Nogomet

V Zagrebu aretirali Širića in Djedovića zaradi suma korupcije

Ljubljana, 09. 12. 2011 21.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Hrvaška policija je aretirala podpredsednika Hrvaške nogometne zveze (HNS) in nekdanjega nogometnega sodnika Željka Širića ter predsednika sodniške komisije Stjepana Djedovića, ker sta osumljena jemanja podkupnin in prirejanja izidov v prvi hrvaški ligi.

Nogometna liga
Nogometna liga FOTO: Reuters

Po pisanju medijev je policija nogometna delavca aretirala v četrtek, osumljena pa sta prejemanja za okoli 30.000 evrov podkupnine – to sta sprejela iz rok policista pod krinko – ter zlorabe položaja v času, ko sta oba že prenehala aktivno soditi na tekmah in sta postala nogometna funkcionarja. Domnevno sta sicer zahtevala 100.000 evrov za "pošteno" sojenje na več tekmah minule sezone hrvaškega prvenstva, zaradi sprejema dela tega denarja pa so ju aretirali.

Policisti so natančno preiskali tudi njune nepremičnine in avtomobile, po končani preiskavi pa bodo oba premestili v Zagreb ter ju zaslišali. Za zdaj ni znano, ali bo to danes ali v soboto.

Širić je po koncu sodniške kariere vstopil v sodniško komisijo, ki jo vodi Djedović. Oba bi sicer morala biti na današnji seji izvršnega odbora HNS. Mediji ugibajo, da je njuna aretacija rezultat protikorupcijske policijske akcije z imenom "Offside", v kateri so do zdaj zaradi podkupovanja, prejemanja podkupnin in prirejanja izidov pred sodišče pripeljali že 15 nogometašev in športnih funkcionarjev klubov Croatia Sesvete, Varteks in Međimurje.

Širić je dolgo veljal za enega najboljših hrvaških nogometnih sodnikov. Pogosto je delil pravico na derbijih Hajduk – Dinamo.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

viking76
10. 12. 2011 12.15
+0
dodajo lahko še ligo prvakov se ne bodo dosti zmotili.
1950
10. 12. 2011 10.56
+5
nista prejela 30.000€ iz rok policista ampak od predsednika Hajduka Maleša,ki je sodeloval z policisti :) ..AJMO BILI
PremierLeague
10. 12. 2011 05.54
+1
ja se kaksnga Mamica mal preglejte. Zadnja tekam Dinama pove vse. Ce ti pa po tej tekmi ni jasno kok je ura, potem pa na zalost sportu ni pomoci.