Nogomet

Uradno: Nemec in Mijatović edina kandidata za mesto predsednika NZS

Brdo pri Kranju, 05. 12. 2016 18.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na drugi seji Volilne komisije Nogometne zveze Slovenije (NZS), ki je obravnavala prispele kandidature za prihajajoče volitve, so razkrili osem veljavnih kandidatur, od tega dve za predsednika NZS in šest za podpredsednike NZS. Za vlogo prvega moža zveze se bosta pričakovano pomerila Radenko Mijatović in Matjaž Nemec.

Išče se naslednik predsednika Uefe Aleksandra Čeferina. Prvi favorit je vršilec njegovih dolžnosti Mijatović.
Išče se naslednik predsednika Uefe Aleksandra Čeferina. Prvi favorit je vršilec njegovih dolžnosti Mijatović. FOTO: Damjan Žibert

Volilna komisija Nogometne zveze Slovenije (NZS), ki v skladu z s pravilnikom NZS vodi in izvaja volitve, skrbi pa tudi za zakonitost volitev in enotno uporabo določb predpiosov NZS, je razkrila zaključni seznam kandidatov za predsedniško in podpredsedniška mesta na krovni nogometni zvezi države. Izmed veljavnih kandidatur, ki so prestale preizkus skladnosti vloženih kandidatur s Statutom NZS in Pravilnikom o volitvah in razrešitvah voljenih organov NZS, je volilna komisija žrebom določila seznam z imeni kandidatov za predsednika NZS in seznam z imeni kandidatov za podpredsednike NZS. Seznam kandidatov za predsednika NZS (po vrstnem redu, določenem z žrebom; z navedbo predlagateljev) obsega le dve imeni, Matjaža Nemca (MNZ Nova Gorica) in Radenka Mijatovića (MNZ Gorenjske Kranj, MNZ Lendava, MNZ Ljubljana, MNZ Ptuj, ZNSS). Seznam kadnidatov za podpredsednike NZS je daljši, na njem so Bojan Prašnikar (ZNTS), Franc Kopatin (MNZ Nova Gorica), Milan Jarc (MNZ Maribor), Stanko Glažar (MNZ Ptuj), Danilo Kacijan (MNZ Murska Sobota) in Franci Zavrl (MNZ Ljubljana). Volitve za predsednika in štiri podpredsednike NZS bodo 15. decembra na zasedanju Skupščine NZS na Brdu pri Kranju, so še sporočili z NZS.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TomažNovak
06. 12. 2016 08.08
+2
Eden slabši od drugega. Zaton slovenskega nogometa,..
Mungos2
06. 12. 2016 20.13
CURVANORD Zanetti
05. 12. 2016 19.54
+4
Svabo in Yugos :-)
Definbahija
05. 12. 2016 22.13
+4