Nogomet

V slovenski skupini zmagi Slovaške in Litve, Lewandowski rešil Poljake v 95. minuti

Ljubljana, 12. 10. 2016 07.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
1

Sinoči so bile v skupinah C, E in F na sporedu nogometne tekme 3. kroga kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2018. Zelo zanimivo je bilo v slovenski skupini F, saj sta zmagi dosegli Litva in Slovaška. Nemcem so z 2:0 premagali Severno Irsko in v boju za SP ostajajo stoodstotni, zmago Poljakom pa je zagotovil kdo drug kot Robert Lewandowski.

Slovaški reprezentant Marek Hamšik
Slovaški reprezentant Marek Hamšik FOTO: Damjan Žibert
Nogometaši v skupini F, kjer kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2018 igra tudi Slovenija, ki je igrala neodločeno 0:0 z Anglijo, sta bili še dve tekmi. Slovaška je premagala Škotsko s 3:0, Litva pa Malto z 2:0. V prejšnjem krogu so Škoti v zadnji minuti rešili točko v dvboju z Litvo, Slovaki pa so morali priznati premoč Sloveniji. Na domačem terenu v Trnavi so zato nujno potrebovali točke, proti Škotom pa je že v prvem polčasu zadel Robert Mak, isti igralec pa je vodstvo povišal v 56. minuti. Zmago domačih je potrdil Adam Nemec.

V Vilniusu so še neporaženi Litovci, do zdaj so dvakrat igrali neodločeno, gostili teoretično najslabšo reprezentanco te skupine. Gostitelji so se dolgo mučili z Maltežani, šele v 76. minuti je mrežo gostov načel Fedor Černych, Malto so na koncu premagali z 2:0, zadel je še Arvydas Novikovas.

V skupini C vodijo Nemci, za katere sta proti Severni Irski že zgodaj zadela Julian Draxler (13.) in Sami Khedira (17.), statistike pa se veseli tudi selektor Joachim Löw, ki je z Nemci dosegel 94. zmago in izenačil rekord Seppa Herbergerja. Obenem velja Izpostaviti, da Nemci v tokratnih kvalifikacijah še niso prejeli gola. Presenetljivo so na drugem mestu nogometaši Azerbajdžana, ki so zmagama iz uvodnih nastopov dodali remi (0:0) z gostovanja na Češkem. Norveška je s 4:1 (1:0) ugnala San Marino, a je bil San Marino blizu presenečenju, saj je bil izid v 77. minuti še poravnan na 1:1.

V skupini E je presenetljivo v vodstvu Črna Gora, ki je v gosteh po golu Fatosa Bećiraja v 32. minuti z 1:0 (1:0) premagala Dansko. Dve zmagi in remi imajo tudi Poljaki, ki so bili danes po zaslugi Roberta Lewandowskega in njegovega gola v 95. minuti z 2:1 (0:0) boljši od Armencev. Presenečenje je tudi 0:0 med Kazahstanom in Romunijo.
Robert Lewandowski
Robert Lewandowski FOTO: Reuters

Izidi:
skupina C:
Češka - Azerbajdžan            0:0
Nemčija - Severna Irska        2:0 (2:0)
Norveška - San Marino          4:1 (1:0)

skupina E:
Kazahstan - Romunija           0:0
Poljska - Armenija             2:1 (0:0)
Danska - Črna gora             0:1 (0:1)

skupina F:
Slovenija - Anglija            0:0
Litva - Malta                  2:0 (0:0)
Slovaška - Škotska             3:0 (1:0)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HERO3
12. 10. 2016 13.30
+2
bravo naši,lepo so se borili