Nogomet

Vidal: Teveza sem prosil, da mi pusti izvesti enajstmetrovko

Torino, 15. 04. 2015 09.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijanski prvak iz Torina je po prvi tekmi četrtfinale lige prvakov v minimalni prednosti. Juventus je prvi dvoboj proti francoskemu Monacu dobil z 1:0, potem ko je v nadaljevanju z najstrožje kazni zadel Čilenec Arturo Vidal in stari dami zagotovil "prijetno" izhodišče.

Juventus in Monaco sta se doslej le dvakrat pomerila v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini, v sezoni 1997/98 je italijanska zasedba v polfinalu slavila s skupnim izidom 6:4. Zasedba iz kneževine je svojo moč dokazala že v osmini finala, ko je izločila favorizirani Arsenal iz Londona, svoje lepo negovane nogometne mišice je pokazala tudi v uvodnih dvajsetih minutah v Torinu, ko je nekajkrat resno ogrozila vrata Gigija Buffona, najbolj nevaren pa je bil Yannick Ferreira-Carrasco. "Stara dama" se je v drugi polovici razburljivega prvega polčasa znebila pritiska Monaca, lažje je zadihala in počasi zagospodarila na svojem igrišču, najlepši priložnosti pa sta v 27. minuti zapravila Argentinec Carlos Tevez in v 45. minuti Čilenec Arturo Vidal.

Arturo Vidal ob proslavi zadetka proti Monacu.
Arturo Vidal ob proslavi zadetka proti Monacu. FOTO: Reuters

Izbranci Massimiliana Allegrija so v drugi polovici tekme vendarle izkoristili prednost domačega igrišča. Edini gol so dosegli v 57. minuti, ko je Portugalec Ricardo Carvalho v svojem kazenskem prekršku na nedovoljen način zaustavil Španca Alvara Morato, z enajstmetrovke pa je zadel Vidal. "Prosil sem Carlosa, da mi da žogo. Resda sem v zadnjem obdobju zgrešil kakšno enajstmetrovko, a tokrat sem bil prepričan, da bom zabil," je za Gazzetto dello Sport povedal 27-letni Čilenec in opisal počutje pred izvajanem zelo pomembne najstrožje kazni. "Vem, da moj post v ligi prvakov traja že od novembra 2013, vmes sem zgrešil dve enajstmetrovki, toda tokrat sem bil prepričan, dame nič ne more zmesti. Po zadetku se mi je odvalil kamen s srca. Juventus je sedaj v lepi prednosti pred povratnim dvobojem," je za rožnati časnik še povedal Vidal in dodal, da pri Juvetu nimajo zgolj enega specializiranega izvajalce najstrožjih kazni. "Strel z bele točke običajno izvede tisti, ki se počuti najbolj samozavestnega."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mojebesedesozakon
15. 04. 2015 17.39
-4
pa kdo sploh gleda itijanski žogonebrc
zbuks
15. 04. 2015 19.03
+4
blackwizard
15. 04. 2015 15.50
+4
zdaj pa kar v finale....................forza juve
VECCHIASIGNORA
15. 04. 2015 12.28
+16
Vidal je bil v Lp strelsko uspavan, zato si je želel streljati penal, želja po golu in zaupanje kluba in najvijačev, odlična samozavest Vidala in gesta Teveza...***Forza Juve***
juventino 36
15. 04. 2015 10.37
+22
Forza Arturo . Penal pa tak ,da ga ni golmana .da bi ga branu. Forza Juventus