Nogomet

V kvalifikacijah Paok namesto Metalista

Lozana, 14. 08. 2013 17.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Evropska nogometna zveza (UEFA) je na urgentnem zasedanju odločila, da bo v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov namesto izključenega Metalista iz Harkova nastopil Paok iz Soluna.

Tako se bosta na zadnji stopnički za vstop v ligo prvakov pomerila Schalke in Paok, ki je v tretjem krogu kvalifikacij sicer izpadel proti Metalistu. Schalke bo 21. avgusta v Gelsenkirchnu gostil Paok, povratna tekma v Solunu pa bo 27. avgusta.

Uefa je zaradi vpletenosti v prirejanje izidov na tekmah ukrajinske lige leta 2008 nogometnemu moštvu Metalist iz Harkova odvzela pravico do nastopanja v evropskih tekmovanjih. Uefa je Metalist tako izključila iz potekajočih kvalifikacij za ligo prvakov. Po statutu Uefe je klubom prepovedano nastopanje na evropskih tekmah, v kolikor je bil kdor koli iz kluba po letu 2007 vpleten v kakršno koli obliko prirejanja izidov. Mednarodno športno razsodišče v Lozani je 2. avgusta zavrnilo pritožbo nekdanjega športnega direktorja kluba Jevgenija Krasnikova, ki je pred tremi leti dobil prepoved delovanja v klubu za pet let. Krasnikovu so dokazali zlorabe na tekmi 19. aprila 2008 proti ekipi Karpati iz Lvova.

Predsednik UEFA Michel Platini
Predsednik UEFA Michel Platini FOTO: Reuters

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

URAWA
15. 08. 2013 12.54
POTEM BI MORALI IZKLJUČITI ŠE KAR NEKAJ KLUBOV
macek_garfield
14. 08. 2013 18.13
+12
... ta platini ... je verjetno ... prejel ... nekaj 100k eurckov ... da se je odlocil tako, kot se je ... ali pa kaksno ... vilo ... na lepem grskem otoku ...