Nogomet

VIDEO: Atletico Madrid izključil skupino Frente Atletico, krivo za smrt navijača

Madrid, 03. 12. 2014 12.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski nogomet sta v zadnjih dneh zaznamovala dva negativna dogodka, eden se je končal tragično, s smrtjo navijača Deportiva. Dogodek se je zgodil v Madridu pred tekmo Atletico-Deportivo in vodilni možje Atletica so se odločili za radikalen ukrep, ki je naperjen proti privržencem njihove navijaške skupine Frente Atletico.

Tragično se končal pretep med privrženci madridskega Atletica in navijači Deportiva, privrženec galicijskega moštva iz La Corune, ki so ga pretepli in vrgli v reko, je zaradi posledic srčnega infarkta, podhladitve in poškodb glave umrl v madridski bolnišnici. Nato je na tekmi Valencie in Barcelone eden od navijačev Argentinca Lea Messija zadel s plastenko z vodo, a ta dogodek ni imel kritičnih posledic. Vodilni možje španskega nogometa so si enotni, da je treba huliganstvo in skrajne navijaške skupine ukiniti oziroma jim preprečiti dostop do športnih prireditev, prav tako pa se vsi strinjajo, da metanje predmetov ne sodi na nogometne terene.

Hitro so se odzvali pri Atleticu iz Madrida in sklenili, da izključijo navijaško skupino Frente Atletico kot uraden Atleticov navijaški klubin jim prepovedo obisk domačih tekem. Na klubski spletni strani so zapisali: "Glede na resne dogodke, ki so se dogajali v Madridu pred tekmo Atletico Madrid - Deportivo v nedeljo, je klub ustanovil komisijo, ki je analizirala vse dogodke in se na podlagi dejstev odločila za primerne ukrepe. Navijači kluba, udeleženi v pretep so takoj izključeni in nikoli več ne bodo mogli postati člani kluba. Glede na policijske dokaze so bili navijači vpleteni v incident člani skupine Frente Atletico. Klub se je odločil, da izključi skupino kot uradni navijaški Atleticov klub in prekine vsako povezavo z njimi."

Poleg tega so pozvali vse navijače naj navijajo, a v športnem duhu, s spoštovanjem do tekmeca in navijačev ter brez nasilja. Ukrepali so tudi pri Deportivu in del stadiona, kjer navija skupina Riazor Blues, ta se je v Madridu spopadla s člani skupine Frente Atletico, zaprli na naslednjih dveh domačih tekmah.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

taft01
03. 12. 2014 23.28
+2
Glede na policijske dokaze so bili navijači vpleteni v incident člani skupine Frente Atletico. SLOVENIJA MOJ DOMA
YiuYiu
03. 12. 2014 16.27
+5
Nekaj takega kot je naredil Perez z UltrasSurji.
TomažNovak
03. 12. 2014 22.46
+0
a res? ne bi vedel. kot mi je znano, Ultras Sur še vedno hodijo na tekme belčkov
YiuYiu
04. 12. 2014 22.27
Zaprl jim je celotno jug tribuno, zdaj jih navija le 1300, toliko kot jim je namenil mest.