Nogomet

V trinajsto gre rado: Wengerjeva prva zmaga nad Mourinhom v Premier League, Arsenal znova v igri za LP

London, 07. 05. 2017 18.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Arsenala so na derbiju 36. kroga angleške Premier League na domačem stadionu Emirates premagli zasedbo Manchester Uniteda. Gostujoči strateg Jose Mourinho je ob prioritetnem tekmovanju Ligi Evropa, dodobra premešal postavo rdečih vragov, ki pa se v Londonu ni znašla najbolje. Strelca za Arsenal sta bila bila Granit Xhaka in Danny Welbeck.

S prvo zmago nad Mourinhom v Premier League se je Arsenal vrnil med žive v boju za četrto mesto, ki še vodi v kvalifikacije Lige prvakov.
S prvo zmago nad Mourinhom v Premier League se je Arsenal vrnil med žive v boju za četrto mesto, ki še vodi v kvalifikacije Lige prvakov. FOTO: AP

Za Arsenal in trenerja Arsena Wengerja, ki je z Josejem Mourinhom že več let na bojni nogi, je zmaga še posebej sladka, saj so topničarji znova v nekoliko boljšem položaju v boju za četrto mesto, ki še vodi v kvalifikacije Lige prvakov. S tekmo manj na šestem mestu ima Arsenal le dve točki manj od Manchester Uniteda. Za trenerja topničarjev pa je bila to sploh prva zmaga nad Mourinhom v trinajstem poskusu, potem ko je prej proti portugalskemu strategu sedemkrat remiziral in petkrat zmagal.

Zmago topničarjev na Emiratesu sta zrežirala Granit Xhaka, ki je v 54. minuti zabil s skoraj 30 metrov, potem ko se je žoga odbila od Anderja Herrere in na levi nogi ujela gostujočega vratarja Davida De Geo. Končnih 2:0 je le tri minute kasneje postavil Danny Welbeck, ki je po podaji Alexa Oxladea-Chamberlaina z glavo žogo poslal za hrbet nemočnega De Gee. United sicer v pričakovanju povratne tekme s Celto Vigo ni zaigral z najmočnejšo zasedbo, tako sta na klopi obsedela Paul Pogba in Eric Bailly, kot rezervisti pa sopriložnost za igro dobili še Marcus Rashford, Juan Mata in Jesse Lingard.

Nogometaši Liverpoola so v 36. krogu le remizirali s Southamptonom, a zadržali tretje mesto, vseeno pa bo redsem ostal grenak priokus, potem ko so zmago zapravili v 66. minuti tekme. Z bele točke je namreč strel zgrešil James Milner oz. bolje rečeno s fantastično obrambo se je izkazal Fraser Forster.
 
Premier League, 36. krog:
Arsenal – Manchester United 2:0 (0:0)
Xhaka 54., Welbeck 57.

Liverpool - Southampton 0:0 (0:0)
Milner (L'pool) je v 66. minuti zastreljal enajstmetrovko

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SAF1
07. 05. 2017 22.30
+7
Kot prvo, prvi Arsenalov gol eden najbolj posranih golov, kar sem jih kdajkoli videl. Arsenal si je zaslužil zmago, več želje so imeli in pokazali. Drugo, vsi vejo, da mufc nima šans to sezono za TOP 4, zato mufc usmerja vse moči v Ligo Europa, ker tam ima vsaj neke šanse za Ligo Prvakov. Tako, da do konca sezone pričakujem zgubljene tekme in remije, mogoče, če bo sreča, pa kaka zmaga, samo bolj težko. MUFC bo končal 5 ali 6 na lestvici. Kako je mufc nizko padel, samo za 2 lovriki na sezono se bori, kaka sramota. Kje so časi ko se je boril za vseh 5 :'( .
Ka pa mislis
07. 05. 2017 21.58
+2
Mislim da murija nc bol ne boli kot da ga wenger porazi
Iniesta
07. 05. 2017 21.05
+2
škoda za Murijev junajted ... odsotnost ibre se žal zelo pozna ...
?uchiano
08. 05. 2017 10.33
+4