Nogomet

V Newcastlu številne neizkoriščene priložnosti Liverpoola, topničarji do zmage proti Brightonu

Newcastle, 01. 10. 2017 19.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V 7. krogu angleškega prvenstva je Liverpool vknjižil novo točko na gostovanju v Newcastlu (1:1). Zadetek Philippeja Coutinha je namreč izničil Joselu. Arsenal je na domači zelenici premagal Brighton (2:0), Everton pa se je poslovil od točk na tekmi proti Burnleyju (0:1).

Liverpool je v 7. krogu angleške Premier League na gostovanju pri Newcastle Unitedu še podaljšal nezadovoljstvo navijačev z Anfielda. Varovanci Jurgena Kloppa so se izkazali za nevarnejšega nasprotnika, vendar kot po tekočem traku zapravljali lepe priložnosti za vodstvo.

Že pred dnevi je na tekmi proti moskovskemu Spartaku Liverpoolovo čast reševal Coutinho.
Že pred dnevi je na tekmi proti moskovskemu Spartaku Liverpoolovo čast reševal Coutinho. FOTO: AP

Georginio Wijnaldum je s strelom z glavo zadel vratnico, Sadio Mane pa je močan strel poslal mimo vrat domačega vratarja. Sreča se je Liverpoolu vendarle nasmehnila v 29. minuti, ko je s spektakularnim zadetkom zveste navijače razveselil Philippe Coutinho, ki se je pred tedni, po sagi s katalonskim velikanom, vrnil v postavo Liverpoola. Vendar veselje gostov ni trajalo dolgo. Po podaji nekdanjega člana Redsov Jonja Shelveyja je namreč mrežo Simona Mignoleta zatresel Joselu. Slednji se je znašel med dvema branilcema Liverpoola, izkoristil napako Joela Matipa in se vpisal med strelce. V 50. minuti se je Redsom ponudila enkratna priložnost za drugo vodstvo na tekmi, vendar je poskus Daniela Sturridga zaustavil Rob Elliot, odbita žogo pa je s strelom čez prečko zapravil Mohamed Salah. Ob menjavi je nemški strateg na zelenico poslal Roberta Firmina in Dominica Solankeja, prav slednji je nevarno poskušal z glavo, vendar ni uspel ugnati obrambe domačih, Redsi pa so tako zabeležili že četrti remi v sezoni. 

Arsenal je na stadionu Emirates gostil Brighton, za topničarje pa je že v 16. minuti zadel Nacho Monreal, ki je končal niz strelov na vrata gostov in vpisal svoj prvi ligaški zadetek v letošnji sezoni. Prednost varovancev Arsena Wengerja je v drugem polčasu po podaji Alexisa Sancheza še povišal Alex Iwobi, ki je tako postavil končni rezultat 2.0.

Izidi 7. kroga Premier League:

Newcastle United - Liverpool 1:1 (1:1)
Joselu 36.; Coutinho 29.

Everton - Burnley 0:1 (0:1) 
Hendrick 21.

Arsenal - Brighton 2:0 (1:0)
Monreal 16., Iwobi 56.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JbmTiMt
03. 10. 2017 02.24
odkar je arsenal prodal oxladea chamberlaina igra kot prerojen. odkar je liverpool kupil oxladea so katastrofa.
jebalvisvoju
02. 10. 2017 01.36
+1
kaj se dogaja s tem liverpoolom mi ni jasno... jasno je samo to da ga lomijo iz tekme v tekmo
ehjaehja
01. 10. 2017 20.16
+3
in oni bi zmagali ligo prvakov