Nogomet

Van Gaal na robu z živci, medijem zabrusil: 'Grozni ste!'

Manchester, 28. 01. 2016 18.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener Manchester Uniteda Louis van Gaal je tudi uradno povedal, da nikoli ni ponudil svojega odstopa, potem ko so se v zvezi s tem po Otoku v zadnjih dneh širile številne zgodbe. Ob napadu na medije je Nizozemec vseeno priznal, da je tik pred slovesom.

Druga sezona v Manchestru je kljub vnovičnemu zapravljanju ogromnih količin denarja za okrepitve že prinesla številna razočaranja.
Druga sezona v Manchestru je kljub vnovičnemu zapravljanju ogromnih količin denarja za okrepitve že prinesla številna razočaranja. FOTO: Reuters
Sinje modri del Manchestra je v četrtek slavil. Poškodba, ki jo je ob zmagi na pokalni tekmi proti Evertonu staknil zvezdnik Man. Cityja Kevin De Bruyne, vseeno ni tako huda. Belgijec bo zaradi poškodbe kolenskih vezi počival "le" šest tednov.
"Grozno" in "podlo" poročanje v medijih je vznemirilo tudi vsega hudega vajenega Louisa van Gaala in trener Manchester Uniteda se je predstavnikov sedme sile lotil na novinarski konferenci pred petkovo tekmo v pokalu FA pri Derby Countyju. Nizozemec je z Unitedom dobil le tri od zadnjih 14 tekem v vseh tekmovanjih in po porazu v Premier League proti Southamptonu na domačem Old Traffordu (0:1) je bilo na Otoku vnovič veliko zgodb o njegovem neizbežnem slovesu. Nekdanji trener Ajaxa, Barcelone, AZ Alkmaarja in Bayerna naj bi celo ponudil svoj odstop upravi, ki pa ga na čelu s prvim operativcem Edom Woodwardom ni sprejela. Toda Van Gaal je v četrtek pred mikrofoni poročanja označil za laž.

"Mislim, da tega nisem nikoli niti omenil,"
je domnevno ponujeni odstop komentiral Van Gaal in prešel v ofenzivo. "Mislim, da ustvarjate svoje lastne zgodbe, nato pa moram odgovarjati na vaše zgodbe. Tega ne bom počel, ker mislim, da je grozno in podlo, da lahko tako pišete, to pa je počelo veliko vaših kolegov, nato pa moram odgovarjati na vprašanja o njihovih zgodbah. Ne verjamem, da moram to početi. Ne verjamem niti, da je tu na novinarski konferenci primeren trenutek za kaj takega. Ko delate svoje zgodbe, me zelo skrbi za ljudi, ki verjamejo vašemu pisanju, dobim pa tudi veliko klicev in sporočil."

Wayne Rooney je Unitedu prinesel zmago na derbiju z Liverpoolom, ki pa je bila le začasna "dimna zavesa".
Wayne Rooney je Unitedu prinesel zmago na derbiju z Liverpoolom, ki pa je bila le začasna "dimna zavesa". FOTO: Reuters

Otoški kolegi so, zmotno ali ne, že decembra poročali o skorajda neizbežnemu slovesu izkušenega stratega, ki pa se je obdržal in po zmagi na derbiju proti Liverpoolu (0:1) se je pred kakšnim tednom zdelo, da bi se še lahko rešil. Toda zadnji poraz proti Southamptonu so vnovič pospremili kriki negodovanja in gromki žvižgi, zato je celo Van Gaal pred gostovanjem pri Derbyju priznal, da bi nov poraz predstavljal kapljo čez rob.

"Da sem bil blizu odhoda že decembra? Lahko pišete kar hočete, zdaj sem bil že tretjič 'odstavljen', še vedno pa sedim tukaj za vas in tukaj sem le zato, ker moram biti," je še dodal vedno ostri Van Gaal. "Če me vprašate, potem seveda - so določeni ljudje, ki so mi všeč, ker vprašanja postavijo na zelo spoštljiv način, toda veliko jih je zelo nespoštljivih. Vseeno zdaj ne morem več izgubljati, ker bom potem še četrtič obsojen na to, da me bodo odstavili, nato pa boste morda le napisali resnico, saj se včasih zgodi tudi to."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

U4
30. 01. 2016 16.13
On je na robu z živci ? Mi smo na robu, ker moramo ta sranje od igre gledat. Zapravil je 300 mil., pa si ne morejo dveh žog podati. Sramota.
Symbolic
29. 01. 2016 20.54
Srečno Van Gaal....
PošteniSlovenec
29. 01. 2016 12.43
+1
Van Gaal dela odlično ker se njegova ekipa ne bori za obstanek in doma proti super močnemu Southamptonu izgubi samo 0:1..Ne vem kaj novinarji pričakujejo da se bo po letu in pol boril za naslov prvaka če porabi samo 80 milijonov eurov za okrepitve??
Peter Selan 1978
29. 01. 2016 11.06
+2
Veliko novinarjev je nesramno agresivnih s svojimi vprašanji med našimi izstopa neizobrazenec ANDREJ MILJKOVIC ki kritizira slovenske športnike hvali pa vse icice zaradi njega ekipe nisem kupil že 2 leti
idiu3krasne
29. 01. 2016 10.01
Vanster je popenil...
šmajser1
29. 01. 2016 08.42
+2
Ko ti ne gre, je napad najboljsa obramba.
BayernGomez
29. 01. 2016 14.31
+1
Pri njemu je problem ker ne ve kaj je to napad.
BayernGomez
29. 01. 2016 14.31
Pri njemu je problem ker ne ve kaj je to napad.
peter5454
28. 01. 2016 21.14
+5
Van Gaal je katastrofalen coach za MU. Kako je lahko spregledal stare nogometaše kot sta Vidić in Van Persie, pozneje Di Maria in gradil na mladeničih, katerih čas šele prihaja. Legenda Rooneya ni dovolj za presežke. Proč z upokojencem, ne glede na milijone, ki jih bo dobil (dedek Ferguson je seveda izjema). Naj se razgledajo, kdo je na voljo, takoj!