Nogomet

Valverde že zapustil baskovski Athletic, ker čaka na glavno nagrado: trenersko mesto pri Barceloni

Barcelona, 24. 05. 2017 08.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
5

Vodstvo nogometnega kluba Barcelona bo v ponedeljek imenovalo naslednika Luisa Enriqueja, ki zapušča moštvo. Prvi favorit za mesto glavnega trenerja blaugrane je Ernesto Valverde, ki je odstopil pri Athleticu iz Bilbaa.

Luis Enrique je že marca sporočil, da ne bo nadaljeval trenerskega dela pri Barceloni in tako predsedniku kluba pustil dovolj časa, da izbere naslednika. Predsednik Josep Maria Bartomeu je napovedal, da bo ime novega stratega znano v ponedeljek, 29. maja. Barcelona letos ni osvojila naslova prvaka v španskem prvenstvu, zasedla je drugo mesto za madridskim Realom, neuspešna je bila tudi v Ligi prvakov, v soboto pa jo čaka finale španskega kraljevega pokala proti Alavesu. Enrique je v treh sezonah pri Barceloni s klubom osvojil osem naslovov.

Triinpetdesetletni Ernesto Valverde je prvi kandidat na seznamu za njegovega naslednika in v torek zvečer je tudi zapustil trenerski položaj pri Athleticu iz Bilbaa, je potrdil baskovski klub, seveda v pričakovanju, da bo sedel na trenerski stolček pri katalonskem velikanu Barceloni, pišejo španski mediji.

Valverde, ki je igral za Barcelono med letoma 1988 in 1990 in takrat s soigralci osvojil dve lovoriki, bo svojo odločitev o koncu dela pri Athleticu sporočil na novinarski konferenci skupaj s predsednikom kluba Josujem Urrutio. Valverde je bil na čelu baskovskega kluba štiri sezone, v tem času pa je osvojil eno lovoriko, španski superpokal in to ravno po zmagi proti Barceloni leta 2015.

Na širšem seznamu trenerskih imen za Barco, s katerimi špekulirajo španski mediji, kandidatov ne manjka, med njimi so tudi Ronald Koeman (Everton), Enriquejev pomočnik Juan Carlos Unzue, Laurent Blanc, Mauricio Pochettino (Tottenham), Oscar Garcia (Salzburg), ...

Bo Ernesto Valverde naslednik Luisa Enriqueja?
Bo Ernesto Valverde naslednik Luisa Enriqueja? FOTO: AP
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nikajzadodat
25. 05. 2017 11.07
Gomi...: Ti si simpatizer tistega kluba (v tem vrstem redu Real, Bayern, Athletico...in 100 % anti Barca) vse pa je odvisno od tvojega trenutnega nicka, ki ga uporabljaš. Ti pa še kar veselo glumi naprej. ;)
BayernGomez
24. 05. 2017 18.19
+1
Glede na to da sem simpatizer Athletica v Španiji bi raje videl da Velverde ostane čeprav se mu letos ni uspelo uvrstiti niti v evropsko ligo. No tudi vratar Iraizoz zapušča Bilbao.
nikajzadodat
25. 05. 2017 11.09
bububu123
24. 05. 2017 12.57
+1
Včeraj zvečer bi naj nekdo rekel da to ni 100% in da bi naj bil trener Koemann..... Pred pnedeljkom tako ali tako nebo nič 100%
Ka pa mislis
24. 05. 2017 10.07
+4