Nogomet

V četrtfinalu nogometnega pokala tudi Krka in Triglav

Ljubljana, 06. 09. 2017 20.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po Mariboru so se v četrtfinale pokala Slovenije uvrstili tudi nogometaši Krke in kranjskega Triglava. V osmini finala so Novomeščani po podaljšku premagali Krško s 3:2. Odločilni gol je v zadnji minuti podaljška dosegel Luka Kambič. Triglav pa je na Obali premagal Koper s 4:1.

Krkaši so bili na srečanju dolgo bližje zmagi, saj so po evrogolu Maksa Slunjskega (31.) in zadetku Luke Kambiča (49.) pred domačimi gledalci že vodili z 2:0. Gostje pa se niso predali in Tonći Mujan je najprej poskrbel za znižanje zaostanka (60.), Miljan Škrbić pa je v 83. minuti izenačil in poskrbel za podaljšek. Krčani so bili v končnici celo bližje golu, ko je Luka Gajić v 84. minuti zadel vratnico, podaljšek pa je prinesel slavje Novomeščanom.

V Kopru so novi prvoligaši iz Kranja šele v drugem delu napolnili mrežo nekdanjega člana elitne slovenske lige. Koprčani so v 7. minuti po goli Željka Tomića celo povedli, le 10 minut kasneje je izenačil Nejc Križaj. V 73. minuti je zmago gostov napovedal najboljši strelec slovenske druge lige v lanski sezoni Matej Poplatnik. Ko je v 84. zadel še Gašper Udovič, so Gorenjci začeli slaviti, končni izid pa je tri minute kasneje dosegel Luka Majcen.

Že v torek so nogometaši Maribora premagali Cherybox 24 Tabor Sežano s 3:0 (1:0). Ostale tekme osmine finala bodo na sporedu prihodnji teden.

Nogometaši Triglava so se uvrstili v četrtfinale slovenskega nogometnega pokala.
Nogometaši Triglava so se uvrstili v četrtfinale slovenskega nogometnega pokala. FOTO: Damjan Žibert

Izidi osmine finala pokala Slovenije:
Cherrybox 24 Tabor Sežana - Maribor 0:3 (0:1)
Krka - Krško 3:2 (2:2, 1:0)
Koper - Triglav Kranj 1:4 (1:1)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BayernGomez
07. 09. 2017 18.26
Pa je zmaga prišla pa to bi lahko zmagali že po 90 minutah.