Nogomet

Vida bo plačal samo 50 tisoč evrov kazni

Zagreb, 01. 10. 2012 16.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zagrebški nogometni klub Dinamo je z astronomsko kaznijo 100 tisoč evrov kaznoval branilca kluba Vido zaradi kršenja klubske discipline. Po krajših pogajanjih so se sporazumeli, da bo nogometaš polovico plačal, polovico pa mu bodo "odbili" od pogodbe.

Pred kratkim je alfa in omega zagrebškega Dinama Zdravko Mamić "odmeril" kar 100 tisoč evrov kazni klubskemu branilcu Domagoju Vidi, ki je na klubskem avtobusu odprl pivo. Sprva se hrvaški reprezentant ni strinjal s kaznijo in je v klub prišel na pogajanja s svojim menedžerjem, rezultat vsega skupaj pa je, da je Vida le podpisal papirje in se strinjal s kaznijo. Po pisanju časnika Sportske novosti so pogajanja delno le uspela, saj naj bi 23-letni nogometaš plačal polovico, 50 tisoč, drugo polovico pa mu bodo vzeli od trenutne pogodbe. Kar ni presenetljivo, saj se Mamić v zadnjem času pogaja z igralci o zmanjšanju njihovih plač. Ne glede na dejstvo, da se je Dinamo uvrstil v prestižno Ligo prvakov, pa finančna situacija v klubu ni prav rožnata. Zato tudi ne preseneča, da se je Mamić, ki bo težko prepričal igralce v zmanjšanje prihodkov, odločil za hudo kaznovalno finančno politiko. Vida ni bil edini v zadnjem obdobju, ki je bil deležen finančne kazni, Ivan Krstanović je moral plačati 20 tisoč, Sammir pa kar 270 tisoč evrov.

Branilec Dinama Domagoj Vida (desno)
Branilec Dinama Domagoj Vida (desno) FOTO: Damjan Žibert
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

G.R.E.E.N
01. 10. 2012 19.21
+2
JuBoXD
01. 10. 2012 18.49
+2
KAJ??!!! SAMO???!!!