Nogomet

Valižanski selektor Coleman neznansko ponosen: Kot nacija smo majhni, toda po srcu smo kontinent

Toulouse, 21. 06. 2016 08.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko so se valižanski nogometaši na svojem prvem evropskem prvenstvu prebili v izločilne boje (in to kar s prvega mesta v skupini B), hvale na račun svojih varovancev ni manjkalo iz ust valižanskega selektorja Chrisa Colemana.

"Uživali bomo v tem," je po tekmi razlagal selektor Walesa Chris Coleman. "Igralci so bili pogumni, prikazali so vse, česar so sposobni z žogo, vse, česar nismo storili proti Angliji," je po zmagi nad Rusijo s 3:0 in uvrstitvi v osmino finala Eura 2016 svoje varovance hvalil valižanski selektor. Z osvojitvijo prvega mesta v skupini B so si nogometaši Walesa zagotovili dvoboj proti tretjeuvrščeni ekipi iz skupine A oz. C oz. D, tekmo osmine finala pa bodo igrali v Parizu 25. junija.

Coleman je bil po zmagi nad Rusijo izjemno ponosen na svoje varovance, Bale pa je ob menjavi prejel glasne ovacije.
Coleman je bil po zmagi nad Rusijo izjemno ponosen na svoje varovance, Bale pa je ob menjavi prejel glasne ovacije. FOTO: AP

"Že sem govoril, da ta skupina fantov lahko pokaže še več: so na poti do še nečesa, vesel sem, da sem tu skupaj z njimi," je prvega mesta v skupini bil vesel Coleman in dodal: "Počakati bomo morali, koga dobimo za naslednjega nasprotnika – spoštovali bomo vsakega – toda ničesar se nimamo za bati." Wales je sicer v skupini B zbral šest točk z dvema zmagama in porazom proti Angliji, ki pa je prišel v samem zaključku tekme. "Ko smo gledali na skupino s Slovaki, Rusi in Angleži, smo vedeli, da bo težko in odločalo se je prav na zadnji tekmi,'' je še razložil tvorec valižanskega uspeh in dodal: "Zmagati je bilo čudovito. Ponosen sem na svoje igralce. Uživali smo v predstavi proti Rusiji. To, da smo zaključili na vrhu skupine, je bonus. Igra je bila zares zadovoljiva."

V čustvenem pogovoru z novinarji je Coleman dal slikovito primerjavo: "Sem neznansko ponosen. Noči, kot so te, ko vidiš vse navijače … Kot nacija smo majhni, toda po srcu smo kontinent nocoj."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blazter
21. 06. 2016 18.10
Lepo za njih. Men so pa lep zaslužek pri stavah odnesl....
šumar
21. 06. 2016 13.58
+0
haha dve zmagi in ze so heroji haha bomo zdej naprej vidli kaj boste nardili haha
helter skelter
21. 06. 2016 11.06
+6
Pred dnevi je mali ruski diktator rekel: Kako je lahko 200 Rusov preteplo več tisoč Angležev? Zdaj se tudi jaz sprašujem: Kako lahko 3 milijonski Wales tako razbije 140 milijonsko Rusijo???