Nogomet

V San Sebastianu 'obmolknili' zvezdniki Barce

San Sebastian, 04. 01. 2015 22.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši španske Barcelone so koledarsko leto 2015 začeli z nepričakovanim porazom na gostovanju v San Sebastianu. Real Sociedad je zmagal zahvaljujoč avtogolu Jordija Albe v 2. minuti dvoboja.

Potem, ko so se v popoldanskih urah, na začetku koledarskega leta 2015 na gostovanju pri Valencii 'opekli' igralci madridskega Reala, je vse kazalo, da ima Barcelona vse možnosti, da na prvi tekmi v novem letu razveseli svoje zveste privržence. Z zmago na gostovanju v San Sebastianu bi se namreč prebili na vrh prvenstvene lestvice. A dvoboj z Real Sociedadom se ni začel po željah čete Luisa Enriqueja.

Jordi Alba je zatresel lastno mrežo.
Jordi Alba je zatresel lastno mrežo. FOTO: Reuters
Že v 2. minuti dvoboja je namreč Jordi Alba zatresel lastno mrežo in gostitelji so kar nekoliko nepričakovano, povedli že v zelo zgodnji fazi obračuna. Čeprav pristaši katalonskega ponosa ob tem niso razmišljali, da se lahko dvoboj za njihove ljubljence konča zelo slabo pa je bilo iz minute v minuto bolj jasno, da bodo španski podprvaki za osvojitev treh točk potrebovali tudi kanček športne sreče.

Če so že našli pot mimo obrambe Sociedada pa je bil vedno znova pripravljen na posredovanje Geronimo Rulli. Enrique je v nadaljevanju iz igre povlekel Pedra Rodrigueza in na zelenico poslal Neymarja, s tem dodatno okrepil napad, a mreža gostiteljev se je zdela kot začarana. Ko je sodnik pokazal, da bosta tekmeca igrala še 3 minute dodatka, so navijčai domačih stoje spremljali zaključek dvoboja, na njihovo veselje pa so igralci Reala ostali zbrani tudi v zaključku in dosegli eno največjih zmag v letošnji sezoni.

Pasica Španski kraljevi pokal
Pasica Španski kraljevi pokal FOTO:

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (228)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trend01
05. 01. 2015 21.44
+1
Izjava dneva uporabnika "clucha00" na RTV-ju: obrez nej bi naviju za sevillo...mislm da mu se kitajci ne bi verjel, ce bi poslusal njegovo komentiranje pa ceprou ne bi razumel ene besede....
ummax
05. 01. 2015 20.24
-1
Polovico ekipe-igralcev, ki trenutno igrajo pri Barci, bi bili lahko samo še kakovostne menjave, ne pa udarni igralci. To je realnost in dokler bodo nekateri kriti zaradi preteklosti, bo Barca na žalost le tonila. Pa še povprečen trener...Le kateri klubi, ki nekaj veljajo, se igrajo in vozijo trenerje nedokazanih kakovosti. Zakaj Real, Bayern, itd ne trenira kar eden, ki bo morda dober? Ekipa bo s takimi forami razpadla v dveh do treh sezonah in jo ne bo nazaj na sam vrh vsaj pet let. Upam da se nekateri odgovorni vodilni zbudijo in da se to ne zgodi.
ZyzzMirin
05. 01. 2015 19.11
-3
Obrez in majhni otroci tle k navijate za barco... Karma ;) ;)!!
Zaskrbljeni
05. 01. 2015 18.23
+0
Luis Grizli Suarez bravo obrez xd. kar se tice same tekme.. 2 polcas igra messija kot da se mu je** za vse. zoge je izgubljal in ni se vracal v obrambo. v napadu poskusal nekaj ampak je imel zmeraj 3,4 igralce na sebi. nevem kaj je enrique razmisljal ko je na zelenico poslal tako postavo. barca tone vse globlje in globlje. bojim se da bo messi sredi poletja odsel v city, chelsi ali kak drug bogat klub.
LeonidasPapadopoulos
05. 01. 2015 15.12
+5
Pa so šli stavni listki po zlu haha.
NDH
05. 01. 2015 15.10
+6
skinit z SK Obreza podhitno
StrategCarloAncelottiKING
05. 01. 2015 14.28
-1
o obrez obrez glavonja glavati ta pa k zacne strelat k oz topa sm se posteno nasmejal
StrategCarloAncelottiKING
05. 01. 2015 14.28
-2
o obrez obrez glavonja glavati ta pa k zacne strelat k oz topa sm se posteno nasmejal
-11
MESSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIMESSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIMESSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIMESSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
galeron
05. 01. 2015 13.48
+7
05. 01. 2015 13.27
+9
Mamdzukič je pameten nekaj.No,da ti jaz obrazložim.Žogo lahko vsak brcne,zato ste vi fuzbalerji.Za smuk peljati ali pa skočiti v Planici pa rabiš cojones.To je samo za hrabre in tiste bolj sofisticirane.Je tudi doživetje obenem.Zato smo pa kle mi najboljši.Tak je to hrček dragi.
Los Galacticos
05. 01. 2015 13.20
+11
Huh, ampak iskreno Barca ima srečo pri tem porazu da je še Real kiksal, kajti že tako Real ima tekmo manj in bi lahko teoretično rekli 4 točke prednosti, v nedeljo pa še Barca gosti Atletico... Iskreno navijači Barce bi morali biti zaskrbljeni če doživijo poraz proti Atleticu, Real bo pobegnil, Atletico tudi ampak samo za 3 točke, ter Sevilla in Valencia se znata približat na samo 1 točko če zmagata svoje tekme, ampak ta dva se bosta čez dva kroga udarila med seboj... Zna bit da bo la liga odločena že na polovici februarja, če sem iskren bo vse odvisno kako bosta Real in Atletico na volji, Barco seveda lahko reši el clasico marca meseca, kar pa je spet lahko na roko Atletica, pa mogoče Seville in Valencie, ampak take napovedi so neumne... Samo upam da bota Sevilla in Valencia držala stik... Bi pa rad videl ponovitev leta 2006/07 ko so se na zadnji tekmi tepli za naslov Sevilla, Real in Barca in če bi temu letos dodali še Atletico in Valencio, uffff kakšna končnica bi to bila... Vrjetno pa vsi čakamo sredo na tekmo Atletico-Real, če Real zgubi bi se že lahko govorilo o krizi, skratka za Real je januar težak spored, ali bojo naredili velik korak naprej, ali pa velik korak nazaj, tako da mislim da bo janurar za Real odločilen... Za Barco pa ne vem kaj naj si mislim, danes jih vidim na vrhu jutri pa že kiks, tko toplo hladno... In če temu dodam da imajo prepoved nakupov in to sezono ne osvojijo nič, težko da bojo naslednjo naredili kaj več, tretjo sezono pa bojo vrjetno nakupovali in bo ekipa skoraj da nova in tudi takrat težko vrjamem da lahko naredijo kaj veliko, tko da ja, letos je za Barco biti ali ne biti, in bi znal Atletico biti največji konkurent Realu za naslednje dve sezone...
leond1
05. 01. 2015 14.08
-3
altetico bo tudi letos kraljeval v Madridu kot tudi v Španiji. realu in Barceloni ostaneta samo še boj za pokal in Evropo tam pa mislim da letos ne bo španske ekipe v finalu kaki angleži in nemci se bodo udarili skupaj
Trend01
05. 01. 2015 14.09
Tudi Atletico ima zelo težek razpored tekem v tem delu leta: Domača liga v gosteh in ostalo: Real (Copa) ,Barcelona, Real (Copa) Eibar, Celta, Real doma, Celta, Bayer (LP), Sevilla, Valencia doma, Espanyol, Bayer doma (LP), Malaga, Villarreal, in predzadnje kolo Barca doma. Če gre čez Real v Copi ji sledita še 2x Barca, če gre skozi Bayer še nadaljevanje LP. Ni enostavno. Valencia ima mnogo lažji razpored. In manj tekem. In kot si dejal, Real ima peklenski januar, a tudi Atletico!
Trend01
05. 01. 2015 14.11
+1
leond1 - Še ekipe in rezultate povej, da denar na tekme naložimo.
leond1
06. 01. 2015 00.54
atletico važno da premaga real in Barcelono. Ostale tekme mora lepo zbirati točke, real in Barcelona pa zgubljat čim več točk na gostovanjih tako kot ta vikend pa bo na koncu atletico prvi tako kot lani.
kvaternik
05. 01. 2015 13.14
-2
Dejmo no udrihat. Bodimo veseli, da lahko gledamo Premier in La ligo. Preveč smo zahtevni. Kako bi šele robantili, če bi bili odvisni od tistega RTVja, ki tilahko in samo ponudi sneg poleti in pozimi. Poiščimo junaka iz RTVja, ki bi bil sposoben kot včeraj Obrez, prenašat dve tako zahtevni tekmi v roku dveh, treh ur in to samo z nekaj kiksi. Razmislek!
Trend01
05. 01. 2015 14.12
+2
Saj ni kiksal. No, tudi. Problem je v žalitvah in odnosu do ekip.
Symbolic
05. 01. 2015 14.32
+1
Problem je v njegovem stilu... To "bombardiranje" s statističnimi podatki samo utruja pri spremljanju tekme... Verjetno od vsega kar natrosi, gledalci odnesejo komaj 2-3%... Torej, zaradi tega niso prikrajšani, ker vse možne podatke danes najdeš na spletu in če te zanima, jih prebereš! To NI njegovo znanje kot nekateri mislijo... Antonu Samovojski s HRT-ja ne seže do kolena! Fant se noče sprijaznit, da je pri TV prenosu v živo SLIKA oz. DOGODEK PRIMAREN, ne pa komentator... Posebno pa je neprebavljiv zaradi svojih žaljivk!
kvaternik
05. 01. 2015 14.51
+1
Vedno ponavljam, da oba Obreza nas ne samo preveč zasipata s statistikami. Vendar bi se morala po vseh teh kritikah "načitat, se kultivirat", vnes nekakšno samodisciplino. Na potezi so njihovi uredniki. Drugače se jih da poslušat, celo bi se reklo da so glasovno redki talenti v primerjavi z RTVjevci.
Symbolic
05. 01. 2015 15.56
+1
Meni je Dejan zelo korekten... velika razlika od Gorana! Od RTV- komentatorjev pa ni nihče omembe vreden... Zame je najboljši Juan Vasle! Izjemen, nenadležen, umirjen in zelo zanimiv s posredovanimi podatki... Lahko se mu samo "očita", da nima tega latino-ameriškega stila... tisto "goooooooool" dokler je sape v pljučih... LOL
galeron
05. 01. 2015 12.20
+14
Sj mamo se sreco da komentira obrez kaj ce bi komentiral mariomandzukic pol bi blo se bol pestro :D haha
Trend01
05. 01. 2015 12.34
+10
Včeraj bi "komot" komentiral, ko noben Hrvat ni igral. Bi pa sicer bilo: Če bi Luka in Ivan igrala....
galeron
05. 01. 2015 13.49
+3
Symbolic
05. 01. 2015 12.09
+12
Če angleži, zapriseženi tradiciji, igrajo takoj na prvi dan novega leta, španci si vzamejo par dni "počitka" od proslavljanja in pametno ali ne (kako za koga) nadaljujejo s tekmovanjem... Zakaj to omenjam? Zato, ker bi "posledice" bolj agilnega praznovanja NL bi se morale čutiti v PL, ne pa v Primeri... Pa je v Primeri res bil to vzrok? Ne bi reko! Real Md je pogrnil zaradi boljše (beri: trde!) igre Valencie kar pa ni isto kot pri Barceloni! Barca je pogrnila zaradi svoje NEIGRE in "genialnosti" Enriqueja... Pa ne se vadit zdaj z ekstremno prezgodnjim avtogolom... Avtogoli so se dogajali in se bodo dogajali... in roko na srce, boljše je, če ga fašeš na začetku, kot v kakšni 80. ali v 90+ minuti...Ampak, da ti, pri rezulatskem zaostanku, držiš takšne igralce na klopi, ki bi lahko tekmo odločili... to je pa res skrajna neumnost! Če ni bil Enrique trezen (LOL) bi mu človek mal oprostil... Če pa je bil trezen, potem je, najboljše za njega in za Barco, naj čim prej spoka! Pa še to (komentator): upam, da ga bo Zavrč TOŽIL za javno izrečene primitivne žaljivke na račun kluba!
Trend01
05. 01. 2015 12.26
+7
Sem bral intervju z Enriquejem. Pravi, da je moral Messija nujno odpočiti. Zdaj pa glej to: zadnja odigrana tekma Barce gre v 20.12. proti predzadnji Cordobi, kjer so v 52' DOMA vodili z 2:0. Messija je držal do konca, da je nato zabil tista dva gola. Predzadnja tekma prve ekipe gre še teden dni nazaj proti Getafeju 0:0. Od kod sta torej lahko Messi in Neymar utrujena?!? A po drugi strani je včeraj celo tekmo odigral veteran Xavi in na pol veteran (vsaj tako se obnaša), Iniesta. Kje je tu logika? Za tožbo zaradi razžalitve, se popolnoma strinjam!
Symbolic
05. 01. 2015 14.39
+1
He, he... napisal sem, da Obrez teži postati drugi "Mr Lapsus" (če se ga kdo spomni)... Ni šans: "Mr Lapsus" je bil eden in edinstven...Admin mi je zbrisal komentar... No, nič hudega, tole bom "spejstal" pa da vidimo...
Trend01
05. 01. 2015 14.42
-1
Symbolic
05. 01. 2015 15.04
+1
Upam, da me ne bo spet brisal: Mladen Delić :)
Symbolic
05. 01. 2015 15.13
+1
Poskusi na YT vtipkat "Ma je li to moguće"...
Trend01
05. 01. 2015 20.34
Briše, briše moderator.... Aaaaaaaaa, Mladen. Hajduk vs. ????? Ti nisi Cukrov, ti si šečer!!!!!!! Sem iskal na kateri tekmi je to izjavil, a ne najdem, Sem pa crkaval od smeha. Daj vtipkaj v brskalnik *\"BISERI SPORTSKIH KOMENTATORA\"*. Noro. Malo preteklosti.
Symbolic
05. 01. 2015 23.59
Jaz se tudi ne spomnim na kateri tekmi je to bilo, biser mi je pa znan in tudi sajt, ki ga predlagaš... Sicer, Mladen je imel bogato zakladnico biserov... Recimo, pri prenosu hokej-tekme na z. olimp. igrah v Sarajevu pride do izpada elektrike... Čez nekaj časa, se stanje normalizira in javi se Mladen, zagnan, izstreli kot iz topa : "Dragi gledaoci, dok u dvorani nije bilo struje...." --- pavza--- "bio je mrak! " Ali pa: prenos nogometne tekme (spet se ne spomnim katere), en od igralcev bo naslednji dan napolnil 20 let, je pa rojen 29. februarja... Mladen pa: " I sutra će taj mladić po četvrti puta napuniti 20 godina".... LOLOLOL
kvaternik
05. 01. 2015 12.08
+3
Pravimo, da je Dejan Obrez dober, celo zelo dober. Vendar tudi Goran ni slab. Daleč od tega. Priznajmo. Obvladata področje nogometa kot malo gdo v Slovenije. Tudi Goran je samo človek in ima pravico simpatizirati bilo kateri klub. Je pa nekaj. Ko se on razmaha s tistimi potakostmi, ki "navadnega" prav nič ne zanima, je joj, ojoj. Tukaj ga bo moral negdo disciplinirat in bo. Drugače poslušati njega, ali tistega jecljavega Milovanoviča, je kot noč in dan, seveda v prid Obreza.
Trend01
05. 01. 2015 12.29
+8
Nihče ne oporeka Goranu Obrezu znanja. Znanja in vedenja ima ogromno. Oporeka se mu pristranskost in žaljivost. Nič drugega. Naj pokličejo Bavca, Vasleta.... Še ene par jih je, a se žal ne spomnim imen.
Elvis Huski?
05. 01. 2015 11.38
+1
Joj ko slišim par hrvaških fanatikov ki nimajo pojma o nogometu kako govorijo da so Slovenski nogomet in slovenski nogometaši za nič.Poglejte malo svoj hrvaški nogomet in svoj Dinamo k še ne ve a je na košarkaških tekmah ali nogometnih ko se govori o Ligi prvakov.Navadna boksarska vreča ste v nogometu in pol nam neki govorite da gremo raje smučat ki tudi nimate pojma o tem razen prebliska in par let dobrih rezultatov Janice in Ivice Kostelič.Če ti pa kej ne paše pa komentiraj na hrvaških portalih nas pa pusti na miru,pred tem se pa prvo malo nauči o športu kej in nogometu da boš lahko kaj komentiral.
RMadridd
05. 01. 2015 11.43
+8
samo zadnji stavek si moral napisati in bi vedeli kaj hoces povedati,vse tisto prej kar si napisal je pa mimo.zal
Elvis Huski?
05. 01. 2015 11.45
-4
zakaj je mimo mislim da sem čisto uredu napisal
Trend01
05. 01. 2015 12.31
+3
Zato, ker v prvem delu pišeš na podoben način kot "oneti".
darkangel31
05. 01. 2015 10.57
-11
farsa je mela moznost skoka na prvo mestu pa se je p.o.k.a.k.a.l.a na igriscu
GlavniModerator
05. 01. 2015 10.49
+17
obreza sta kot noc in dan. Un k ma anglesko ligo cez, je po mojem mnenju najboljsi komentator na slovenskem prostoru polega unga k ma zdej LP cez. Obrez ki komentira spansko ligo je pa ziva katastrofa, ze dretje trst je nas na stozicah pove vse o temu cloveku. Primitivc brez primere....
alien8potnik
05. 01. 2015 11.16
+6
ladovan
05. 01. 2015 10.49
+4
Deulofeu dobro igra v Sevilli,ker ni prepričal Enriqueja..Bartra,Roberto,Rafinha čičajo na tribunci,Cesc in Alexisa so prodal bognedaj da bi kupli kakega branilca ,ki ne kadi in ni skos poškodovan ...le kdo bi to razumel?
darkangel31
05. 01. 2015 10.46
-7
povprecen klub z povprecnimi igralci :) ni xavija ni ineste ni golov :)
265004
05. 01. 2015 10.51
+10
darkangel31
05. 01. 2015 10.56
-12
StarDeluxe
05. 01. 2015 11.37
+6
darkangel31
05. 01. 2015 11.43
-7