Nogomet

VIDEO: V osmini finala nemškega pokala slavil Bayern, z zelenic se ob koncu sezone poslavlja Philippe Lahm

München, 07. 02. 2017 22.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Zmago Bayerna (1:0) nad Wolfsburgom v osmini finala nemškega pokala je zaznamovalo čustveno oznanjeno slovo ljubljenca domačega občinstva Philippa Lahma, ki je svojo nogometno kariero posvetil bavarskemu klubu. Za Bavarce se je med strelce vpisal Douglas Costa.

Douglas Costa se je z golom v 18. minuti vpisal med strelce.
Douglas Costa se je z golom v 18. minuti vpisal med strelce. FOTO: AP

Četa Carla Ancelottija je na Alianz Areni nastopila potem, ko je njen niz zmag v nemški Budnesligi med vikendom prekinil Schalke, Bavarci pa so na domači zelenici iztržili zgolj točko. Kljub temu je statistika na strani Münchenčanov, saj so v vsem tem času izgubili en sam dvoboj proti tokratnem nasprotniku Wolfsburgu, na zadnjem pa mrežo gostov iz Spodnje Saške zatresli kar petkrat. Vendar pa gostov ne gre podcenjevati, največ težav bi znal povzročiti prav nekdanji član Bayern München, Mario Gomez, ki je na zadnjih štirih tekmah zadel tri gole. Wolfsburg to sezono igra daleč pod pričakovanji, kar je za ekipo, ki je pred slabim letom dni na domačem terenu s tremi goli presenetila favorizirani madridski Real, tik preden je ta pričel svoj rekordni niz neporaženosti. Italijanski strateg na klopi Bavarcev zaradi poškodbe ni mogel računati na Jeromeja Boatenga, ki bo zaradi poškodbe rame odsoten vse do marca, pa tudi na Joshuo Kimmicha in Francka Riberya.

Vendar pa je zvezdniška postava Bayerna že kmalu zagospodarila na igrišču, kmalu po začetku tekme je za lepo priložnost poskrbel Thiago Alcantara, vendar pa se je z izjemno obrambo izkazal vratar gostov Koen Casteels. Svojo prednost na zelenici so kronali v 18.minuti, ko je Douglas Costa z lepim strelom zatresel mrežo gostov, k temu pa je pripomogla tudi sprememba smeri enega izmed branilcev. Bayern je tekom prvega polčasa narekoval ritem igre in prišel še do nekaj lepih priložnosti, ena se je ponudila Matsu Hummelsu, vendar pa je njegov strel pravočasno ubranila obrambna vrsta Wolfsburga. Bavarci so tudi po prihodu iz slačilnice prevzeli nadzor nad igriščem in kaj kmalu je z lepo priložnostjo ter močnim strelom z glavo poskusil Javi Martinez, vendar pa je žoga končala za prečko Wolfsburga. Z lepim strelom z glavo se je med strelce skušal vpisati tudi Alcantara, vendar pa je njegov poskus letel čez vrata vratarja Casteelsa, nenatančen pa je bil tudi Arjen Robben nekaj minut kasneje, saj je njegov poskus zadel obrambnega igralca. V zadnjih trenutkih tekme je bil blizu zadetka tudi Wolfsburg, strel Yunusa Mallija je ubranil Manuel Neuer.Pritisk gostov se je vse do konca tekme še nekoliko stopnjeval, vendar pa je rezultat vse do končnega sodnikovega žvižga ostal nespremenjen (1:0).

Tekmo je čustveno začinilo slovo otroka Bayerna, Philippa Lahma, ki se bo s koncem sezone dokončno poslovil od profesionalnega nogometa. Nemški reprezentant se s svojo petstoto predstavo v dresu Bavarcev poslavlja od nogometne kariere , čeprav se njegova pogodba izteče šele z letom 2018. V klubu so mu sicer ponudili mesto športnega direktorja, ki je vse od odhoda Matthiasa Sammerja ostalo prazno, vendar pa se je Lahm vendarle odločil drugače.


Bayern München – Wolfsburg 1:0 (1:0)
Costa 18.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.