Nogomet

VIDEO: Američani polfinalisti Cope Americe

Seattle, 17. 06. 2016 07.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriška nogometna reprezentanca je prvi polfinalist jubilejne Cope Americe, ki letos praznuje stoto obletnico. Prva ekipa skupine A je na stadionu CenturyLink Field v Seattlu v prvi tekmi izločilnega dela z 2:1 premagala Ekvador ter se uvrstila v naslednji krog.

Reprezentanca Združenih držav Amerike je povedla v 22. minuti, ko je nasprotno mrežo zatresel Clint Dempsey, kar je bil njegov že tretji zadetek na južnoameriškem prvenstvu. Tudi po polčasu so bili nekoliko podjetnejši gostitelji prvenstva, saj so z 2:0 povedli z zadetkom Gyasija Zardesa. Za Ekvador je edini zadetek dosegel Michael Arroyo v 74. minuti. Obe moštvi sta prvi četrtfinalni dvoboj prvenstva končali oslabljeni z desetčlanskim moštvom, ko je kolumbijski sodnik Wilmar Roldan v drugem polčasu predčasno poslal pod tuš Američana Jermaina Jonesa in Ekvadorca Antonia Valencio. Rdeči karton si je v izdihljajih tekme v 90. minuti prislužil tudi ekvadorski selektor Gustavo Quinteros.

Clint Dempsey
Clint Dempsey FOTO: Reuters

Američanom je edini poraz na tokratnem prvenstvu prizadejala Kolumbija, ki jih je premagala z 2:0 v prvem krogu skupinskega dela. Varovance nemškega stratega Jürgena Klinsmanna zdaj čaka potovanje v Houston, kjer bo 21. junija prvi polfinalni obračun. Ekipa ZDA se bo za uvrstitev v finale pomerila z boljšim iz četrtfinalnega dvoboja med Argentino in Venezuelo, ta dvoboj bo na sporedu v noči na soboto v Foxboroughu.

Naslednja četrtfinalna para sta Argentina in Venezuela ter Mehika in branilec naslova Čile.

Izid, četrtfinale:
ZDA - Ekvador 2:1 (1:0)
Dempsey 22., Zardes 59.; Arroyo 74.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.