Nogomet

FOTO: Sigurdsson dokončno razblinil (pobožne) sanje o Braziliji

Ljubljana, 22. 03. 2013 17.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska nogometna reprezentanca je v petem krogu kvalifikacij za nastop na SP v Braziliji leta 2014 z 1:2 izgubila proti Islandiji. Milivoje Novaković je sicer zadel za vodstvo, nato pa je z dvema goloma za preobrat poskrbel Gylfi Sigrudsson.

Srečko Katanec se je za obračun z Islandci odločil za postavitev 4-3-3. V konici napada so začeli Zlatan Ljubijankić, Valter Birsa in povratnik v izbrani vrsti Milivoje Novaković. V uvodnih 30 minutah pravih priložnosti za gol ni bilo. Slovenija je imela terensko premoč, a je v zaključkih akcij manjkalo nekoliko odločnosti. Še najbližje je bil v 11. minuti kapetan Boštjan Cesar, ki je po podaji s kota Birse nesrečno zadel Ljubijankića in žoga je končala v golavtu. Gostje iz Skandinavije so vztrajno čakali na napake naše vezne in obrambne vrste. Najlepšo priložnost so imeli v 15. minuti, ko je prvi zvezdnik moštva Gylfi Sigurdsson streljal mimo leve vratnice vrat Samirja Handanovića.

V 34. minuti pa vodstvo naše reprezentance. Novaković je upravičil zaupanje selektorja Katanca in po slabem posredovanju obrambe gostov s prefinjenim strelom v daljši vratarjev kot ugnal Hannesa Halldorssona. Po golu se je igra nekoliko razživela. Naša reprezentanca je zapretila preko Kurtića, Branko Ilić pa je pred golo Handanovića uspešno blokiral neveren strel z glavo Solvija Ottesena. To je bila tudi zadnja omembe vredna akcija v prvem polčasu.

Srečko Katanec je ob vrnitvi na slovensko klop doživel še drugi poraz.
Srečko Katanec je ob vrnitvi na slovensko klop doživel še drugi poraz. FOTO: Damjan Žibert

V šesti minuti nadaljevanja se je Katanec odločil za prvo menjavo. Birso, ki je nastopil kljub lažji poškodbi gležnja, je zamenjal hitronogi Dejan Lazarević. Nato pa hladen tuš za domače navijače. Vezist Tottenhama Sigurdsson je mojstrsko meril s prostega strela in zadel levi zgornji kot vrat Handanovića. Zgolj dve minuti pozneje je proti vratom Islandcev prodrl Novaković, ki ga je kot zadnji branilec ustavil Ottesen, glavni sodnik Stavros Tritsonis pa je gostujočemu branilcu pokazal zgolj rumeni karton. Sledila je nova nevarna akcija gostov. Sam pred slovenskim vratarjem se je znašel napadalec Ajaxa Kolbeinn Sigthorsson, čigar poskus je Handanović mojstrsko ubranil. Slovenski selektor je odgovoril še z drugo menjavo. Ljubijankića je zamenjal Tim Matavž. V 70. minuti nova lepa priložnost za gostitelje. Nekdanja soigralca pri Kölnu Mišo Brečko in Novaković sta spretno izvedla prosti strel, poskus strelca gola za Slovenijo pa je gostujoči vratar Halldorsson spretno ubranil.

Sledila sta dva nevarna poskusa rezervista Lazarević, a obakrat se je izkazal gostujoči čuvaj mreže. V času domače ofenzive pa še druga klofuta slovenski obrambi. Sigurdsson je preigral kapetana Cesarja in z natančnim strelom še drugič na tekmi matiral Handanovića. V želji po izenačenju je Katanec namesto vezista Reneja Krhina v igro poslal Zlatka Dediča. Slednji je zgolj tri minute po vstopu v igro prišel do strela, Halldorsson pa ni imel večjih težav. Do konca tekme se rezultat več ni spremenil in Slovenci so v peti kvalifikacijski tekmi doživeli še četrti poraz ter ostajajo na dnu skupine E.

Izid:

Slovenija - Islandija 1:2 (1:0)
Novaković (34.); Sigrudsson (55., 78.)

Postavi:

Slovenija: S. Handanović; Brečko, Ilić, Cesar, Jokić; Radosavljević, Kurtić, Krhin (od 79. Dedič); Birsa (od 52. Lazarević), Ljubijankić (od 65. Matavž), Novaković.

Islandija: Halldorsson; Sävarsson, Ottesen, A. Skulason, R. Sigurdsson; Gunnarsson, Danielsson, Bjarnasson, Halfredsson (od 75. Gudjohnsen), G. Sigurdsson; Finnbogason (od 46. Gudmundsson).

Vrstni red skupine E: Švica 10 točk (-1), Albanija in Islandija po 9, Norveška 7, Ciper in Slovenija po 3.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (613)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Axel Ales
23. 03. 2013 19.02
+6
Nič nas ni strah, če so fuzbalerji z nami. :) Slaba karma - NZS vodi poklicni lažnjivec, tekme se pa igra na štadijonu izgrajenem na račun neplačanih podizvajalcev.
TROIKA
23. 03. 2013 15.08
+2
A je bla spet Šmarna gora kriva?.....
polimer
23. 03. 2013 13.56
+0
Prazne stožice samo dokazujejo kvaliteto našega fuzbala. Nikogar več ne moremo premagati. Niti spodnjega dupleka tile ne bi premagali. Trenutno smo slabši od san marina ali pa od ferskih otokov.
alian
23. 03. 2013 14.04
+5
pa se san marino in ferski otoki majo boljso publiko. kateri pridejo gledat in navijat za svoje pa ceprav vedo da bodo zgubil
alian
23. 03. 2013 13.50
+3
ma ste vi slovenci en hecen narod. pa ka vi pricakujete po parih treningih- se ni Katanec carovnik, da cez noc naredi rezultat. se si sploh ne zasluzite da vas bilo kdo prrdstavlja v kateremkol sportu- ne cente truda in rezultatov ki so jih ze dosegli v preteklosti. Mate zlo kratek spomin in hitro pozabte vse dobro kar so naredl in kak ste se veselil ko so premagal ruse. da o drugih sportih ne govorim( kak ste vsi pluval po Peterki ko mu ni vec slo itd.). raje nasledno tekmo nafilite stadion in navijite pa tut ce zgubijo proti miss havajen tropic. morte jim dat vedit za koga igrajo( za tisoce navijacev, ki stojijo za njimi). nogomet je pac tak sport da zahteva publiko ki te ponese prek tvojih zmoznosti, ker jih cujes. vi samo sedite in pljuvate po prvem, drugem, tretjem. un vam ni uredu ker ma predolge lase, drugi ker ma krivnos, tretji ker je na ic... sram vas bodi. ne zasluzte si sportnikov ki jih imate- spoh jih ne cenite. ti fantje so bli v afriki in pac ne bodo v braziliji- je pa priloznost za prihajajoce ep. Pojdite na tekmo oblecite navijaske majice in sale ter fanaticno navijite tudi ko ne gre- oni vam pa bodo s casom prinesli tudi rezultate. pohvalie dobre poteze z skandiranjem njihovih imen in spreglejte slabe z besedami mi vas mamo radi bili vi dobri ali slabi. ko boste mel tak odnos do njih pol si zasluzte da vas popeljejo na kako tekmovanje. lp bosan..ec
FH540
23. 03. 2013 12.49
-6
Bosna je šampion ooo-oooooo-ooo
situation
23. 03. 2013 12.27
+4
ma kaksn maribor kaksne stozice...... pa kaj vam ni jasn.. stozice napol prazne? kdo je kriv za to? in zakaj je tko? ja predrage karte so ane,,,, tuki je fora.. albanci/bosanci/hrvati/srbi ... njih ne zanima kok stane karta . oni bojo sli na tekmo.. sli bojo podperat svojo drzavo... kle so pa predrage karte.. .. prva napaka je bla narjena k so odstranl Keka... druga napaka prihod slaviše.... od takrt naprej sm vedu da gre vse v k..... zdej je prisel katanec in vsi pricakujejo da bo neki prlislo cez noc... ne gre to tko.. bo treba se mal pocakat... kot slovenski drzavljan podperam slovenijo in mi je zal za te slabe predstave.. skoda. ampak pridejo lepsi casi... sam nemorm pa brt teh komentarjov stozice brez duse ce bi igral v mariboru bi zmagal itd.. CESTITKE ALBANIJI!!! Zadnje case odlicno igrajo.... in so na drugem mestu... z malo srece ne vem zakaj nebi prsli na SP. :)
nouafly
23. 03. 2013 14.33
+1
plus, pa sm dodal bi da se je v bistvu začelo z izvolitvijo aktualnega predsednika nzs-a ki z nogometom nima prav nič
Feinstein
23. 03. 2013 12.12
+3
Mraz je kriv. Islandci so bolj navajeni..
Pacek22
23. 03. 2013 11.12
-1
za katanca je težek začetek teh kvalifikacij, ker je prišel sred teh kvalifikacij, lažje je začeti na začetku in ne vmes
LocoBlanco
23. 03. 2013 10.56
+15
Slovenska reprezentanca ne bo nikoli uspesna v Stozicah...odkar je ''umrl'' Bezigrad je umrl tudi slovenski nogomet...Dejte to preselit v MB kjer sem 100% da bodo drugacni rezultati in da bo stadion pokal po sivih! Sramota ni vcerajsni poraz proti Islandcem ampak prazne Stozice ki so povsem brez duse! Sramota za prestolnico Slovenije da ne morejo napolniti stadion! Tocno se vidi da je nogomet v Sloveniji doma v Mariboru...Tam so ze padle velike ekipe! Kaj pa v stozicah!? Mislim da so edini padajoci bili podizvajalci ki so ostali brez vsega samo zaradi ZJ! Karma je K*....Pa tudi ce bi se napolnile Stozice ko na tem stadionu ni DUSE! Zato Ceferinko malo pomisli preden bos spet hotel imeti tekmo v neposredni blizini doma, pisarne itd. Za voljo slovenskega nogometa prestavi tekme v MB kjer je slovenski nogomet doma! Vceraj bi nam U18 ekipa Slovenije vzela 3 pike kaj sele A ekipa Islandije! Z eno besedo: SRAMOTA!
pridnaov?ka
23. 03. 2013 11.07
-5
v ljubljani so igrali fuzbal,ko so maribor šele začeli zidat
LocoBlanco
23. 03. 2013 11.19
+4
Zato se pa v MB se vedno zida (gradi), v Lj se pa samo se rusi kar je bilo zgrajeno!
pridnaov?ka
23. 03. 2013 10.55
-3
kaj se silite s tem mariborom..saj ste imeli univerziado,pa evropsko košarkarsko bote imeli.....
gullit
23. 03. 2013 10.31
-2
Katanec nj spoka, je že dokazov svojo nesposobnost. Včasih ga je pač Zahovič reševov. Pa tamladim je treba dt priložnost, v gol Oblaka, Na boke Joviča pa Struno al Jokiča, v obrambo Maroha pa Cesarja, k enga kostolomca je treba met, zadnji vezni pa Krhin al Bačinovič, na krila Kurtiča pa Iličiča, špica Lazarevič pa na Vršiča tud ne smemo pozabt, v napadu pa Matavž pa Novakovič tud še odlično lahko igra, v rezervi pa čakata Šporar pa Berič. Pa še ostali mladi fantje od Kampla pa to.
*rozlee
23. 03. 2013 10.17
+0
Dabro ,da Vatikan nima reprezentance... bojim se ,da bi bila polomija...
polimer
23. 03. 2013 14.08
+4
Enajst župnikov mlajših od 70 let, pa bi Slovenijo verjetno premagali.
rambek
23. 03. 2013 10.16
pravzaprav slvenija ni ima in ni imela nikoli nekakšnega top igralca morda pred leti zahovič ampak sramota je d aje golman v repki največ vreden oz vreden toliko kot vsi ostali. tudi nismo nikoli imeli top trenerja ki bi lhako z zanič keipo naredil dokaj povprečno
maske-so-padle
23. 03. 2013 10.12
Iz komentarjev je zopet razvidna razdeljenost Slovencev (Štajerci-Ljubljančani, Zoki-Janez, Katanec-Kek in/ali Zaho) Raje bi se v faveli rodil kot v tej samodestruktivni državi brez ponosa.
Guardian990
23. 03. 2013 10.06
+1
Bledo vse vkup.....bledo
Pacek22
23. 03. 2013 09.55
+3
vseeno sem pa ponosen na igro naših reprezentantov, prvi so dali gol :)
viking76
23. 03. 2013 09.57
+2
viking76
23. 03. 2013 09.54
+3
s temi troti ne more priti niti na regionalno prvenstvo kamoli na SP ali EP
NDH
23. 03. 2013 09.11
-17
slovenci oz, alpski srbi, čeprov ste želeli izgubo hrvaške in kazali neverjetno fovšijo( kar se vam je vrnilo), lahko pridete na hrvaško morje 2013, naj vam bo, lol
okcorral
23. 03. 2013 09.13
+7
Hrvati oz. Srbi, ki so sprejeli katoliško vero, Belgijci vas bojo šolali.
EvelinaHana
23. 03. 2013 09.30
+1
Eh - ne zganjajte užaljenosti. Na morje se bo hodilo tako ali tako, saj normalni ljudje se vse zmenijo, se vam ne zdi!?!? Pa tudi nogomet se bo igral naprej, pa Zemlja se bo tudi še vrtela naprej.... Srečko - ti pa fante primi v roke, trenirajte in spet bo kot prej. Saj bo še kakšno SP pa EP, pa tako naprej, pa tako naprej :D
ondskan
23. 03. 2013 09.31
+10
NDH...O favšiji govori v svojem imenu in ne zaničuj slovenskega naroda. Če imaš občutek, da koga zanima na tem forumu tvoje mnenje o slovencih pol si v zmoti in nisi in nikoli ne boš zaželjen zato se spakiraj. Pa srečn bodi, da imaš morje, ker brez njega bi spadal po razvitosti med dežele tretjega sveta...takoj za Ugando in Bangladešom. Jaz bom tebi vedno gospod ti pa meni vedno hlapec...pozdrav iz Maribora ;)
žiga099
23. 03. 2013 09.43
-3
ne govori da bo negdo nekomu hlapec...hlapci smo bili mi vedno...beseda hlapec obstaja zaradi nas ker smo vedno bili hlapci Italjanom in Avstrijcem...nasa zgodovina je pa Martin Krpan...to je pa tudi vse...slovenija in slovenci smo pa dalec za hrvati in vsem juznjaki...mi smo brez srca..brez ljubezni. ..mi smo prazni...
okcorral
23. 03. 2013 09.48
+1
@žiga099 Hlapec si ti s svojo hlapčevsko logiko. Če bi imela Tina Maze tako logiko ti...
žiga099
23. 03. 2013 09.51
-5
okcoral...vem da boli ampak priznaj...hlapec si in vedno bos..
ondskan
23. 03. 2013 09.54
+6
žiga099...Kaj se dogaja s tvojo samopodobo !? Kje si pustil ponos in zavednost. Tvoje hlapčevsko razmišljanje te dela malega in to boš vedno ostal dokler...pa takšne neumnosti govori v svojem imenu in ne posplešuj tega hlapčevskega razmišljanja v imenu slovencev. Ker, če seže tvoj spomin oz. razgledanost samo do Martina Krpana pol me skrbi bolj za tebe in splošno razgledanost o lastnem narodu. Prazno je tvoje srce in glava !
žiga099
23. 03. 2013 10.07
-3
pa mi povej kaj o nasi bogati zgodovini...pa ne omenjajte vec teh hlapcev...to je enako kot bi žid rekel nemcu "ti si žid"
ave-cezar
23. 03. 2013 10.21
+2
žiga099 ti si sramota za slovenski narod!
ondskan
23. 03. 2013 10.51
+1
žiga099...Noben ti ne bo razlagal o SLO zgodovini sploh pa ne s takšnim pristopom in ne na 24ur klepetalnici !?! Za to obstajajo posebne ustanove v katerih se shranjuje in posredovanje slovenske pisne kulturne dediščine.
ghee
23. 03. 2013 12.04
+1
@okcorral ... hrvati so bili vćasih bošnjaki ... _sam tolk da mal popravm ..=)
hotchilipoper
23. 03. 2013 09.08
+9
Sem gledal tekmo,ampak tako igranje je za po kakšnem pikniku,ko si mal nabasan
viking76
23. 03. 2013 09.53
+2
se mi je zdela znana igra od lani pri iletu
jimi62
23. 03. 2013 08.48
+6
ni bilo to dobro a vseeno pustimo jim čas in bomo videli naslednje kvalifikacije za EP. to je bilo že prej izgubljeno a ni še vsega konec. saj ste videli kaj so albanci ušpičuili. mogoče pa ???? . dajmo jim spodbudo in dokažimo da smo skupaj v dobrem in slabem.
EvelinaHana
23. 03. 2013 09.32
+3
Tako je - samo naprej Srečko. Enkrat je en šport v vrhu, drugič drugi. Ko je bila Tina v podnu, so blesteli nogometaši, sedaj je pa obratno. Dajmo Srečko, ne smejo ti vzeti volje!!
viking76
23. 03. 2013 09.53
-1
s temi troti ne more priti niti na regionalno prvenstvo