Nogomet

Večno vprašanje - katera nogometna liga je najboljša?

Ljubljana, 26. 03. 2015 10.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Dejstvo je, da je angleška Premier league najbolj popularna liga na svetu. Pa je tudi najboljša? Odmislili smo navijače, medije in oglaševanje in jo postavili ob bok stirih najmočnejsih evropskih lig.

Če so goli najprivlačnejši del nogometne igre, potem je nemška Bundesliga številka 1. v Evropi. Statistični podatki iz letošnje sezone podjetja Oulala.com razkrivajo, da v nemškem prvenstvu v povprečju na tekmo pade največ golov, in sicer 2,8. Čeprav v Španiji vidijo nogometni navdušenci 2,6 gola na srečanje, pa kralj strelcev prihaja prav iz La Lige – na zadnjem El Clasicu mu ni sicer uspelo zadeti (je pa podal pri prvem golu), a glavni zvezdnik Barcelone Lionel Messi je z 32 goli ohranil primat najboljšega strelca izmed vseh nogometašev, ki igrajo bodisi v La Ligi, italijanski Serie A, Bundesligi, Premier League ali francoski Ligue 1.

Najboljša liga na svetu 2014/15
Najboljša liga na svetu 2014/15 FOTO: 24ur.com

Število strelov proti vratom pogosto razkriva, ali gre za napadalni nogomet, ali pa imajo moštva več obrambnih nalog. V tej kategoriji je na prvem mestu liga naših zahodnih sosedov, kjer nogometaši na eni tekmi proti obema vratarjema sprožijo slabih 27 strelov.

Podaje za gol oziroma asistence so prav tako pomemben vidik nogometne igre, ki včasih ločujejo sebičneže od moštvenih igralcev. Največ podaj na srečanje, 1,9, beležijo v Bundesligi, od koder prihaja tudi igralec z največ končnimi podajami v tej sezoni – član Wolfsburga Kevin de Bruyne je podal za 16 golov, s povsem enakim dosežkom pa se lahko pohvali tudi največja okrepitev Chelseaja pred letošnjo sezono, Cesc Fabregas.

Če podrobneje analiziramo vse podaje od enega igralca do drugega, vidimo, da največ, slabih 450 podaj, ustvarijo igralci v nemškem prvenstvu, kar je nekoliko več kot v Angliji (444,5). Bundesliga je očitno tudi pravi naslov za igralce, ki radi preigravajo, čeprav najboljši 'dribler' prihaja iz Premier lige: član vodilne ekipe prvenstva Chelseaja Eden Hazard, ki se mu nasmiha naziv najboljšega igralca v ligi, je v letošnji sezoni svoje nasprotnike preigral kar 134-krat, enkrat več kot je to uspelo Messiju in trikrat več kot napadalcu Bayerja Karimu Bellarabiju.

Dvoboji, v katerih obrambni igralec poskuša ustaviti prodirajočega nasprotnika, ki ima žogo, so pomemben element obrambne igre. Tu je na vrhu francosko prvenstvo, kjer gledalci v povprečju na tekmo vidijo dobrih 42 dvobojev. Najbolj uspešen pri tem je član ekipe SM Caen N'Golo Kanté (115), sledi pa mu vezist Udineseja Allan (89) in branilec Augsburga, soigralec Tima Matavža Abdul Baba (78).

Prekrški nogometašev
Prekrški nogometašev FOTO: 24ur.com

Graf, ki prikazuje prekrške, nakazuje, da se najbolj umazan nogomet igra v Italiji. Podatki kažejo, da na primer italijanski sodniki v povprečju piskajo kar devet prekrškov več kot v Premier ligi. Nobeno presenečenje torej, da igralec, ki je v dosedanjem poteku sezone utrpel največ prekrškov, prihaja iz Serie A – to je soigralec Boštjana Cesarja in Valterja Birse pri Chievu Perparim Hetemaj, nad katerim je bilo na 25 tekmah dosojenih 98 prekrškov. Sledi mu nekdanji član Fiorentine, sedaj pa vezist modrih iz Londona Juan Cuadrado, ki je v vijoličnem dresu na 17 tekmah utrpel 87 prekrškov, v modrem pa na štirih tekmah tri. Na prvem mestu v Premier ligi je sicer njegov soigralec, že omenjeni Hazard (86).

Najbolj stroge sodnike imajo sicer v La Ligi, kjer na tekmo pokažejo več kot pet rumenih kartonov. Nič čudnega, da prvi trije nogometaši z največ rumenimi kartoni vsi po vrsti igrajo za španske klube.

Se torej v Bundesligi igra najboljši nogomet? Naj vas le spomnimo, da je aktualni svetovni prvak v nogometu prav Nemčija.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (57)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LaDecima
29. 03. 2015 00.14
-1
messi man of the match xD
lenoritis86
26. 03. 2015 21.50
+7
za moje pojme je najboljša španska
veselinko123
26. 03. 2015 15.41
-6
Js vem tut 5 najbolsih vaskih lig in sicer:ena nemska vas bliz berlina,ena vas.blizu madrida,pa ena vas pr birminghemu pol 3ja hrvaska liga za vasi in nato 1snl......1snl je znana tudi potem da v njej igrajo zvezde svetovnega kova tipa Jahamir muslamililović(example) in vranimer stanga(example) ,ter tudi nk banana derby bezigrad 2005 ki je enkrat pred sto leti konkuraral za najbolso vasko ekipo..... Podeljujejo tut gajbo pera najbolsemu strelcu in igralcu ter vratarju najbolse mistvo pa dobi 2gajbe pera!zato je slo liga najbolsa..... A sn majstr al nism?clanek stila 24 ur hahhaha
lovesosa
26. 03. 2015 15.43
+7
24ur je slab portal, ampak tvoj komentar je najbrezveznejša stvar na njem
lovesosa
26. 03. 2015 15.41
+6
ali se v nemčiji igra najboljši nogomet? ali ima nemčija en klub ki mu ostali niso sposobni konkurerati, ali ima nemčija 2 kluba manj kot ostale lige? statistika je veliko ampak veliko veliko več statistkie bi potrebovali če bi hoteli pravično odsoditi katera liga je najmočnejša
geoid
26. 03. 2015 13.39
-5
dribling? kaj pa statistika, kdo jih je največkrat preigral 2 hkrati oz. zaporedoma? ali pa 3, ali pa 4 oz. celo 5 igralcev? kdo?
Campeones34
26. 03. 2015 14.25
+1
Dribling je, ko gres mimo vsaj enega igralca, ce pri tem gres mimo dveh ali treh se to steje kot dva oz trije driblingi. Pac Hazard najvec predriblja pa tebi vsec al pa ne.
MaceWindu
26. 03. 2015 14.48
+1
on bi meu bonus pike tk ko pri kaki igrci :)
veselinko123
26. 03. 2015 15.42
+1
Js ko sm spilau na vas pa me je en enestokrat zgazu pa ni nbn nc piskau
vectron
26. 03. 2015 12.36
-1
vsekakor je meni najbolj zanimiva liga nasplošno Nemška, vsi stadioni polni, moderni pa tudi dober nogomet se igra. Vse ekipe so mi zanimive še posebej Bayern. Ogromno je obnogometnih dejavnosti, analize, posnetki, inetrvjuji in vse ostalo je odlično pokrito. Kr mi je pa še najbolj všeč pa je to da so vsi bivši najboljši igralci, trenerji po koncu karier tesno povezani z nogometom. Ko je čas za reprezentanco pa cela država in vsi držijo skupaj, zato so tudi uspehi vidni...najrajši pa seveda gledam Barco, zato mi je Španska liga tudi všeč. Valencija, Sevilla, Atletico, Atletic so mi tudi klubi ki jih rad pogledam....Vzadnjih letih mi je tudi Francoska liga zanimiva, letošnje leto je še posebej zanimiv boj za prvaka.....Angleži pa Italiani so mi kr nekaj, še Nizozemce raje pogledam
Milka5
26. 03. 2015 13.33
+6
Se Strinjam ceprav sem velik navijac Ac Milana lahko recem da sta Spanska in Nemska liga razred zase...Angleska je blizu...Italijani pa zaostajajo najbolj...Od afere calciopoli italijanski klubski nogomet samo tone!!!Juventus igra pravzaprav svojo ligo in premaguje vse nasprotnike v ligi z minimalno 2 goloma razlike....Milana ni nikjer....Gledam tekmo Empoli Casena in je isto lt da bi gledal Celje-Koper ....katastrofa od katastrofe...Ko so zadnji veliki zvezdniki zapostili Italijo je bilo vsega konec in ce italijani ne prodajo svojih klubov bogatim Arabcem res nevem kaj bo...Prazni stadioni,veliko povprecnih igralcev ki verjetno sploh niso boljsi od igralcev v 1 Snl...slaba infrastruktura,ljudje v italiji enostavno se mi zdi da neverjamejo vec v nogomet ker je tam postal leglo mafijasev in politikov ....Nevem kako se lahko zgodi da giganti kot si Milan,Inter,Lazio nimajo enega velikega igralca...V Milanu igrajo povprecnezi ki nevem ce bi lahko vsi igrali v Mariboru ali Olimpiji in ki v pravem Milanu nebi niti vode nosili,Inter je nekoliko boljsi ampak dalec od resne ekipe...Lazio ima Andersona ampak ostalo pa so odsluzeni igralci...In res Italija ni vec pomoje boljsa od Francije kjer vsi klubi vlagajo ne samo PSG in Monaco tudi ostali....Italijani so dalec zadaj in upam da se tega cimprej zavejo in pripeljejo svezi kapital...Aja vsi ki povelicujete Ita ligo...Kako se lahko zgodi da v Serie A klub bankrotira in preneha igrat sredi sezone....To je nemogoce v Spaniji,Nemciji,Franciji, in pomoje marsikje drugeje !!!
vectron
26. 03. 2015 13.42
+10
Hja res je...dostikrat se lotim gledat Italiane še posebej kjer igrajo Slovenci, ampak res je slab nogomet...izjema je le Juventus, morda Roma ostalo pa slabo slabo
janko007 1
26. 03. 2015 12.33
+1
Mogoče nemško ligo, ki jo sam spremljam vsi malo preveč podcenjujete. Resda ima Bayern prednost 10 točk vendar to nekako ni realen pokazatelj. V ligi so ekipe, ki so ga sposobne premagati skoraj kadarkoli, recimo Dortmund, ki je sicer letos v krizi, Wolfsburg, M'gladbach pa tudi Leverkusen in Schalke. Poleg tega tudi slabše ekipe igrajo zelo odprto in napadalno, zaradi česar sicer prejmejo veliko zadetkov na določenih tekmah, spet drugič pa presenetijo večje ekipe. Bayern je letos spredaj predvsem zato, ker je proti tem slabšim moštvom manj grešil kot ostali konkurentje, ki pa so bolj nihali predvsem zaradi zelo mladih mostev. Zdi se mi, da bo drugo leto še precej bolj zanimiva liga, ko si bodo te ekipe nabrale nekaj kilometrine. Tako da kar se tiče zanimivosti sta angleška in nemška liga definitivno pred špansko če izvzamemo 3 španske derbije, če pa gledamo uspešnost v Evropi pa vseeno prednjači španska, čeprav smo bili letos blizu temu, da bi bila namesto treh španskih tri nemška moštva v četrtfinalu lige prvakov.
FreakZor
26. 03. 2015 12.17
-2
po mojem mnenju je angleška liga najboljša! če gledamo po zasluških, navijačih, derbijih, prenosov, vrednosti, težavnosti in še bi lahko kaj naštel. je res da je el clasico razred zase ampak rajši gledam zanimivo in izenačeno ligo kot pa 2 velika ki sta že stoletja na vrhu. veliko je odvisno tudi od tega kako medijo kaj prikažejo, naprimer 24ur nima pravic za angleško ligo zato je večina člankov o španski ligi in tudi po televiziji smejo poročati samo o la ligi. druga taka debata je da nekateri to ocenjujejo domače prvenstvo s evrospkimi tekmovanji, nekatere lige imajo prenatrpan urnik in s tem pride veliko poškodb, če dam primer je man united mel letos 11 poškodovanih igralcev ne vem če se je kdaj kaj takega dogajalo v španskih liga... no sicer pa vsak ma svoje mišlenje, ampak mislim da je očitno da je angleška še vedno najboljša
ZlonamerniGeneralFranco
26. 03. 2015 13.17
+0
Vse res samo če primerjaš kakovost vidiš da je angleška liga v zadnjih letih močno padla v primerjavi z ostalimi.Saj razumem natrpan urnik pa to ampak za primer 2005 so imeli 13 klubov v osmini finala lp, letos so bili le trije, a s tem da se ni noben uvrstil naprej. Po mojem je najboljša liga španska ker pač nekateri klubi obračajo ogromne denarje, najbolj zanimiva pa mi je bundesliga, zaradi dokaj izenačenih klubov.
big247
26. 03. 2015 12.07
+2
Angleška liga je najboljša samo zato ker se nikoli ne ve kdo bo prvak kot v drugih ligah ki sta povprečno 2 kluba v Nemčiji samo eden kandidata za naslov, V Angliji pa je teh klubov 4-5! Če mene vprašaš ne Messi in Ronaldo v Angleški ligi nebi zabila polovico toliko golov kot jih sedaj! Angleži imajo tudi težji razpored tekem in mislim da je tu tudi glavni krivec zato da ni nobenega Angleža v četrtfinalu LP. To je moje mnenje!
tonaparuda
26. 03. 2015 12.16
-2
če je zanimiva za prvo mesto še ne pomeni da je najboljša. plus tega je nemška liga glede tega "manj zanimiva" samo zadnji dve leti. Če pač gledamo kandidate za naslov....vrjamem pa da bo že drugo leto drugače, ker se liga krepi. Nasplošno pa se v nemški ligi bijejo hudo boji. Štadioni so polni do zadnjega kotička, uspelo jim je tudi nekaj kar angležem ni. Združiti ultrase in navadne navijače, do pravih izgredov prihaja le redko. Vse funkcionira, noro navijanje, tudi pirotehnika. Čim moraš v angliji sedeti na mestu celo tekmo.
FreakZor
26. 03. 2015 12.19
+0
Anonim13
26. 03. 2015 11.56
+2
Angleška.. Ligo se pač spremlja ker je zanimiva in v angleškem nogometu so zanimive tekme tudi 3. lige.. za kar težko trdimo za ostale lige.. Angleški nogomet (kar se tiče igre v ligi) tudi najlepši.. mogoče ne najbolj efektiven, definitivno pa najbolj zanimiv nogomet.
MM?
26. 03. 2015 12.07
+5
To se pa strinjam, je definitvno najbolj zanimiva.
Milka5
26. 03. 2015 11.46
-6
Ja Nemška in Španska liga potem pa nekaj casa nic!!!Nato prihaojo ostali Angleži so v zadnjih letih strahovito nazadovali...vecina ekip igra fizicni nogomet z zelo malo igralci s potezo vec....Chelsea,Manchester,Liverpool,City...pa v Europi redno izpadajo...Italjani so pomojem se 2 razreda nizje in se jih v ligo 5 uvrsti zaradi starih zaslug ker trenutno v Italiji Juventus z lahkoto premaguje vse .... Bayern v Nemciji resda zmaguje z veliko razliko nekatere tekme vendar v Nemciji zadnji poskusi igrat nogomet proti prvemu...Medtem ko v italiji,Spaniji in Angliji vecinoma se igra zaprta igra....Real in Barcelona ter Atletico napadajo medtem ko se ostali branijo...Italija ni vec podoba same sebe...3 raazredni igralci igrajo v Milanu,Interju....in seveda liga ne more bit dobra...Francozi so izjemo napredovali v zadnjih letih in mislim da je francoska liga 4 najmocnejsa Italijani pa nevem ce se z izjemo Juventusa drzijo se lige 5...Moje skromno mnenje...Italijani morajo zacet vlagat ker trenutno mislim da res precej zaostajojaoz izjemo Juventusa ki pa letos prvic poskusa nekaj nardit v Evropi in mi problem ker igra v preslabi ligi...Zelel sem si da bi Juve dobil Bayern ker se je kr ekah ljudi zacelo sprassevati da morda je Serie A boljsa od Bundeslige vendar treba je vedeti da je Borussia trenutno v eni najhujsih kriz in v najslabsi sezoni odkar je trener Jurgen Kloop...in da to ni merilo!!! Spanija,Nemcija ....Anglija,Francija..........Italija?
MM?
26. 03. 2015 12.06
+5
Ti vidiš razlike v razredih, jaz pa le v niansah, zanimivo. Mislim, da je španska vseeno najmočnejša, saj Real, Barca in AM prevladujejo. Kljub temu, da so vsi trije klubi izredno močni, so jim dosti blizu Valencia (celo pred AM v ligi), Sevilla in Villareal. Se pravi imamo šest močnih klubov. V Angliji so dobri Chelsea, MCity, MU, Arsenal in Liverpool, ki pa so v evropskih tekmovanjih slabi in tudi nihče niti približno tako dober kot npr. Bayern. To, da lahko slabše ekipe premagajo boljše v angleški ligi, je le odraz njihove "fizične" igre. Nemci imajo Bayern in BVB, ki letos ni formi in še nekaj čvrstih ekip: Wolfsburg, Bayer, Schalke, BM. Francozi so napredovali, a po mojem niso ne vem kako boljši od Italijanov. Moj vrstni red: Španija, Anglija, Nemčija, nato pa Italija in Francija tam nekje.
Milka5
26. 03. 2015 13.19
+0
Italija je katastrofa to je treba vedet...Do izraza sedaj bolj prihaja nekvaliteta kako se vidi ko so najboljsi igralci odsli z izjemo Juveta ki se je okrepil in v ligi nima konkurence.....Anglezi se med sabo ze udarijo vendar je treba vedet da je Real iz Madrida pred 3 tedni z veliko srece izlocil Schalke da ne govorim da je bil Atletico na loterijo izlocil Leverkusen...Medtem pa se je Wollfsburg se poigral z milanskim Interjem....Italijanska liga pomojem ni na nivoju Francije...Ni tempa ni igra vecina ekip samo nabija zogo na pamet in kaj bo bo...Juve,Roma,Lazio morda se kdo poskusa igrat ostalo pa ni gledljivo niti po televiziji kaj se le v zivo!!! Nevem ampak mislim da se kvaliteta vedno odraza na tribunah in v Italiji so vecinoma napol prazne ceprav so vstopnice najcenejse ce primerjamo z drugimi 4 drzavami...Tako da prazne tribune samo dokazujejo da niti Italijani ne verjamejo vec v svojo ligo iz katere so prakticno vsi veliki zvezdniki odsli ze pred casom...Italija je za moje pojme dalec zadaj...ko gledam po TV tekmo nevem med Caseno in Empolijem je priblizno enako kot Zavrc - Celje in mislim da se morajo ljudje ki delajo v Italijanskem nogometu globoko zamislit!!! Aja drugace sem velik navijac Ac Milana ki je letosna nivoju Kopra v slovenski ligi. Lep Pozdrav
MM?
26. 03. 2015 14.06
+0
Italija je zelo padla, samo oni od nekdaj nimajo preveč gledljiv nogomet.
Sheva007
26. 03. 2015 14.26
+2
problem je da v italiji se več ne ve katera tekma je prodana in katera ne, ker se ne ve kaetri klubi redno izplačujejo plače....
Sheva007
26. 03. 2015 11.44
+1
Najboljša liga je sigurno nemška, čeprav ji najmanj sledim. polni in moderni stadioni ter dober nogomet. Zelo lepa je tudi angleška liga, ki je nekako najbolj izenačena. Španija me ne prepriča, ker 2 igralca zabijeta več golov kot ekipe ki so od 8. mesta navzdol (v italiji sem prepričan jim tega nebi uspelo) :)
Milka5
26. 03. 2015 13.19
+1
ILoveGaming
26. 03. 2015 11.38
+13
Angleška liga je najbolj zanimiva in konkurenčna na svetu. Španska liga je atraktivna zaradi Barce in Reala in use boljšega Atletica. Italijanska liga je čisti dolgčas in zelo malo zanimivega nogometa. Propad Interja ter Milana pa je razlog za to. Nemška liga je vsako leto bolj zanimiva vendar Bayern kraljuje brez težau zato liga ni med najboljšimi ker ni konkurence temu klubu. Francoska liga je letos napredovala in če bo ostalo tako potem bojo zagotovo prehiteli Italijansko ( če je niso že ). Ostale lige pa so pod nivojem teh lig. Ruska, Portugalska, Nizozemska....
elsh
26. 03. 2015 11.50
+9
angleška konkurenčna pa nobene ekipe nikjer, italijani pa imajo povsem realne možnosti za osvojitev lige evropa
Nerazzura
26. 03. 2015 12.10
+1
"Angleška liga je najbolj zanimiva in konkurenčna na svetu". Samo to sem rabil prebrati pa sem nehal resno jemati tvoj komentar.
Milka5
26. 03. 2015 13.38
+4
elsha92 sem velik navijac Milana ...ampak trenutno je cela liga italije katastrofalna....Enostavno klubi ne vlagajo in posledica tega je nekonkurencnost...Juve igra ligo za sebe in prakticno ko malo resneje zaigrajo premagujejo vse z minimalno 2 goloma razlike....Ostali pa so v breznu ...nekvalietni igralci ki jih ti Italijani vlacijo v Serie a se odrazajo....Poglej si samo nas Milan ki igra kot Nk Koper in kjer pripeljejo vsakega ki je odigral 2 solidni tekmi v serie A
ILoveGaming
26. 03. 2015 16.15
-1
Konkurenčnost lige se ne gleda kdo je kje v Evropi pač pa konkurenčnost med ekipami v tej ligi. Če pa primerjaš lige med sabo potem pa moraš pogledati tudi Evropo.
MM?
26. 03. 2015 11.35
-4
Tile 24urci so kot preroki. Kot da bi vedeli, da je to najbolj pereča debata na forumu 24ur. No, takoj za Messi-Ronaldo je.
MM?
26. 03. 2015 11.36
+2
Moram pa pohvaliti avtorja, sem mislil, da je samo naslov, brez besedila.
monika raikonnen
26. 03. 2015 11.29
-1
zame je najboljša španska (messi,ronaldo ),angleška mi ni zanimiva
lovesosa
26. 03. 2015 15.53
-2
glede moči imej svoje mnenje, zanimiva pa ti ni ker je ne gledaš
pinguwin
26. 03. 2015 11.11
+2
najvec podaj je v bundesligi odkar je priso guardiola pa spila tiki tako:)
jankoslo
26. 03. 2015 11.05
-13
Premier liga je spektakel. Vse ostale lige imajo en derbi in to je to.
Nerazzura
26. 03. 2015 11.07
+15
Premier liga je spektakel ker vsi igrajo na istem nizkem nivoju. V evropskih tekmovanjih se hitro pokaže moč lig.
retropil
26. 03. 2015 11.16
+6
če ti ne poznaš več derbijev, še ne pomeni da jih ni... recimo v italiji je vsaka druga tekma nek derbi, derbi z neko zgodovino...
tonaparuda
26. 03. 2015 12.24
-1
Nekaj derbijev iz nemške lige....Ruhrpott Derby: Bor. Dortmund – Schalke 04, Südwest Derby: Frankfurt – K´lautern, Bayerisch-fränkisches Derby: Bayern – Nürnberg, Rhein-Main-Derby: Eintr. Frankfurt – Mainz 05, Rheinderby: Bayer Leverkusen – FC Köln, Nordderby: Hamburger SV – Werder Bremen, Der Klassiker: Bayern M - Borussia Dortmund............pa še ogromno jih je, ti so recimo v ospredju
MeaCulpa
26. 03. 2015 11.03
+1
V vsaki ligi obstajajo dobre ekipe in slabe ekipe, ena prvenstva so bolj izenačena od drugih, kar še ne pomeni, da so tista prvenstva slabša... če bi bilo glavno merilo izenačenost v ligi kjer ima vsak šanse za zmago in se do konca ne ve je verjetno najboljša kakšna 3.liga nekje na svetu....In vsak zagovarja svojo ligo ampak s to razliko, da določeni vedo ,da se nobene ekipe kaj šele lige ne sme odpisat, drugi pa se pač delajo norca iz vseh lig razen ene ali dveh in je pač kakor je
Nerazzura
26. 03. 2015 10.57
+3
Si ne upa noben pisati kako je angleška najbolj zdaj ko so čisto vsi izpadli iz evropskih tekmovanj :)
darkangel31
26. 03. 2015 10.51
-9
premier liga vse ostalo so sitnice :)
Nerazzura
26. 03. 2015 10.58
+9
User513426
26. 03. 2015 11.10
+7
brezveznik se je končno pobral po nedeljskem šoku in že trosi bedarije
fihner
26. 03. 2015 11.49
-1
Hojla Uroše, kako familija? Pa, kje si mi?