Nogomet

Valverde umirja visokoleteče Katalonce: Še pred mesecem so govorili, da smo katastrofalni ...

Barcelona, 15. 09. 2017 17.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po superpokalnem debaklu na tekmah z madridskim Realom so novemu trenerju Barcelone Ernestu Valverdeju napovedovali težek boj na katalonski klopi. A nekdanji napadalec kluba je odgovoril s serijo zmag v prvenstvu, ki ji je sledilo še zanesljivo slavje na obračunu s finalistom minule sezone v Ligi prvakov, torinskim Juventusom.

Navijači Barcelone so v Ernestu Valverdeju hitro spoznali moža, ki nima veliko skupnega s svojim predhodnikom Luisom Enriquejem. Valverde sicer trdi, da kakšnih občutnih sprememb v primerjavi z minulo sezono ni vpeljal, toda napredek na številnih ravneh, tudi na ravni odnosa z mediji, je viden. Valverde se ne spušča v obračune s predstavniki sedme sile, ki ga trenutno sicer hvalijo po izvrstnem začetku ligaške sezone. Trem zaporednim zmagam brez prejetega gola je sledilo še slavje v Ligi prvakov, kjer je Barcelona visoko ugnala finalista minule sezone Juventus (3:0). S tem so se umirile tudi kritike na račun vodstva, ki se ni najbolj izkazalo ob slovesu Neymarja, za katerega po mnenju nekaterih ni pripeljalo primerne zamenjave. A zdi se, da bodo Katalonci hitro pozabili na Brazilca, seveda če bo boljše predstave v nadaljevanju sezone kazal tudi njegov programirani naslednik Ousmane Dembele. "Vedno boljši je na treningih, to je že pomemben korak," je na petkovi novinarski konferenci pred tekmo z Getafejem povedal Valverde. "Je igralec, od katerega si želimo še več reči. Zdi se mi v dobri formi in v glavo si mora vcepiti, da gre tukaj za drugačen koncept igre kot v Dortmundu, sicer pa z drugimi zadevami težav nima," dodaja Valverde. Ta je napovedal, da bo tekom sezone seveda rotiral moštvo, zaostanka madridskega Reala na lestvici, ta trenutno znaša že štiri točke, pa ni želel posebej izpostavljati. "To, kar počnejo drugi, nam ni preveč pomembno. Pomembna nam je lastna pot in zbiranje točk. Zelo zgodaj je še in vsi tekmeci ne bodo izgubljali. Mi se bomo osredotočali nase, čaka nas zelo neugoden obračun," je na novinarski konferenci v Barceloni govoril nekdanji trener Athletic Bilbaa, Valencie, Olympiakosa in mestnega tekmeca Barcelone, Espanyola. 

Ernesto Valverde se je na Camp Nouu znašel pred izzivom kariere.
Ernesto Valverde se je na Camp Nouu znašel pred izzivom kariere. FOTO: AP

Glede počitka prvega strelca Lionela Messija in napadalca Luisa Suareza je odločno dejal, da bo o tem odločal sam in nihče drug, seveda pa ga veseli izkupiček iz uvodnih dvobojev, na katerih Barcelona (če seveda ne štejemo superpokalnih tekem z Realom) ni prejela niti enega zadetka. "Razlika v golih izhaja iz čvrstosti v obrambi in tega, da zabijamo gole. Poskušali se bomo še naprej družno braniti in napadati," je del svojega zaenkrat zelo uspešnega recepta razkril Valverde, a zaenkrat o kakšnih velikih spremembah ne želi govoriti. "Slog je podoben in še zelo zgodaj je, da bi govorili o spremembah. Še pred enim mesecem so nam govorili, da smo katastrofalni, potem ko smo izgubili v superpokalu. Vsak trener dela lastne reči in še premalo smo dali skozi, da bi lahko ocenjevali. Evforija? Ne vem, če se je že pojavila, a zelo smo mirni. A če bi moral izbirati med navdušenjem in malodušjem, bom vedno izbral navdušenje."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (22)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

omega _v6
17. 09. 2017 13.14
+5
Spomnim se prenosa tekme med Realom in Barcelono za superpokal!! Kako je komentator koval Real med zvezde in govoril kako so Katalonci slabi!! Tako je poniževal Barcelomo,da sem se močno zbal,da bodo padli v 3. Špansko ligo!! Govoril je kako so Realovci dobri,da so res iz drugega planeta in da ni kluba,ki bi jih letos premagal!? Kaj tega komentatora sedaj ni nič sram? Prosil bi odgovorne za komentiranje prenosov naj za komentatore postavijo OBJEKTIVNE ljudi ne pa takšne kot je bil ta !! Zelo na hitro so se njegove trditve izjalovile še več pokazale so se za laži in z tem pokazale,da nima pojma o nogometu!!
PartyTime
16. 09. 2017 12.54
-1
Na tekmi z juventusom se mi je zdelo da igra barca formacijo 4-3-1-2 in da messi igra za suarezom in dembelejem in da ima svobodo v igri.... Mogoce se motim :)
srbija777
15. 09. 2017 19.54
-17
Ronaldoooooooooooo
doloke
16. 09. 2017 08.58
+5
fihner
16. 09. 2017 11.17
+1
Iniesta
15. 09. 2017 19.17
-2
Barci manjka sirsa klop ... v drugem delu sezone se bo to poznalo ... Dembele zaenkrat ni se pokazal nic ...
doloke
16. 09. 2017 09.00
+1
Js pa sm z dembelejem kr zadovoljen...res da se se malo lovi na igriscu vendar je pokazal da nekaj obeta (bols k neymar na zacetku)
cripstoned
15. 09. 2017 18.56
-15
tako je valverde....imas samo enn problem...kako bos to dopovedal navijacem ce pa jih vec kot polovica starih od 13-17let....to so se otroci ki se ne zavedajo da je sezona dolga in da je celoten klub odvisen samo od enega igralca....pa se ta ni podaljsal pogodbe....hitro prehitro so nekaterim zrastla krila in preteklost je pokazala da tako kot so hitro krila zrastla tako so tudi hitro odpadla...
nisde357
15. 09. 2017 19.34
+14
haha kok si pa ti star?več kot 12 sigurno ne oz se je tvoj psihološki napredek ustavil pri 12 letih...
fihner
16. 09. 2017 11.19
+2
cripsy, Barsa te bo naredila sivega kot dalmatinskega osla, če že nisi......tebe pa boli, če koga......
idiu3krasne
16. 09. 2017 11.54
+1
Bravo fihner...8 mesto Belih golobov peče...jutri jih bo še Sociedad šolal...padejo na 10...11 mesto
Trend01
16. 09. 2017 13.50
-4
Lani je imel Real 4 zaporedne neodločene rezultate. Nekje v tem času se je začelo. Pa ste bili tudi zelo pametni... in se norca delali. Na koncu ste pa sami izpadli eni cabroni
cripstoned
16. 09. 2017 16.06
-1
trend hvala za pojasnilo...saj bo letos spet enako ....spet bodo na koncuu gledali kako real osvaja trofeje in za svoj neuspeh bodo spet omenjali lobije iz madrida....real je bil oskodovan ze v superpokalu....potem ramos prepoved 2 tekem in zdaj še marcelo prepoved....neymarjev denar je lepo prisel sodniski zvezi ki bo letos kot lani premagana skupaj z barco....real bo samo na dveh elklasikih nadmoestil izgubljene tocke iz zacetka prvenstva haahhaahhaa
sportko47
17. 09. 2017 18.18
+1
Trend ti imaš tako globoke misli , na dam še jest eno , če odmoslimo lani ( sodniki , delno tut slaba Barca ) je zadnjih 5 let Real ob tem času zaostajal za Barco ali Atleticom in na koncu tudi zaostal! Ti kot hud matematik zdej iz tega izračunaj kaj bo!! Karkoli boš odgovoril ti bo crisp stisnu plus. On slepo sledi , vidi samo belo ...
Johnny_J
15. 09. 2017 18.33
+12
Bolje,da preveč evforične navijače umiri valverde,kot kakšen real Madrid. Tudi cripstoneda bi moral zidane malo umiriti. Začetek je obetaven,ampak čisto pravega testa še res ni bilo,čeprav je zmaga nad juventusom dobra,še ne pomeni,da bomo spet osvojili sestorcka. Pravilno je,da drži igralce prizemljene,ker le tako,bodo vsako tekmo jemali z vso resnostjo in brez podcenjevanja. Očitno je poraz v superpokalu dobro del in pokazal igralcem,da niso nepremagljivi,sem pa vesel,da so se zbrali in sedaj nadaljujejo v zmagovalnem ritmu. Le tako naprej,tekme z malimi ekipami so nam lani odnesle naslov,naj nam ga letos prinesejo. Kar se tiče problematicnega neymarja,se pa vedno bolj kaže,da je to bila zaenkrat poleg nakupa semeda,najboljša stvar v prestopnem roku. Pravim zaenkrat,ker pričakujem,da bo tudi dembele pokazal da je bil vreden nakup,čeprav predrag,ampak na okoliščine,druge ni bilo. Tudi Umtitijevih 25mil lani,se kaže za zelo dober nakup. Torej hvala neymar,da si se odšel drugam kregat in,da si nehal dušiti najboljšega na svetu.
Iniesta
15. 09. 2017 19.18
-10
BBarca
15. 09. 2017 18.13
+5
Dokler bo ohranil ekipo na realnih tleh (da ne bo kakšnega ''lako čemo'' načina) in ponujal minute različnim igralcem, bo imel spoštovanje tako moštva kot tudi navijačev in medijev. Upam, da obdržijo formo in takšen način igre še dolgo.
cripstoned
15. 09. 2017 18.59
-13
in problem ki slisi na ime uprava je pozabljen....do prvega poraza potem pa spet udri po bartomeu....kako ne vidite da je bartomeu z izgubo neymara in neuspelimi nakupi verattija, coutinho ze zafural sezono....barcelona ima pred sabo se 35krogov in odvisna je samo od messijeve forme....blizje so neuspehu kot pa uspehu v primerjavi z realom v prvenstvu in realom v ligi prvakov ter psgju, cityu, chelseaju, bayernu....vecina strokovnjakov je taksnega mnenja....samo povem...
BBarca
15. 09. 2017 19.10
+5
Glej, jaz ločim dva aspekta nogometa. Prvi je na igrišču, drugi izven. Kar se tiče uprave sem absolutno za to, da Bartomeu gre. A kaj, ko na to nimam nobenega vpliva. Zato se pač osredotočam na predstave na igrišču. Meni osebno trofeje ne pomenijo prav veliko - od njih nimam nič. Enkrat sem jih videl v muzeju pri štadionu, pa verjetno bom še kdaj šel tja. Zame je dovolj lepa, napadalna igra tekmo za tekmo. To me pač veseli. Od tega dejansko imam nekaj - čustva (pozitivna in negativna) vsak teden. Da je malo bolj razburljivo. Zato nimam nič proti temu, da se na polno igra od prvega kroga dalje. Dokler traja pač traja. Kaj mi pomaga biti pol leta nezadovoljen le zato, da se potem v ligi prvakov pride čim dlje?
apodgraj
16. 09. 2017 11.47
+1
Strinjam se s tem , da se vse preveč obremenjujejo s trofejami ,ki jih ekipe lahko osvojijo poleg naslova državnega prvaka . Portugalska se je komaj uvrstila v osmino finala evropskega prvenstva. Igrala je slabo in neprepričljivo . V nadaljevanju je imala veliko sreče in se dokopala do naslova evropskega prvaka . Zato so vsa ta stranska tekmovanja nimo državnega prvenstva velika loterija in običajno ne zmaga najboljša ekipa . Vse je odvisno od žreba in velko mere sreče. Lahko se
apodgraj
16. 09. 2017 12.01
+1
Cristoned- Res je , da je veliko odvisno od Messija . Tudi Real ima pred saboj ravno tako 35.tekem . Srečo imate v tem ,da pri vas ni vse odviso od Ronalda . Pustimo mnenja strokvnjakov ob strani , kaj vse so napovedovali in strašili nogometno javnost. Barca ne bo preživela dobro te sezone . Real bi osvojil prvo in drugo mesto , če bi to dopuščal sistem . Vse se je sodilo na osnovi dveh izgubljenih tekem v Super pokalu. Barce je izgubljeni tekmi igrala na svojem minimumo , Real pa je igral povsem povprečni tekmi .Tako je tudi Real na trunirju kondederacij igral na svojem minimumu in zasedel zadnje mesto . , Maribor je doma igral proti Spartaku neodločeno ,lahko bi celo zmagal , ne moremo trditi , da je Maribor po kvaliteti zato boljša ekipa,
sportko47
17. 09. 2017 20.00
+1
Bbarca .... ko nčno en pameten na tem portalu, tko je treba gledat na šport ... konc debate