Nogomet

VIDEO: Empire State Building za en večer v barvah Barcelone, Ronaldinho na vrh s klubsko žogo

New York, Barcelona, 08. 09. 2016 16.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odprtje nove pisarne nogometnega kluba FC Barcelona v osrčju Manhattna so v New Yorku počastili z osvetlitvijo legendarnega nebotičnika Empire State Building, ki je za en večer sijal v klubskih barvah katalonskega velikana. Ronaldinho, nekdanji član Barcelone, je na vrhu stolpnice poziral s klubsko žogo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Barcelona ima od srede naprej pisarno v New Yorku in po trditvah klubskih veljakov bo zdaj svetovno znani katalonski velikan "odprt 24 ur na dan". Svoje prostore ima Barcelona namreč tudi v Aziji in seveda v Evropi, skupaj z odprtjem nove newyorške pisarne pa je to novo poglavje globalizacije najprepoznavnejše katalonske znamke. Newyorčani so v sredo zvečer uživali v igri rdeče in modre barve, ki so obarvale legenarno stolpnico Empire State Building, odgovorni so pojasnili, da se s tem niso poklonili le klubu, temveč tudi njegovemu dolgoletnemu partnerstvu z organizacijo UNICEF. Po nekaterih trditvah iz kluba je Barcelona najbolj priljubljena tuja ekipa v Združenih državah Amerike, kjer sta se pojavila tudi nekdanja napadalca Blaugrane Hristo Stojčkov in David Villa, ki v New Yorku trenutno igra za New York City.

"Danes Barca začenja novo ero, v kateri želimo naš doseg razširiti po celem svetu," je bil zadovoljen predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu. "Odprtje te pisarne v New Yorku je strateška odločitev, ki jo je sprejel odbor kluba, ne le zaradi komercialnih razlogov, temveč tudi zaradi družbenih in dobrodelnih. Svetu želimo pojasniti, kaj bo postala Barca in kam gremo: trudimo se biti najbolj globalna, občudovana in ljubljena športna institucija na planetu. S to novo pisarno in z odprtjem pisarne v Hong Kongu pred dvema letoma lahko zdaj rečemo, da je FC Barcelona operacija, ki poteka 24 ur na dan, sedem dni na teden," je dodal Bartomeu. Klubski prostori se nahajajo na elitni ulici Park Avenue, kjer imajo svoje pisarne denimo tudi Deutsche Bank, Ferrari, Heineken in Mercedes-Benz. Na Empire State Building se je že pred večerno slovesnostjo povzpel tudi legendarni nogometaš Barcelone Ronaldinho, ki je imel v rokah tudi žogo s klubskimi obeležji. Tudi slovita restavracija 21 Club se je za en dan odela v barve katalonskega kluba, ki tako ali drugače prodira v vse kotičke sveta. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dugi159
08. 09. 2016 21.06
+1
Messi in ronaldo v enem kosu
Symbolic
08. 09. 2016 17.44
+2
Ja, ne gre drugače ... ameriški stil...Pa tile članki na 24 Ur, samo za naslo vprebrat in pozabit... očitno smo vsi "lačni" ligaškega nogometa...