Nogomet

Veliko slavje stare dame v italijanskem pokalu odlična popotnica pred finalom Lige prvakov

Rim, 17. 05. 2017 22.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V finalu italijanskega pokala sta se na Stadio Olimpico udarila Lazio in Juventus, ki ga v prihodnjih tednih čaka še eno ključni obračun elitnega evropskega tekmovanja Lige prvakov. Pokalni obračun je bil odlična uvertura pred Cardiffom, saj je stara dama slavila z 2:0.

Juventus
Juventus FOTO: AP

Začetek obračuna je pripadel Rimljanom, saj si je prvo lepo priložnost na zelenici zagotovil Balde Keita, za kar so se maščevali gostje, ki so poskušali preko Gonzala Higuaina, vendar pa je strel še pravočasno prestregel rimski čuvaj mreže. Zatem pa je sledil hladen tuš, saj se je po lepi podaji Alexa Sandra med strelce vpisal Dani Alves, ki je s čudovitim zadetkom premagal Tomasa Starkoshko in popeljal Juventus v vodstvo. Stara dama pa se ni zadovoljila zgolj z golom, temveč so poskušali prednost še povečati. Izjemno priložnost je zamudil Higuain, ki ni uspel ugnati vratarja Lazia, zato pa je to uspelo v 25. minuti Leonardu Bonucciju, ki je vnovič izkoristil podajo Sandra.

Lazio je nato skušal nadoknaditi razliko, za las je bil nenatančen Ciro Immobile, ki je z glavo žogo poslal mimo leve vratnice, v podaljšku prvega polčasa pa je priložnost zapravil še Sergej Milinković – Savić. Tudi drugi del obračuna so domači pričeli z napadom na vrata Neta, ki je bil uspešnejši v poskusu Felipeja Andersona, izkazal pa se je tudi pri strelu Immobila. Kljub temu niso uspeli spremeniti rezultata, zato se je po zadnjem sodnikovem žvižgu pričelo veliko slavje Juventusa ob osvojitvi italijanskega pokala.

Juventus - Lazio 2:0 (2:0)
Alves 12., Bonucci 25.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

VECCHIASIGNORA
18. 05. 2017 18.52
+2
Super.. coppa je padla, v nedeljo ni druge kot da pade scudetto..kar se tiče Reala, bi jaz malce umiril strasti, Real Madrid ima gnezdo v ligi prvakov in to najbolj skrbi in seveda to ni Crotone, Lazio, Palermo, da se bomo šetali, Real, kar me najbolj sekira igra drugače, pritisnili so na potrpežljivost in igrajo z glavo in udarijo, da fajn zaboli. Tekma bo trda in po moje bo en sam gol odločil. Naj zmaga tisti, ki da več golov, sodniki naj opravijo kot je treba in bo vse ok. Ti CURVA, ne vem kaj si mislil s tem, a imam občutek, da te preteklost še kr drži..? :) FORZA JUVE!
gasilec78
18. 05. 2017 08.27
+8
Včeraj smo osvojili prvo lovoriko, v nedeljo osvojimo drugo lovoriko, 3.junija osvojimo tretjo lovoriko in tako dobimo trojček. Za smetano na torti pa drugo leto januarja gre Buffon po Zlato žogo in potem v zaslužen pokoj. Grande Juve. Forza Juve.
JUventin1
18. 05. 2017 08.33
+6
CURVANORD Zanetti
18. 05. 2017 09.21
+2
Saj ce slucano v nedeljo zgubite ne bo nic strasnega prvak bo na koncu Juve
JUventin1
18. 05. 2017 08.22
+4
Treble bo letos naš, v nedeljo še pade crotone nato pa finiširamo zadevo v UCL