Nogomet

VIDEO: Bayern še pravočasno prekinil niz porazov in prek Dortmunda dramatično prišel do novega superpokala

Dortmund, 06. 08. 2017 08.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Bayern se je z enim zadnjih strelov na tekmi rešil novega poraza v na prvi uradni tekmi nove sezone za nemški superpokal, ki so ga rdeči nato osvojili na dvorišču velike tekmice Borussie Dortmund po izvajanju najstrožjih kazni (5:4).

Sven Ulreich je bil junak ekipe Carla Ancelottija, za katerim je serija slabih rezultatov in predstav v pripravljalnem obdobju, a tokrat je drugi vratar ob odsotnosti številke ena Manuela Neuerja ustavil strela Sebastiana Rodeja in Marca Bartre za sladko zmago na Signal Iduna Parku. Bartra je zgrešil v šestem krogu streljanja najstrožjih kazni, potem ko je BVB v rednem delu prek Christiana Pulišića povedel v 12. minuti, nekdanji član črno-rumenih Robert Lewandowski pa je nekaj minut kasneje po akciji, ki bi lahko potekala tudi v prepovedanem položaju, izid poravnal z neposredne bližine. Bayern je bil boljši tekmec, toda Pierre-Emerick Aubameyang je po globinski podaji zaželenega Ousmana Dembeleja spektakularno zadel pod prečko Ulreicha za novo vodstvo, ki je trajalo vse do 88. minute, ko je po izjemni zmedi v kazenskem prostoru domačih strel Joshue Kimmicha mimo svojega vratarja Romana Bürkija preusmeril Lukasz Piszczek. Državni prvak se je v Dortmundu predstavil po lanski zanesljivi osvojitvi novega naslova, ki so ga rdeči dvignili s 15 točkami naskoka, na Signal Iduna Park pa so prišli brez Arjena Robbna, Jeroma Boatenga, Davida Alabe, Neuerja, Thiaga Alcantare in zvezdniškega novinca Jamesa Rodrigueza. Toda novi trener na klopi BVB Peter Bosz je hitro proslavljal prvi uradni gol kot strateg nekdanjih evropskih prvakov, potem ko je Pulišić izkoristil grobo napako Javija Martineza in neoviran stekel proti Ulreichu za lahek zadetek. Pri golu Lewandowskega je po boku pobegnil Kimmich in bil morda v prepovedanem položaju, ko je podal Poljaku v sredino za izenačenje. Razen strela Gonzala Castra, ki je bil v 24. minuti lahek plen bavarskega vratarja, Borussia praviloma ni pretila, gostje pa so se izboljševali. Vratnico je po strelu z glavo zadel Thomas Müller, z glavo pa je  za las mimo gola meril tudi novinec Corentin Tolisso.

"Poljski" dvoboj Lukasza Piszczka in Roberta Lewandowskega (levo).
"Poljski" dvoboj Lukasza Piszczka in Roberta Lewandowskega (levo). FOTO: AP

Drugi polčas je bil slabši, z manj priložnostmi, prva se je ponudila v Dortmundu precej nepriljubljenemu Lewandowskemu, ki v dobri situaciji ni streljal, temveč se je odločil za slabo podajo, Bayern pa je to drago plačal. Dembele je sprejel žogo na sredini in nogometaš, ki bi lahko v kratkem okrepil Barcelono, je z žogo v prostor našel Aubameyanga, ki je s spektakularnim lobom izvrstno meril za drugo vodstvo Dortmunda v sobotnem večeru. Bayern je po pravem "ping pongu" v kazenskem prostoru domačih izenačil v zadnjih minutah rednega dela, ko je Niklas Süle po podaji iz kota z ramo zadel prečko in je Bürki srečno izbil žogo z golove črte, nato pa domačim nikakor ni uspelo razčistiti in Kimmich je s pomočjo Bürkija in nesrečnega Piszczka poravnal izid. Tudi s pomočjo videoposnetka, prvič na uradnih tekmah najvišje ravni v Nemčiji, so sodniki gol priznali, prav Kimmich pa je bil tisti, ki je storil prvo napako ob izvajanju najstrožjih kazni v tretjem krogu. Toda nekdanjega člana Bayerna Rodeja je v naslednjem krogu Ulreich "prebral" in poskrbel za izenačenje, po zanesljivih izvedbah Castra in Artura Vidala pa je Süle mojstrsko zadel, Bartra pa pod pritiskom podobno kot Rode pred njim slabo streljal v vratarjevo desno stran ter prinesel naslov Bayernu, drugič zapored in šestič v zgodovini kluba, kar je tudi nemški rekord.

Izid tekme nemškega superpokala:

Borussia Dortmund ‒ Bayern München 2:2* (1:1)
Pulišić 12., Aubameyang 71.; Lewandowski 18., Piszczek 88./ag.
* - po izvajanju enajstmetrovk

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BayernGomez
06. 08. 2017 12.05
+1
Zmaga z veliko sreče. Če Carlo misli s tako igro nadaljevat potem lahko hitro pakira. Za prvi gol je kriv Martinez ki igra tako slabo da bi še Götzeja raje videl igrat kot pa njega. Lewandowski je sicer zabil gol a je bil kriv za drugi gol. Imel je priložnost da bi zabil gol a je raje podal Comanu ki je bil pokrit in potem hitro protinapad BVB-ja in gol. Drugače pa največje presenečenje Rudy. Pa tudi Süle je kar dobro odigral in še odlično izvedel penal. Pri drugem zadetku sta bila Rudy in Süle ključna igralca. Kimmich z izjemo zapravljenega penala zabil gol in podal. Igral je na RB. Rafinho pa naj se že znebijo. Pa še Sanchesa ki ga je Ancelotti poslal v igro ko je BVB vodil 2-1. Naj ga prodajo tudi v Zavrč če ga drugi nočejo samo naj gre že. Ulreich je sicer ubranil dva penala a še vedno je očitna razlika če Neuer ne igra ali ne. Pri Bayernu so manjkali Neuer Boateng Thiago James Robben Bernat in Alaba. Bayern pa na audi pokalu ni niti enkrat zmagal in niti enkrat niso zabili gola.
PIERREBRICE
06. 08. 2017 11.29
+2
Bayern München se nikoli ne preda! Nikoli! Mia san mia
LocoBlanco
06. 08. 2017 11.21
+3
Poraz na 4/5 pripravljalnih tekmah. Ko gre zares, pa v vitrino prinesejo pokal! Zato vam govorim, da pripravljalne tekmo niso niti priblizno neko merilo, da se lahko oceni forma ekipe! BayM je osvojil superpokal, danes igra se Chelsea FA C.S. pokal proti Arsenalu in tudi tu ne dvomim, da se bo na koncu veselil se en 'porazenec' na pripravljalnih tekmah (Chelsea). V torek pa evropski superpokal kjer bo glavni favorit za naslov še en 'poraženec' na pripravljalnih tekmah (RM).
Iniesta
06. 08. 2017 10.24
-3
Letos lohk BVB osvoji naslov v bundesligi ... mocno ekipo imajo, le razprodaje kljucnega kadra ne sme biti ...
PIERREBRICE
06. 08. 2017 11.30
+3