Nogomet

VIDEO: Ilić opozarja, da razmišljanje o ukrajinskih težavah lahko vpliva negativno

Brdo pri Kranju, 10. 11. 2015 13.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./B.B./STA
Komentarji
2

Slovenska nogometna reprezentanca bo do odhoda v Ukrajino na tekmo dodatnih kvalifikacij vadila na Brdu pri Kranju. Novopečeni kazahstani prvak Branko Ilić pozna igralce ukrajinske reprezentance in pravi, da se ne smejo ukvarjati in obremenjevati z zdravstvenim stanjem v njihovem taboru.

Več videovsebin
  • Izjava Branka Ilića
    01:06
    Izjava Branka Ilića
  • Izjava Romana Bezjaka
    00:33
    Izjava Romana Bezjaka

Slovenski nogometni reprezentanti so opravili prvi resni trening v sklopu priprav na tekmi dodatnih kvalifikacij za Euro 2016 proti Ukrajini. Branilec Branko Ilić se je konec tedna veselil ubranitve naslova kazahstanskega prvaka z Astano. Zdaj pa je misli že preusmeril v dvoboj z Ukrajino, prva tekma bo v soboto v Lvovu, povratna pa tri dni pozneje v Mariboru.

"Malo že narašča napetost. Danes smo se zbrali na prvem treningu. In to z enim ciljem - iti v Lvov odigrat čim bolje. Seveda bomo vse naredili, da ne dobimo zadetka in da ga na drugi strani damo. Tekma zagotovo ne bo lahka. Ukrajina ima zelo dobro reprezentanco in posameznike. Toda to imamo tudi mi. Biti moramo pravi, kolektivni, to nas je v preteklosti že pripeljalo na velika tekmovanja. Če bomo igrali tako, kot smo, potem se lahko nadejamo pozitivnega rezultata," je uvodoma povedal Ilić.

Ilić v svoji pestri karieri resda ni igral v Ukrajini, nosil je drese Olimpije, Domžal, Betisa, Moskve, Lokomotive iz Moskve, Anorthosisa, Hapoela Tel Aviva, Partizana in Astane, a mu kljub temu Ukrajinci niso neznanka. "Poznamo igralce. Resda samo dva igrata v tujini, toda drugi nogometaši večinoma igrajo v najboljših domačih klubih, kot sta kijevski Dinamo in Šahtar Donjeck. Mi se bomo nanje zagotovo dobro pripravili, čakajo nas video analize, igralci pa smo si že ogledali nekatere njihove tekme. Njihove slabosti bomo skušali unovčiti in to kronati z zadetkom. Ta zadetek v gosteh pa vemo, koliko pomeni," pravi Ilić.

"Slišal sem, da ni Rotana in nekaterih drugih igralcev. To je sicer verjetno plus za nas, ampak s tem se ne smemo ukvarjati in obremenjevati, saj to lahko le negativno vpliva na nas. Manjkajoče bodo zamenjali mlajši igralci s še večjo željo po dokazovanju, zaradi tega bomo morali biti še toliko boljši in pripravljeni, da ne bomo dopustili nobenih slabih stvari," je zaključil Ilić.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgraj
10. 11. 2015 16.04
+5
Dobro se bomo pripravili na Ukrajince , ogledali si bomo video posnetke in poiskali njhove šibke točke , je o tem razmišljal Ilič. Če bi o tem odločalo samo to , kar je rekel Ilič , potem bi nogomet bil igra šaha z naprej predvidljivo rešitvijo . Če pa želiš zmagati , moraš imeti kvalitetni ekipo in samo kvalitetne ekipa je garancija za uspeh. Brez kvalitetnih igralcev ne moreš pričakovati veliko in čudeže . Slovenija žal nima igralcev , ki bi odstopali iz povrpečja , kaj šele bili v špici evropskega vrha .
BOZICEKSLO
10. 11. 2015 15.13
+3
UKRAJINA NE MORE IGRATI TAKO SLABO KAKOR NAŠI!! Nimajo igralcev kot jih imamo mi na golu to sta Oblak in Sammir