Nogomet

Van Gaal zavrnil 'vrečo denarja' in se podal v trenerski pokoj: 'FA pokal z Unitedom je moj največji uspeh'

Haag, 17. 01. 2017 15.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nizozemski nogometni strokovnjak Louis van Gaal, ki je bil brez službe, od kar so ga lani poleti po dveh sezonah odpustili pri Manchester Unitedu, je naznanil, da odhaja v trenerski pokoj. Nizozemec je v karieri, ki je trajala več kot tri desetletja, v svetu nogometa osvojil praktično vse. Za upokojitev pa se je odločil zaradi družinskih razlogov.

Louis van Gaal ne bo več aktivno deloval v nogometu. Največji pečat je zagotov pustil na Nizozemskem in v Barceloni.
Louis van Gaal ne bo več aktivno deloval v nogometu. Največji pečat je zagotov pustil na Nizozemskem in v Barceloni. FOTO: AP

Legendarni nizozemski nogometni trener Louis van Gaal je v pogovoru za nizozemski dnevnik De Telegraaf povedal, da po več kot treh desetletjih končuje kariero. Kot vzrok je navedel družinske razloge. "Ne verjamem, da se bom vrnil," je dejal 65-letni van Gaal in dodal, da zagotovo končuje kariero. Mož z vzdevkom Železni tulipan je po tem, ko so ga lani odslovili pri Manchester Unitedu, dobil številne ponudbe za delo, vključno s triletno pogodbo enega klubov z Vzhoda, ki mu je ponudil 50 milijonov evrov za tri leta dela.

"Lahko bi podpisal. Toda še vedno sem tu. Veliko se je zgodilo v moji družini, treba se je bilo soočiti z dejstvi," je povedal van Gaal, ki ga je prizadela družinska tragedija, ko je mož ene njegovih hčerk nenadoma umrl, poroča De Telegraaf. Čeprav je z Unitedom lani osvojil pokal FA, pa je maja dobil nogo. Takrat, pravi, je še razmišljal o naslednji službi. "Dejal sem, da bom končal, a nisem. Toda zdaj se ne bom več vrnil k trenerskemu delu," je poudaril Van Gaal, ki je v ponedeljek v Haagu dobil nagrado za življenjsko delo. "Pravzaprav sem se želel posloviti že po svetovnem prvenstvu 2014. Nato pa je sledil klic iz Anglije. To je lepa dežela, v kateri do takrat še nisem delal," je pojasnil Nizozemec in dodal, da je bila osvojitev pokala FA z rdečimi vragi njegov največji dosežek v karieri.

Na vprašanje, ali je uresničil vse svoje sanje, pa je dejal: "Dosegel sem vse. Ne bi se rad hvalil, kje vse sem delal in katere klube sem vodil. Veliko več ne bi mogel doseči." Van Gaal je v trenerski karieri deloval pri Alkmaarju, Ajaxu (z njim je osvojil ligo prvakov), Barceloni, Bayernu in Manchester Unitedu, dvakrat pa je bil tudi selektor Nizozemske, katero je na svetovnemu prvenstvu leta 2014 v Braziliji tudi popeljal do bronastega odličja.

Navijači rdečih vragov ga nikoli niso vzljubili, je pa navdušil s 'teatralnim' vložkom med tekmo z Arsenalom

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kot največji uspeh v karieri je označil osvojitev FA pokala z Manchester Unitedom, saj je dejal, da je bila ta lovorika osvojena v najtežjih časih njegove trenerske kariere

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Definbahija
18. 01. 2017 14.50
+2
hvala legenda za Alabo, Kroosa, Mulerja, Badstuberja, Contenta in vse ostale katere si vzgojil v top igralce
SAF1
17. 01. 2017 21.44
+1
No vsaj suše ni bilo.