Nogomet

V Madridu po vrnitvi Navasa lažje dihajo, odločitev o Messiju bo padla v petek

Madrid, 19. 11. 2015 09.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V taboru Real Madrida pred sobotnim el clasicom z Barcelono lažje dihajo, potem ko se je na treninge že vrnil prvi vratar belega baleta Keylor Navas. Medtem se v taboru Barcelone še odločajo, kakšna vloga bo pripadla Lionelu Messiju. Bo nogometa lačni Argentinec tekmo začel ali pa bo vstopil kot rezervist?

Keylor Navas je letos navduševal na tekmah belega baleta. Kostaričan z Realom letos še ni izgubil tekme.
Keylor Navas je letos navduševal na tekmah belega baleta. Kostaričan z Realom letos še ni izgubil tekme. FOTO: Reuters
Real Madrid je svojo edino tekmo v letošnji sezoni izgubil proti Sevilli, ko v vratih ni bilo Keylorja Navasa, ampak je vloga prvega čuvaja zaradi poškodbe Kostaričana pripadla Kiku Casilli. Vratar Navas se je že pridružil treningom Reala in bo povsem nared za nastop na sobotnem derbiju, ki bo ob 18.15 v Madridu. V taboru Reala zdaj lažje dihajo, saj Kostaričan v obrambo belega baleta vnaša prepotrebno mirnost, ki je za nekoliko bolj obrambno taktiko trenerja Rafaela Beniteza zelo pomembna.

Vlogo Messija bo strokovni štab določil v petek
Čeprav je bil prvi zvezdnik Barcelone Lionel Messi po poškodbi kolenskih vezi, ki jo je staknil 26. septembra dolgo časa vprašljiv za sobotni 'el clasico', je zdaj že jasno, da bo Argentinec pripravljen za eno najpomembnejših tekem Barcelone v letošnjem letu. Ni pa še jasno, kakšno vlogo bo dobil Messi na tekmi vseh tekem španskega prvenstva. Trener Barcelone Luis Enrique bo skupaj s svojimi pomočniki v petek določil vlogo Messija na sobotni tekmi. Vprašanje je, ali bo Messi dobil mesto že v prvi postavi, ali pa ga bo Luis Enrique v igro poslal kot rezervista v drugem polčasu.

Messi je lačen nogometa, pravijo viri iz Barcine slačilnice.
Messi je lačen nogometa, pravijo viri iz Barcine slačilnice. FOTO: Reuters

"Dobro izgleda, lačen je igre, zelo motiviran, to se ni spremenilo, toda ne vem, če ga bodo v ogenj poslali od samega začetka. Videli bomo. To je ne nazadnje stvar trenerja," španski AS navaja vir iz slačilnice Barcelone. Omenjeni vir je še povedal, da se Messi po vseh težavah s špansko davkarijo želi dokazati predvsem na zelenici, a mora biti ob takšni poškodbi previden, da je ne bi obnovil.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (36)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Paštašutar
20. 11. 2015 06.32
-2
Lessi bo zacel in koncal tekmo na enem in istem mestu TRIBUNI!!!!!! Razlaga je enostavna. To je EDINA tekma,kjer je dovoljeno,da eni druge po mosko tolcejo po nogah,glavah.............................kamor pac pade!!! Verjamem da tudi lessi in kata-LONCI razmisljajo v tej smeri!!! Sm pa ze zadnic napisu,da bi za Real blo boljse,da lessi igra,da se mal ney in sua shladita,ker sta trenutno zelo vroca!!!!!!
srpinkladivo
20. 11. 2015 14.02
+0
Tudi Kristina bo začel tekmo tako kot jo bo končal - s solzami v očeh. Lessi se pač vrača, tako kot se je vedno!!! Možnosti zmage za ZBLEDELI balet so kar velike, saj je večina sodnikov plačanih iz madridskega denarja. Dobro bi bilo da igrajo vsi - KRISTINA, KAMERMAN IN BALIČ, tako kot pri Barci MSN. Obstaja možnost da bo prenos predvajal kar Benzema, saj ima baje veliko izkušenj s prenosi.
srpinkladivo
20. 11. 2015 14.10
+1
Vse to sem napisal v takih besedah samo zato, ker je tisti DlHUR zgoraj tako 0MEJEN. Tudi če ne maraš Barce, je Messi Messi, tako kot CR CR. S tem da besedo mal ney in sua prvič slisim in ne dvomim da se jo je izmislil on sam, ker pač misli da je smešen, v resnici pa je 0MEJEN in otročji da se kar kadi za njim.
Iniesta
19. 11. 2015 22.19
-1
Bejl bo odlocil elasiko ...
Barbarezo
19. 11. 2015 19.50
do zdaj me benitez sploh ni preprical nit me bo če bo RM zmagal Barco,ker roko na srce Barcelona ne bo komplet in trenutno je precej ranljiva sploh v obrambi... bomo videli .. ampak se vedno si zelim da bi na klopi ostal Carlo Ancelotti ... pri njem je bil problem , da ni rotiral igralce ampak 2 leti je premalo... skoda,da ze takrat ni on postavil Navasa za st 1 ... upam stavit da bi bilo vse drugace!!! LP
bizgecc
19. 11. 2015 20.27
+2
Res bo težka za Barco. Pricakujem pa obrabno igro Reala, saj se je vidlo da proti PSG ni upal odprto igrati.
CURVANORD Zanetti
19. 11. 2015 21.34
+1
To da bi Real igral napadalno skoraj ne verjamem ,ne zato ker ne bi igralci hoteli,ker ne smejo se sam Ronaldo je vec na svoji polovici kot pa v kazenskem prostoru nasprotnika,imajo komando ce pridete cez svojo polovico takoj podati nazaj in upajmo da si Barca sama zabije gol,taktika ki mora uspeti:-)
bizgecc
19. 11. 2015 15.31
+4
Komaj čakam tekmo, da vidim kako bo Real zabil 5 golov kot obljubljajo realovci na teh straneh ....
srpinkladivo
20. 11. 2015 14.04
Realovci vedno napovedujejo marsikaj, ampak to je po eni strani logično, saj je povprečna starost fanov zbledelega baleta 14 let. Nekaj pa je tudi slepih, ki so stari od 20-30.
Mamutmaramroža
19. 11. 2015 14.39
-1
Eno vprašanje za izkušene. Nikakor mi ne bo uspelo gledat tekme, bi jo pa zelo rad. Se da kje na internetu dobiti posnetk celotne tekme kmalu po njej? Po možnosti, ne da poznam rezultat v naprej. Nimam televizije, običajno gledam po streamu. Kaj se da naredit? Kakšen dober predlog.
EternalFlame
19. 11. 2015 14.43
+2
Preden se začne tekma napiši v brskalno vrstico nekaj podobnega temu: "Real Madrid vs Barcelona live stream". Bom nekaj zbrskal ter ti sporočil.
EternalFlame
19. 11. 2015 14.46
+3
Nekaj sem našel, S k y Sports Live Stream, sem moral naredit presledek, ker "24.kur" ne dovoli linkov. Boš moral naredit account, drugač je pa carsk.
RdečiKarton
19. 11. 2015 16.14
+1
EternalFlame
19. 11. 2015 16.46
+1
NeyMessi8
19. 11. 2015 17.27
+1
"Live football video" Tukaj si lahko ogledas posnetk tekme ,1 uro po koncani tekmi. Imas pa tudi tekme do 4-5 sezon nazaj , vseh ekip iz vseh najmocnejsih lig . prosim ;)
Mamutmaramroža
19. 11. 2015 19.09
EternalFlame
19. 11. 2015 14.36
+3
Želim si, da bosta zaigrala oba, ter seveda, da bo bila tekma zanimiva s čim več zadetki :))
CURVANORD Zanetti
19. 11. 2015 14.25
+2
Škoda da Kiko ne bo branil,on ni kriv za 3 prejete gole,kriv je g.ALO ALO.Ne moreš ti Ronalda dat v obrambo igrat,saj ni obrambni igralec,recimo lani je proti Sevilji dosegel 3 gole,ko je igral v napadu letos pa so 3 dobili ker je igral mesto štoperja =)Malo heca,bom pa z veseljem počakal kar bo znal povedat @trend saj on zagovarja posatvitev g.ALO ALO,.saj on bi se strinjal tudi če bi Ronaldo bil vratar,ker kelnar je luč na koncu tunela
Hammurabi
19. 11. 2015 13.45
+2
Navas je pol ekipe, ostala polovica pa sta Modri Ć in Isco.
Los Galacticos
19. 11. 2015 13.14
+2
Zanimiva takma bo že zaradi odsotnosti določenih igralcev na obeh straneh, vrjamem pa da bo Real zmagal, ampak odvisno bo od forme Jamesa in Balea... Ronaldo se bo zbudil že zgolj zaradi tega da se je James vrnil... Zmago nam lahko prikrajša samo Benitez z kakšno superčudežno postavitvijo Kroos-Modrić-Casemiro-Isco-James in Ronaldo sam v konici haha... To je bilo malo na hec malo za res... Tekma so bo vrjetno dobila na sredini, kjer pa Barca trenutno šepa, sploh po odsotnosti Raketića, Iniesta je v mizerni formi, Busquets se bo pošteno namatral, mladi Roberto pa mislim da je še premlad da bi bil kos Realovi sredini... Edina rešitev za Barco na sredini bi bil povratek Messija nekje na tej poziciji ( če bo igral se bo zvedelo jutri v petek ko ima odločilni trening, tako navaja Goal )... Barca bo imela premoč v napadu, saj sta Ney in Suarez v fantastični formi, ter ob dejstvu da obstaja možnost da Ramos ne bo igral, tudi če bo bo igral poškodovan ( že vidim spet kakšno prisiljeno menjavo Reala že tam nekje do 25 min igre ), Varan je zadnjo tekmo odigral katastrofalno, Nacho pa na LBju mislim da ne bo kos niti Suarezu niti Alvesu, kaj šele če bo Messi igral ( če bo v formi )... Skratka Real ima sredino in potencialno tudi obrambo ( če bo šlo z Ramosom in če bo Varan spet tisti stari ), tudi napad če se bojo Ronaldo, James in Bale spavili skupaj, Barca pa ima napad... Možnosti so 60:40 na Real, če bo pa igra Reala taka kod zadnja pa pričakujem zmago Barce minimalno 1:3...
sportko47
19. 11. 2015 14.03
-6
Še trije dnevi tebe pa ze tko trga beda.k! Ne morm verjet kva si ti vse uspel nakvasit v tem tvojem eseju! Predlagam da si spremeniš nick v " el kvasiko " ker tole napisat ne more vsak! Kolk enga kombiniranja in upostevanja kaj bo ce bo...model ti še po tekmi nisi v stanju napisat kva si vidu , kva sele napisat kaj bo....
Los Galacticos
19. 11. 2015 20.09
-1
To ni nobeno kombiniranje in kaj bo če bo... Kako pa misliš da stavnice dobijo kvote ? Prav na tak način kot sem jaz zgoraj opisal in uspošteva se prav vse kar sem napisal... To so dejstva, kot je recimo to da Barca ima trenutno najboljši napad, da sta Messi in Ramos pod uprašajem za to tekmo, da Ronaldo igra bistveno bolje ko je James na terenu, da je edina možnost da bo Real dober v napadu to da se bojo James, Ronaldo in Bale ujeli, da Barca šepa na sredini ( če si gledal tisto tekmo ko je Real dobil 3:1 boš vedel kje je Real dobil tisto tekmo, prav na sredini )... Normalno da sm večkrat napisal ČE, če se pa ne ve ali bosta Ramos in Messi igrala, in seveda ČE bo Real igral tako kot na zadnje bo zgubil gladko, čisto enostavno je, ampak zate preveč za razumet, ti si v stanju napisat samo en navaden primitiven komentar in vsak dan mi se bolj smiliš haha Samo poglej svoj komentar, nobene veze z člankom, el clasicom, Realom ali Barco... Ti si nesposobnež za kaj takega sploh napisat tudi če bi ti kdo narekoval, kaj šele da bi kakšno pametno iz svoje glave povleku haha...
alien8potnik
19. 11. 2015 11.02
+3
dajmo, real. bo treba zmagati tole, če ne ... benitez, to je predvsem tvoj test (do zdaj nisi prepričal).
mejrus
19. 11. 2015 10.41
-9
In spet pri Barceloni igrajo neke psiholoske igrice čeprav sem pri Realu niti malo ne ukvarjajo z njimi....Do zdaj bi ze lahko povedali ali bo igral ali ne bo ne pa da to skrivajo....lahk vam povem da vsi tisti navijači Barce ki ste preveč samozavestni da se boste na koncu jokali in bodo krivi sodniki in vse ostalo ker Real pač ne bo izgubil tekme doma ...tudi lani ste bili samozavestni kako boste zmagali ko se bo vrnil Suarez in kako bo vse drugačenato pa vas je Real zmagal 3:1 hahaha...pa še to...kdaj je imel Real takšno kvoto nazadnje doma? Absolutni favorit je Real in Barca bo lahko zadovoljna če bo sploh dala gol...
Lorenzo>Rossi
19. 11. 2015 12.07
+4
fihner
19. 11. 2015 12.18
+4
265004
19. 11. 2015 13.21
+4
dajmo si zapomnit kaj je napisal,pa se bomo v soboto zvečer pogovarjal.
265004
19. 11. 2015 10.18
+5
glede na to da je Navas pavziral,se lahko tudi zgodi,da je malo padel v formi.Vsaka sprememba ritma igralca malo vrže iz tira.Za nameček mora takoj braniti na el classicu.Za njega psihično zelo pomembna tekma.
Ka pa mislis
19. 11. 2015 10.13
+1
Naj oba zaigrata.
Hammurabi
19. 11. 2015 13.45
+1
Petarda10
19. 11. 2015 10.04
-1
visca el barca visca el messi
POVEMRESNICO
19. 11. 2015 09.59
-3
Za nogomet bi bilo lepo, če bi začel tekmo. Vendar mislim, da ne bodo tvegali in bo njegovo igranje odvisno od same potrebe. Tekma bo po moje ostra, zato je brez veze tvegati novo poškodbo. Vemo kako nekateri igralci štartajo na " žogo ". In to v obeh ekipah. Izgublja pa vsekakor nogomet. Upam na zmago Barce, čeprav nisem njen navijač. Pri meni je jasno: MIA SAN MIA.
Barbarezo
19. 11. 2015 19.51
rambek
19. 11. 2015 09.59
+3
Navas odlicen vratar kar je ze veckrat dokazal. Tako da z napol natacnimi.in mocnimk streli se ga ne da premagat.
POVEMRESNICO
19. 11. 2015 10.00
+6
Seljako1899
19. 11. 2015 12.10
+1
Bomo vidli v soboto kaj se da in kaj se ne da.