Nogomet

V Rimu divjali navijači, že pred tekmo dva v bolnišnici

Rim, 18. 09. 2014 09.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Rome so znani tudi, kot eni tistih z najbolj gorečimi navijači na Apeninskem polotoku. In njihovo navijanje pogosto preraste tudi v spopad v fizično obračunavanje z navijači nasprotnega moštva. Na dvoboju lige prvakov so obračunali s pristaši moskovskega CSKA.

Zaradi nasilja navijačev je bila za dobri dve minuti prekinjena tekma lige prvakov med Romo in moskovsko ekipo CSKA (5:1), ko so italijanski predstavniki v skupini E vodili s 5:0 in je v 81. minuti Nigerijec Ahmed Musa dosegel edini zadetek za Ruse. Navijači so se pričeli obmetavati z baklami in drugimi predmeti, posredovati pa so morale varnostne službe, da se je na stadionu Olimpico tekma lahko nadaljevala.

Dvoboj je bil zaradi izgreda prekinjen dve minuti.
Dvoboj je bil zaradi izgreda prekinjen dve minuti. FOTO: Reuters
Napad naj bi začeli ruski navijači, varnostniki pa so nato strnili vrste in ločili obe navijaški skupini. Ruski izgredniki so se nato lotili varnostnikov in posredovati je morala tudi policija z orožjem in pendreki v rokah. Že pred začetkom tekme je prišlo do navijaškega spopada. Enega ruskega navijača so ranili z nožem v prsni koš in trebuh, drugi je utrpel poškodbe glave, oba pa so prepeljali v bolnišnico. "Neverjetno, to naj bi bila nogometna tekma, razvila pa se je v pravo bitko. Moramo sprejeti ostre ukrepe, da preprečimo vstop na stadione ljudem, ki se tako neprimerno obnašajo," je dejal trener Rome Rudi Garcia.

CSKA bo moral naslednjo tekmo v ligi prvakov z Bayernom v Moskvi igrati pred praznimi tribunami zaradi rasističnih in ekstremno desničarskih simbolov, ki so jih navijači kazali med tekmo s češko Viktorio v lanski ligi prvakov. Tudi Roma pa je bila v preteklosti zaradi navijaških izgredov že kaznovana.

Obračun an tribunah naj bi začeli pristaši ruskega velikana.
Obračun an tribunah naj bi začeli pristaši ruskega velikana. FOTO: Reuters

Navijači Rome
Navijači Rome FOTO: Reuters
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PD00X
18. 09. 2014 15.10
+0
Zanima me če so našli in zaprli rimske navijače ki so hudo poškodovali dva Ruska navijača pred tekmo in če jih bodo primerno kazensko obsodili . Še bolj pa me zanima kako bodo za vse te huliganske izpade kaznovali organizatorja NK Roma , če ga sploh bodo , ker so vsi skupaj ena velika mafija .
Widzew&V89Maribor
18. 09. 2014 13.13
+8
nic posebnega, je bilo dosti huje ze v rimu, sploh ko laziu ali romi pride v goste angleski klub noži so pa itak zascitni znak rominih huliganov ze vrsto let, skratka rim je eno najblj nevarnih mest kar se tice hooliganov, v rusiji pa so huligani cska-a med top trojko najhujsih, spartak M, zenit, cska, pobrateni z sektorjem G ( cska sofia) in seveda partizan - paok grobarji GATE4 to je ena najhujsih navez v navijastvu :PPP
brada88
18. 09. 2014 10.31
+4
druga slika pa 100% niso navijači rome, bi blo fajn popravit...
piuski
18. 09. 2014 10.15
-6
vse priprte ruske huligane v rimski zapor,pa da vidmo kolk jajc bi meli in kolk cajta bi jih meli.
amakrkr
18. 09. 2014 10.56
+4
Ja kaj pa misliš da bi blo? To ni tko kot če bi mene ali tebe zaprli ko nimaš s podzemljem nobene veze in bi se te sposodil vsak ko bi mu blo dolgcajt. To so rusi, večina teh navijačv je tko al tko kriminalcev in v italjanskih zaporih je malo morje rusov tko da mu kej zelo ne bi bilo hudo.
blackwizard
18. 09. 2014 09.30
+2
nič novega za rim,rusi so pa itak znani po ekstremnih huliganih v zadnjih letih