Nogomet

VIDEO: Šimundža: 'Vsi vemo, kaj želimo'

Maribor, 15. 06. 2015 14.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J./T.V./STA
Komentarji
8

Nogometaši Maribora so uradno pričeli priprave na novo sezono. Novost v kadru je 23-letnik iz Izraela Marwan Kabha, ekipa pa se na prvo pripravljalno tekmo podaja proti Gornji Radgoni. Maribor bo letos v tretjem predkrogu prvič v vlogi nosilca žreba za nastop v ligi prvakov.

Več videovsebin
  • Ante Šimundža ob začetku priprav
    01:20
    Ante Šimundža ob začetku priprav
  • Izjava Mitja Viler
    01:12
    Izjava Mitja Viler
Marwan Kabha
Marwan Kabha FOTO: POP TV
Mariborski nogometaši so se uradno zbrali že sinoči, danes pa so stopili še pred kamere in mikrofone. Tekmovalni koledar je znan. Delovni program pa temu primeren in ne dopušča daljšega počitka. V uvodnem delu bo vse podrejeno začetku evropskega popotovanja, kjer bo Maribor letos v tretjem predkrogu prvič v vlogi nosilca žreba. Na nedeljskem zboru moštva dobrodošlice še ni dočakal Marwan Kabha, 23-letnik iz Izraela, ki bo pomenil dodatno moč v zvezni vrsti. Predvideno so na zboru manjkali udeleženci reprezentančnih akcij po koncu prejšnje sezone. Luka Zahović, Aljaž Cotman in Dino Hotić imajo zaradi obveznosti v selekciji U-21 prosto do 16. junija, nekaj dodatnih prostih dni pa sta po daljšem bivanju v slovenskem in makedonskem reprezentančnem kampu dobila Aleš Mertelj in Agim Ibraimi, ki bosta v družbi klubskih soigralcev od začetka drugega tedna priprav. Mertelj je v nedeljskem popoldnevu odigral vseh 90 minut v kvalifikacijskem dvoboju v Anglijo, Ibraimi za Makedonijo proti Slovaški.

Ante Šimundža
Ante Šimundža FOTO: Damjan Žibert

"Ekipa je zbrana, začeli smo z delom. Glede na to, kar so fantje pokazali pred in med treningom, pa tudi med pogovorom, so pripravljeni in tam, kjer želijo biti, prav tako menim, da imajo polne baterije. Prvi trening je sicer bolj uvajalni, potem pa bo že šlo na polno. Vse je v redu tudi s kilogrami, tako da se veselimo dela," je ob robu zelenice v Ljudskem vrtu dejal trener Ante Šimundža. Ta je v ekipi pozdravil tudi novega igralca, 23-letnega vezista Kabho. "Glede na informacije, ki smo jih dobili in na to, kar smo videli, je odličen igralec, ki bo povečal konkurenco v moštvu, na njem pa je, da bo pokazal, kar zna. Težko pa po prvem treningu ocenim, kaj bo doprinesel ekipi," je dejal Šimundža. Ekipa s prvo pripravljalno tekmo začenja že v soboto v Gornji Radgoni, nato se v sredo seli v Avstrijo, kjer se bo merila s Sturmom, ostale tekme pa še niso potrjene. "Na vsakih priprava skušamo poiskati različne sloge ekip, ne vemo, kako in kaj nas čaka v žrebu. Zdaj gre in preprosto bo šlo vse po načrtu, ki smo ga pripravili. Komaj smo začeli, dovolj tekem bo, vsi igralci bodo imeli dovolj minut, da se dokažejo. Vemo kaj želimo, vsak posameznik pa mora želeti pokazati svoj maksimum, da pride med najboljših 18 in morda celo tudi med najboljših 11," je še dejal mariborski strateg. Delno se je z njim strinjal tudi Mitja Viler, ki pa še ni povsem v nizkem startu. "Baterije še niso polne, nekaj je ostalo še od lani. Treba je trenirati, nekateri so začeli že prej, to je naše delo, treba se je čim prej pripraviti in osredotočiti na treninge. Tekme se bodo stopnjevale, a so treningi močni in nas ne skrbi. Vse bolj bo naporno, čakajo nas težke priprave, časa do prvih resnih tekem ni dosti," pa je dejal Viler.

Ne počivajo niti pri drugih slovenskih prvoligaših, priprave so začeli tudi v zmajevem taboru, danes je Olimpija še uradno predstavila novega predsednika Milana Mandarića, prav tako so svoje nogometaše zbrali Domžalčani in Koprčani.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bigdick19
16. 06. 2015 09.31
-4
letos jih bo olimpija tresla k hruške...
askralj
15. 06. 2015 22.01
+5
Katanec si naj vzame vzor kak se sestavi moštvo in dela na pomladku tako smo pa padli v boben z ferskimi otoki kar pove kje smo realno.
štajerka 1
15. 06. 2015 18.18
+7
Dobro si je že na začetku sezone postaviti visoke, ampak realne cilje. Ne, da bomo osvojili CL, pa take fore, ampak zakaj se ne bi tja tudi letos uvrstili in odigrali še kakšne dobre tekme, na kateri bodo fantje (vsaj) konkurenčni nasprotniku, ker so tega očitno sposobni. Ampak kar se mene tiče, bi bil uspeh že, če bi igrali v EL in se prebijejo iz skupinskega dela, ker je Evropa polna kvalitetnih (in bogatih) klubov. Je pa treba najprej premagati vse nasprotnike, da bi lahko razmišljali o Evropi. In seveda spet osvojiti državno prvenstvo, da bomo lahko tudi v prihodnje uživali v evropskih spektaklih. Izkažite se, pubeci.
PVSK
15. 06. 2015 16.14
+11
Slovenska liga je naša še par let, tudi pokal če bo dovolj motivacije tako da je glavni cilj ponovna uvrstitev v ligo prvakov in nov priliv denarja.
štajerc55
15. 06. 2015 16.09
+7
GREMO PUBECI ŠE PO ENO CL !!!!!!!!!!!! MARIBOR ŠAMPIJON IN TAKO BO ŠE LEP CAJT !!!
rambek
15. 06. 2015 16.04
+4
tako je liga prvakov vse drugo je neuspeh... upam da pride se kaksna okrepitev
ZlonamerniGeneralFranco
15. 06. 2015 15.25
+8
Vsi vemo kaj želimo - zmago v ligi prvakov!
lovesosa
15. 06. 2015 18.51
-4