen: "To je res slaba novica, Javi Martinez je bil v dobri formi. Mislim, da ga bomo pogrešali dalj časa." O tekmi pa je Katalonec dejal: "Dobro smo igrali prvih 15 minut, potem smo imeli kopico težav. Potrebujemo več časa za pripravo. Poizkušali smo igrati, a smo imeli težave kontrolirati tekmo. Čaka nas še veliko treninga."

Kapetan Philipp Lahm pa je enostavno dejal, da še niso dovolj pripravljeni v tej fazi sezone. Predvsem je opozoril, da je še kar nekaj igralcev, ki še niso maksimalno pripravljeni zaradi poškodb ali nastopov na SP, ko se je pet igralcev ekipi pridružilo kasneje. "Veliko igralcev je, ki z ekipo trenira malo časa, imeli smo veliko poškodb in ti igralci so tudi šele v fazi, ko začenjajo s polnim treningom. Smo sredi priprav in na treningih lahko samo postaviš osnove, ne moreš pa simulirati prave tekme in zato potrebujemo še nekaj časa, da bomo tisti pravi."

Borussia je osvojila nemški superpokal.
Borussia je osvojila nemški superpokal. FOTO: Reuters

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (42)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tekač
14. 08. 2014 21.36
+2
Za glavobole si je pravi klub izbral.
alien8potnik
14. 08. 2014 22.47
+1
tedx
14. 08. 2014 17.10
+7
Bravo borussia navijam za vas ker je bayern pokupil celo ligo in upam da se kdaj dokazete da ste boljsi
alien8potnik
14. 08. 2014 17.48
+2
big247
14. 08. 2014 15.11
+9
Barvo Pep svaka ti čast moreš bit mojster da takšen klub kot je Bayern ki je mlel dve leti vse pred sabo v ekipo ki je povprečna če bi bil na tvojem mestu in bi dobro hotel klubu bi dal danes odpoved!!!
kim llsung
14. 08. 2014 15.05
+2
CE bo letos Bayern naletel na Real po pokasiral 2 petarde.....
kim llsung
14. 08. 2014 15.07
+3
Se Titanik je dlje zdrazal nad gladino....
Ka pa mislis
14. 08. 2014 23.30
+1
šumar
14. 08. 2014 15.03
+0
padel visoko leteći bayern to mi delej haha
Definbahija
14. 08. 2014 14.17
+0
Spet so najbolj glasni eni in isti in to tisti ki hejtajo Bayern. Get Lost!!
alien8potnik
14. 08. 2014 16.05
+5
ne bayern, pep je kriza. bayern je super klub.
alien8potnik
14. 08. 2014 13.40
-4
ooo, jodl, jodl. sp in slaba forma? a res? pri realu je skoraj cela ekipa bila na sp, pa so lepo zmagali. resnica je, da se pepkovanje ne obnese. strašni bayern je pod pepom le še senca samega sebe. jupp je bil TRENER kot se šika. ta jih je pa zgolj v letu dni razmontiral. kaj je, pep, ni messija, inieste in xavija, ki so bili tvorci legendarnih uspehov barce kljub povprečnemu trenerju? ni, ni. jah, veliki mit o pepu vse bolj bledi. tole je pa že malo preveč koksov, a ne? in borrusia brez glavnih dveh se poigrava z bayernom. pa še lewo so jim speljali. žalostno, kaj naj rečem. jupp, vrni se!
meskic
14. 08. 2014 14.08
-2
Itak, da je SP vzel velik davek, saj so glavni igralci Bayerna, ki so osvojili SP, letos vrnili sele en teden pred to tekmo. Ti res nimas pojma, kaj pišeš. Tebi je Pep toliko stopil na zulj z Barco, da ga vsakic samo pljuvas. Sploh ni cudno, saj je v stirih sezonah osvojil 14 lovorik z Barco, medtem ko je Real v casu, ko je Pep vodil Barco, osvojil samo dve lovoriki. Kdaj pa so se vrnili igralci Reala s SP, kdaj pa so se vrnili igralci Bayerna??? Samo Kroos in Khedira sta igrala finale SP-ja, Di Maria pa sploh ni igral finale. Tisti, ki so razturali na SP, so tudi imeli daljsi pocitek (to so seveda Bayernovi igralci), tisti, ki pa so popusili po celi crti na SP (Realovi igralci), pa so se prej prikljucili klubu v predsezoni.
Los Galacticos
14. 08. 2014 14.42
+10
Pep kar je osvojil, je osvojil samo zaradi superiornosti takratne Barce, Messija, Inieste in Xavija... Saj je še Tito ( trener za katerega takrat ni noben še slišal ) takoj za njim osvojil la ligo, prav zaradi tega ker je Barca takrat lahko osvajala lovorike brez trenerja, saj je Tito bil skoraj polovico časa v bolnici in glej ga, kljub temu je Barca osvojila la ligo in bila v polfinalu LP ( !!! ), ampak jih je stresu Bayern... Pep je uvidel da je Barci potekel čas, oz. Messiju, Iniesti in predvsem Xaviju in je zbežal v takrat zastrašujoč Bayern... Danes Bayern propada zaradi njega, to vidi vsak, in kot sem rekel po porazu od Reala, letos če Bayern ne bo osvojil bundesligo in prišel vsaj do polfinala LP skoraj da sigurno bo odletel... Njegovo trenersko znanje se kaže tudi v tem da je pustil Kroosa, za kar sem mu hvaležen, ampak to je bila največja neumnost... Tista blamaža proti Realu ? Real je nabil 5-0 ekipo ki je razbila Barco 7-0... Še en dokaz... Letos bo vse potrjeno, če BvB osvoji bundesligo se lahko lepo spakira in bo lahko vesel če ga bo sploh hotel kater večji klub za trenerja...
big247
14. 08. 2014 15.15
+6
meskic ne razumem te kdo se zej zgovarja tu če maš rad Bayern pol moreš videti da pep ni prava odločitev z to tika taka je ubil šarm bayerna ki je bil mašina in pol!!!
meskic
14. 08. 2014 15.48
+3
Potem isto lahko recemo za Ancelotiija, da je osvojil LP zaradi mocne ekipe in okrepitev, ne pa zaradi Ancelottijevega trenerskega znanja. Evo dokaz: Ancelotti je z Chelseajem v dveh sezonah pogorel v LP. V prvi sezoni je ze v osmini finala izpadel proti Interju, v drugi sezoni isto izpadel v cetrfinalu proti Man Utd in je bil odpuscen. Pri PSG je v prvi sezoni koncal drugi v ligi. V drugi sezoni je z PSG-jem izpadel v cetrfinalu proti najslabsi Barci v zadnjih petih letih, ko je Barca bila brez Vilanove, ki je imel takrat zdravstvene tezave.
AntiCule01
14. 08. 2014 15.59
+2
meskic ne bluzi papka zdej vidmo kok je dobr. Kako bi blo dobr šele v angležki ligi gledat papka...jaka muda mu osovjit ligo v nemčijo to pa je useh. Čim pride mal težje tekmovanje ala že v pokalu proti bvb-j use pa use ustav
alien8potnik
14. 08. 2014 16.03
+3
glej, meskic, zakaj se prepiramo? bayern je super klub, ki pa je po super trenerju juppu dobil cudnega trenerja pepa. ta pep, ki je dobil ekipo evropskih prvakov, ekipo, ki je bila zares POJEM nogometa, jo je s svojim trenerskim "znanjem" sesul v zgolj letu dni. ker jim vsiljuje svojo filozofijo, brez obcutka za to ekipo. izjemni trenerji (med njimi carlo), pridejo, analizirajo, kar je na razpolago, in glede na to zgradijo sistem igre. carlo je res dobil hiper ekipo, a je z njo osvojil LP (cesar se veliko mou ni). ker je carlo pac FLEKSIBILEN clovek. kaj pa naredi pep? pride in tupi z edinim, kar zna, ne glede na kader, ki ga ima. ne glede na to, da je taisti bayern mlel vse po spiskiu. kaj bo torej? nekaj že ne bo štimalo s tem pepom, a ne? pa barca? tike take ni izumil on. imeti tak trio, kot so messi, iniesta in xavi. jah, poezija. ja, kdo pa ne bi osvojil vsega tega z njimi, če je kolikor toliko dober. no, to. in - a ti navijaš za bayern ali za pepa? a si ti v bistvu en barca fanatik in je pep tisto, kar te motivira pri bayernu???
Los Galacticos
14. 08. 2014 16.09
+2
Daj MESKIC bodi normalen primerjat Pepa z Ancellotijem... Carlo je z 6 klubi osvojil marsikaj ( milan, roma, chelsea, real, juve, psg ), Pep pa z superiorno Barco samo, z Bayernom pa niti nima konkurence v bundesligi katero je osvojil po tem ko mu je Jupp zapustil tisti STROJ ki ga počasi uničuje... Najslabša Barca v zadnjih 5 letih proti komaj ustvarjeni ekipi PSGja? Nora primerjava, a? Zakaj pa ima Pep toliko težav, ima po tvoje igralce ki si zaslužijo zlato žogo, igralce ki so trgali na SP, skartka ekipa ki lahko vse pred seboj uniči... Pa jih uniči Real, pride BvB in jih razbije, očitno je da Bayern pod njegovim vodstvom počasi tone... Za razliko od njega Ancelloti kamorkoli pride dvigne ekipo za stopničko više, saj si sam rekel z ManU prvo 1/8, potem 1/4, z PSGjem prvo 2 mesto potem prvo, Realu je pa omogočil preskok polfinala in osvojitev la decime... Prosim ne primerjaj Pepa z velikimi trenerji, ker to ne bo nikoli, če bi ostal v Barci mogoče, ampak je zbežal ker mu Messi, Iniesta in Xavi nista mogla več omogočit lovorik...
meskic
14. 08. 2014 16.11
-2
Kje pa so bili Messi, Xavi in Iniesta pred Pep-om??? Niso niti priblizno bili med najbolsjimi nogometasi na svetu. Barca je bila tretja pred njegovim prihodom v la ligi. Kot da Carlo ni imel zvezdnikov in dobre ekipe. Ja pa ja. Itak, da je osvojil LP zaradi mocne ekipe. Zakaj ni osvojil s PSG ali Chelsea-jem??? Ni imel vrhunskih igralcev, kot jih ima pri Realu. Tako ti isto meces v kos Pep-a zaradi lovorik, ki jih je dosegel z Barco. Sicer pa Carla in Pepa je se prezgodaj primerjati, kajti Carlo ima 13 let vec kariere kot trener.
Los Galacticos
14. 08. 2014 16.15
+1
Pa recimo še to, poglej kaj je delala Španija dokler je biu duo Xavi in Iniesta, vse so osvajali, pa Pep ni bil Španski selektor, isto sta Xavi in Iniesta dajala Barci in Pepu, pa še plus je Pep imel Messija... Takoj ko je zlata sredina padla je tudi Pep padel in zbežal v Bayern... Ni mi jasno da ti trener uničuje klub ti ga pa zagovarjaš, zakaj ti je ime Pep večje od kluba da ga tako zagvarjaš ? Uprašaj se malo kako razmišljaš in če si pravi navijač... Mou je dobil nogo in od vodstva in od navijačev ko so videli da uničuje Real, ti pa tle k da bi užival v nesposobnosti Pepa in uničevanju velikega kluba kot je Bayern... Ne vem...
alien8potnik
14. 08. 2014 16.21
+3
kaj je torej narobe? isti bayern, pa tak zdrs, zakaj? po juppu ni to to. jupp je klasa. pep pa ne.
meskic
14. 08. 2014 16.21
Pep, da unicuje Bayern??? Ce bi unicil, bi ziher v svoji prvi sezoni dobil nogo. Rummenige in Hoeness itak bolje vesta od vseh navijacev Bayerna, kaj je dobro za Bayern. Pep-a bom sodil šele takrat, ko bo zapustil Bayern, ne pa po šele eni sezoni, v kateri je osvojil 4 lovorike.
meskic
14. 08. 2014 16.22
Jupp v svoji prvi sezoni pri Bayernu ni nic osvojil, Pep pa 4 lovorike.
Los Galacticos
14. 08. 2014 16.27
+3
Jupp v prvi sezoni ni dobil ekipo STROJ na pladnju tako kot jo je dobil Pep... Saj boš sam videl... Kar se mene tiče upam da bo čim dlje trener Bayerna, en problem manj za ostale ekipe...
meskic
14. 08. 2014 16.44
-3
Ce bo Pep cim dlje pri Bayernu ostajal, to bo pomenilo, da bo tudi uspehe nizal z Bayernom.
alien8potnik
14. 08. 2014 17.51
+1
kakor ti drago. briga nas. še lažje priti do krone LP. kul, ja. naj pepuje naprej;)
terapevt
14. 08. 2014 13.19
-1
Za Bullschevik: "Pepe"??? 'Pep'!!!
Bullschevik
14. 08. 2014 12.56
+2
Pepe ne zna sprejeti poraza, v ZDA, ko so izgubili z zvezdniki MLS je odklonil pozdrav z nasprotniki. Kot trener moraš biti tudi gentleman po vzoru G. Fergusona. Igra kot jo goji Pepe pa ni všečna.
alien8potnik
14. 08. 2014 13.41
-1
meskic
14. 08. 2014 14.14
+0
V zadnjih 5 letih je Pep kot trener osvojil 18 lovorik, Real pa s skupno s stirimi trenerji (Juande Ramos, Pellegrini, Mou in Ancelotti) osvojil samo 6 lovorik. In potem se najde en forumas neki govorit o trenerskih sposobnostih Pep-a??? LOL.
big247
14. 08. 2014 15.18
+3
ma kaj me briga kok lovorik je osvojil lahko jih je zarad mene 100 nima pojma ka dela!!
alien8potnik
14. 08. 2014 22.49
ja, bayern bo profitiral od katalonskih superiornih dni.
remi gillard
14. 08. 2014 12.43
+15
haha spider man,kar zravn je mel masko legenda.bravo dortmund pa še brez hummelsa so zmagal
mafija leva drogeraška
14. 08. 2014 11.40
+27
bernat, gaudino, rode, hojbjerg - to je sredina s katero se je pepček udaril z večnim rivalom borussio za prvo lovoriko. pa trije branilci - boateng, alaba in pazi martinez za steber obrambe. streli proti golu 22-4 za dortmund, mislim, da ni treba ničesar dodat. to je ta vaš španski veleum od trenerja.
mafija leva drogeraška
14. 08. 2014 11.50
+22
zanj je pač glavno, da so imeli večjo posest žoge.
KiNgKoNg
14. 08. 2014 12.14
-9
Naštel si postavo, tako da lahko že potem vidiš, koliko je bila tekma vzeta resno s strani Bayerna.
Symbolic
14. 08. 2014 13.50
+8
Tekma za superpokal v Bundes ligi se ne jemlje resno? Pri nemcih? Še tako prijateljske tekme jemljejo zelo resno, ta pa ni bila daleč od "prijateljske"... Za lovoriko se je šlo! LOL
Symbolic
15. 08. 2014 07.37
* Popravek: "ta pa JE BILA daleč od prijateljske"!
noble
14. 08. 2014 11.05
+10
Še design dresov Mame mie je podoben Farsi , da se je Pepček počutil bolj domače. Pokupili so pol Borusije ampak pomembnega člana ( Kloppa ) ne morejo .....in to jih hebe . Klobasičar si verjetno puli lase v zaporu , da je angažiral tega Katalonskega plešastega Roma .
xxman.y
14. 08. 2014 11.22
-4
A si še vedno jezen ker vam je ta Katalonec dal vetra kot še nihče? :D
nikolvec
14. 08. 2014 12.01
-2