Nogomet

VIDEO in FOTO: Predsednik NZS Mijatović verjame v slovenski uspeh, selektor Kavčič pravi: Igrati morajo najboljši, ne mladi, stari

Brdo pri Kranju, 18. 12. 2017 19.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./B.B./STA
Komentarji
3

Na slovenskih nogometnih zelenicah bo nekaj časa zimsko zatijšje, premor pa so na Nogometni zvezi Slovenije tradicionalno izkoristili za prednovoletno druženje. Predsednik NZS Radenko Mijatović se je ozrl na nogometno dogajanje v Sloveniji, novi selektor Tomaž Kavčič pa pred sabo nov izziv, uvrstitev na evropsko prvenstvo.

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je na Brdu pri Kranju pripravila tradicionalni novoletni sprejem. Ob oblici uglednih gostov iz športa, gospodarstva,

Če gre verjeti desetletnim ciklom, potem je zdaj spet na vrsti tisto, ki nas lahko popelje naprej. Predsednik NZS Radenko Mijatović o nastopu slovenske reprezentance na velikih tekmovanjih
medijev, politike in z drugih področij je glavno besedo imel predsednik NZS Radenko Mijatović, ki je v slavnostnem govoru spomnil na uspehe in tudi drugo nogometno dogajanje v Sloveniji.

Med drugim je naštel vse uspehe mlajših selekcij, ženske izbrane vrste, klubskega nogometa na čelu z Mariborom in njegovim nastopom v Ligi prvakov, pozitivne učinke širjenja druge lige in uspešnost prve lige. Hkrati pa spomnil na to, da se članski izbrani vrsti ni uspelo prebiti na svetovno prvenstvo 2018 v Rusiji.

Ivo Daneu in Radenko Mijatović
Ivo Daneu in Radenko Mijatović FOTO: Damjan Žibert

Ob tem se je zahvalil zdaj že nekdanjemu selektorju Srečku Katancu in ob tem pripomnil, da so bile kritike na njegov račun včasih neupravičene. Hkrati pa je novega selektorja Tomaža Kavčiča pospremil k novim izzivom in mu izrekel podporo na novi poti. "Če gre verjeti desetletnim ciklom, potem je zdaj spet na vrsti tisto, ki nas lahko popelje naprej," je dejal Mijatović in ob tem mislil na igranje slovenske vrste na EP leta 2000 in SP 2010. Naslednje je namreč na vrsti EP 2020. Selektor Kavčič je dejal, da ga januarja čakajo osebni pogovori s reprezentanti, ob tem je dejal, da morajo igrati najboljši, ne mladi, stari. O željah za leto 2018 pa je dejal: "Predvsem zdravja in da bi reprezentanca s svojimi igrami zadovoljila publiko."

Mijatović je poudaril tudi dejavnosti zveze na področju nogometa za vse, dobrodelnosti in infrastrukturnih projektov. Za slednje je namenila skoraj pol milijona evrov, ob tem pa je pozval vse deležnike, tudi državo, k podobnemu ravnanju. "V življenju je zmag več vrst, ne le tiste na zelenici. Dosežemo jih z zmagovito miselnostjo, ki naj bo nalezljiva na vseh poljih delovanja," pa je pred novim letom obiskovalcem še zaželel predsednik NZS.

Selektor članske nogometne reprezentance Tomaž Kavčič in predsednik NZS Radenko Mijatović.
Selektor članske nogometne reprezentance Tomaž Kavčič in predsednik NZS Radenko Mijatović. FOTO: Damjan Žibert
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mcHudurra
19. 12. 2017 15.42
Ne bom kritizirala vnaprej ampak imam zelo slab občutek - mislim, da smo šli iz dežja pod kap. No bomo videli.
dipe
19. 12. 2017 14.55
zeleleni
19. 12. 2017 09.15
+4
skoraj v vsaki reprezentanci igra ali je na klopi en 19 letnik le v slo še v mladi reprezentanci igrajo očijevi sinčki ne pa najboljši