Nogomet

Van Gaal poziva starše: Pustite otrokom, da gledajo nočne tekme SP!

Sao Paulo, 08. 07. 2014 20.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Otroci, ki želijo med počitnicami dan potegniti v noč in odložiti odhod v posteljo, so vsaj na Nizozemskem dobili pomembnega zaveznika. Louis van Gaal je namreč toplo svetoval staršem, naj pred polfinalnimi tekmami na SP svoje mladine ne podijo spat, ampak jim omogočijo ogled tekem.

Louis van Gaal
Louis van Gaal FOTO: Reuters
Tako kot dvoboj med Brazilijo in Nemčijo se bo tudi sredin drugi polfinale SP med Nizozemsko in Argentino začel šele ob 22. uri po srednjeevropskem času, a po mnenju Louisa van Gaala to ni zadosten razlog, da bi morali biti mali ljubitelji nogometa in oranžne reprezentance takrat že v posteljah.

"Svojim otrokom bi takoj dovolil ogled te tekme, ker je nekaj posebnega. Samo poglejte, kakšen vpliv ima svetovno prvenstvo na vse nas. Sploh pa ima večina otrok že počitnice, tako da je povsem vseeno, kdaj gredo spat," je na današnji novinarski konferenci pred sredino tekmo v Sao Paulu dejal strateg Nizozemske in nato modro dodal: "Tudi če bodo v posteljah, ne bodo mogli zaspati, ker bodo napeto razmišljali o tem, ali se je Nizozemska uvrstila v finale."

Robin van Persie
Robin van Persie FOTO: Reuters

Nizozemci brez Van Persieja?

Kapetan nizozemske nogometne reprezentance Robin van Persie pred polfinalom svetovnega prvenstva proti Argentini selektorju Van Gaalu povzroča sive lase. Van Persie, napadalec Manchester Uniteda, je namreč staknil hude črevesne težave, zato je njegov nastop na sredini tekmi vprašljiv.

Za zdaj Van Gaal še ne ve, ali bo kapetan oranj, ki danes ni treniral z ekipo, v sredo na stadionu Corinthians v Sao Paulu lahko nastopil. Poleg van Persieja je danes posebej treniral tudi Daryl Janmaat in selektor je razkril, da ima tudi on želodčne težave, zato ni želel tvegati, da bi okužila še preostale reprezentante.

Zato pa je za nizozemskega selektorja dobra novica, da se je treningom pridružil Nigel de Jong, za katerega po poškodbi dimelj ni bilo znano, ali bo sploh še lahko zaigral na tem mundialu ali ne. Prav njega na bi van Gaal izbral za dvoboje s prvim argentinskim zvezdnikom, Lionelom Messijem.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Definbahija
09. 07. 2014 10.58
+1
Lwjze, s tem da morajo otroci "gledat" SP se atrinjam. Saj sio v Ruskem paelamentu imeli razparavo med OI ce lahko otroci zamidijo solo ko gledajo igre.
Kolosej6
09. 07. 2014 09.36
+8
Mene je pa v tem članku zbodlo v oči dejstvo da na tekmi morda nebosta zaigrala RVP in Janmaat in to zaradi želočnih težav.. Se pa sprašujem sledeče, ali se spomnite da tudi na dan tekme Slovenija-Argentina tudi naš Samir ni moral igrati zaradi želočnih težav in to ni bilo prvič da bi dan pred tekmo z argentino imel igralec želočne težave? Morda gre zgolj za slučaj ali pa je nekaj na tem da Argentinci zastrupljajo nasprotnike (smeh)?
enasmrklja
09. 07. 2014 07.22
+3
ECantona
08. 07. 2014 23.02
+9
Nikoli! Ravnokar gledam kako Nemci posiljujejo Brazilce... V ŽIVO!
wampl
08. 07. 2014 23.34
+4
hitra
08. 07. 2014 22.47
-42
Dajmo poneumljat otroke
ECantona
08. 07. 2014 23.01
+25