Nogomet

V Genovi odšteva dneve do naslednjega reprezentančnega odmora

Genova, 29. 02. 2024 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Milan Doknić
Komentarji
1

Petar Stojanović je bil eden ključnih igralcev v minulem kvalifikacijskem obdobju, v katerem se je Slovenija uvrstila na Euro 2024. To sezono zastopa barve Sampdorie, kjer je njegov trener legendarni Andrea Pirlo. Stojanović priznava, da bi bil v klubu lahko bolj zadovoljen in v Genovi redno razmišlja o nastopih v reprezentančnem dresu.

Petra Stojanovića smo obiskali pred tekmo Sampdorie proti Cremoneseju, ki se v Serie B trenutno bori za uvrstitev v Serie A. Član Sampdorie bo verjetno le do konca sezone, ko se mu bo iztekla pogodba s klubom, saj ga je njegov matični klub Empoli posodil za eno sezono. Po prestopu je večino tekem začel v prvi postavi, od novembra pa se je bolj redko znašel v prvi enajsterici. "Vendarle ni tako kritično, kot se predstavlja, saj 18 odigranih tekem v dosedanjem delu prvenstva ni malo. Mogoče je zame malo slabša sezona, ker sem bil do zdaj v karieri vedno v začetni enajsterici. Trenutno ni tako. Sem pa prva možnost s klopi, ampak sem profesionalec in se zavedam, da vsak nogometaš enkrat pride v tako krizo. Upam, da bo tudi to šlo hitro mimo."

Petar Stojanović na obračunu proti Severni Irski
Petar Stojanović na obračunu proti Severni Irski FOTO: AP

Lastnik kluba je na mesto trenerja postavil legendarnega nekdanjega nogometaša Andreo Pirla in pričakovanja so bila seveda visoka. Rezultati kljub temu niso najboljši, saj Sampdoria trenutno zaseda 15. mesto v drugi italijanski ligi. Stojanović legendarnega Italijana kljub slabim rezultatom opiše kot mirnega in preudarnega. "Andrea Pirlo v Italiji predstavlja nekaj ogromnega. Tudi za prestop v Sampdorio sem se mogoče odločil zaradi njega. O njem sem slišal veliko dobrih stvari. Lahko povem, da je dokaj miren človek. Tudi, ko nam ne gre dobro, je dokaj pozitiven in nas ne kritizira preveč. Mogoče bi ga lahko opisal kot flegmo."

Če v Sampdorii ni vse popolno, pa je v reprezentanci standardni član prve enajsterice in jasno je, da mu reprezentančni odmori in misel na bližajoči se Euro predstavljajo veliko motivacijo tudi v najtežjih trenutkih. "To je vrhunec moje kariere, saj je že igranje za Slovenijo ogromen uspeh. Mi pa smo zdaj naredili ogromen uspeh. Res sem ponosen, da sem del te ekipe. V Nemčiji se najbolj veselim tekem. Komaj čakam, da se začnejo. Vsi bomo dali vse od sebe, da lahko nadaljujemo pozitiven niz. Upam, da se lahko prebijemo iz skupine. Dali bomo vse od sebe in na koncu videli, kam nas bo to pripeljalo," se nastopov v Nemčiji veseli Stojanović.

Matjaž Kek je nedavno podaljšal sodelovanje z NZS, saj bo selektor Slovenije tudi v naslednje kvalifikacijskem ciklusu, ko se bo ta generacija poskušala uvrstiti tudi na svetovno prvenstvo. "To je res pozitivna novica za vse nas. Trenutno je res pozitivna atmosfere, ki smo jo dolgo potrebovali. Vesel sem, da je podaljšal pogodbo. Poskusili se bomo uvrstiti na še eno dodatno tekmovanje. Svetovno prvenstvo je še ena stopnička više od evropskega. Upam, da bomo skupaj s selektorjem naredili še en korak naprej in razveselili vse naše navijače," je optimističen nekdanji nogometaš Maribora.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

James Bond in tovariš Tito
03. 03. 2024 14.49
+1
..seveda komaj čaka...kot večina ostalih...potem bo oziroma bodo vsaj igrali...drugače na klopi ali na tribuni kot večina ni luštno...