Nogomet

Odpadnik Toure krog Guardiolinega zaupanja sklenil z dvema zadetkoma, Wenger še vedno brez ligaške zmage proti Mourinhu

Manchester, 19. 11. 2016 20.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
Ž.L./M.G.
Komentarji
17

Derbi 12. kroga Premier League med Manchester Unitedom in Arsenalom se je končal z 1:1. Zadela sta Juan Mata in Olivier Giroud. Pravo pravljico pa je spisal Yaya Toure, ki se je ob povratku na igrišče v dresu Manchester Cityja vpisal z dvema pomembnima zadetkoma na gostovanju v South Norwoodu. Le remi Liverpoola, ki zdaj na vrhu družno vodi s sinjemodrimi.

Juan Mata je popeljal United v vodstvo, a to je bilo na koncu dovolj zgolj za točko.
Juan Mata je popeljal United v vodstvo, a to je bilo na koncu dovolj zgolj za točko. FOTO: AP

V 12. krogu angleške Premier League je bil na Old Traffordu na sporedu derbi med Arsenalom in Manchester Unitedom. Jose Mourinho proti Arsenu Wengerju je eno najbolj grenkih trenerskih rivalstev v zgodovini nogometa. Francoski strateg pa na dosedanjih 11-ih medsebojnih srečanjih še nikoli ni premagal Portugalčeve ekipe. Te so petkrat slavile in šestkrat remizirale proti topničarjem v Premier League, seveda je vsa ta statistka na Mourinhovi strani še s časov, ko je bil trener Chelseaja. 'The special one' je sicer ob odsotnosti Zlatana Ibrahimovića (kartoni) v napad postavil Marcusa Rashforda. Wayne Rooney je po burnem tednu, v katerem se je znova znašel na povsem napačnih straneh otoških medijev, srečanje začel na klopi. V postavo rdečih vragov pa se je po poškodbi ekspresno vrnil Antonio Valencia, po odsluženi kazni pa tudi Ander Herrera, niti na klopi pa ni bilo znova Henrikha Mkhitarjana. Arsenal, ki je nazadnje v prvenstvu na Old Traffordu slavil leta 2006, je od prve minute začel z Mesütom Özilom in Alexisom Sanchezom, ki je bil sicer pred srečanjem vprašljiv zaradi poškodbe, Olivier Giroud je tako znova obsedel na klopi.

Derbi so sicer polni energije in zelo živahno začeli rdeči vragi, ki so tudi prvi zapretili. V peti minuti je Juan Mata izvedel prosti strel in poskušal presenetiti Petra Cecha s strelom v vratarjev kot, a je žoga zletel za kakšen meter mimo desne vratnice češkega čuvaja mreže. Na drugi strani je takoj za tem poskusil Sanchez, a se je njegov strel od Marcosa Roja odbil v kot. Po omenjenem kotu se je Čilenec nato znašel še v boljšem položaju za zaključek, a je z glavo slabo zadel žogo in nevarnosti za Davida de Geo v vratih ni bilo. Po živahnem uvodu se je srečanje v nadaljevanju povsem umirilo. Gostje so prevzeli pobudo na sredini igrišča in imeli bistveno več časa žogo v svoji posesti, a pravih priložnosti ni bilo. Rdeči vragi so na drugi strani poskušali s protinapadi, a tudi ti se niso končali s kakšnim nevarnejšim strelom. Po pol ure igre je tako na semaforju še vedno pisalo 0:0. V 37. minuti pa so znova zapretili domačini. Mata se je krasno obrnil na robu kazenskega prostora in takoj sprožil, a se je Cech izkazal z obrambo in je žogo s skrajnimi močmi preusmeril v kot. Domačini so vse bolj pritiskali in v 41. minuti je v novo obrambo Cecha prisili Anthony Martial, ki je prišel do strela po krasni akciji Paula Pogbaja in Herrere. Kmalu za tem je Martial znova sprožil, a preveč po sredini in Čeh je žogo zlahkoto ujel. Do konca polčasa se rezultat ni spremenil in ostalo je pri najbolj nepopularnem nogometnem izidu 0:0.

Točko Arsenala pa je z edini strelom v okvir vrat zagotovil Giroud.
Točko Arsenala pa je z edini strelom v okvir vrat zagotovil Giroud. FOTO: AP

V drugem polčasu sta oba stratega poslala enaki enajsterici, kot na začetku srečanja, prvi pa so zapretili domačini. Martial je lepo preigral nekaj londonskih branilcev in nato nemudoma sprožil z roba kazenskega prostora, a preslabo in prešibko in Cech ni imel težav z obrambo. Sicer smo na igrišču spremljali podobno sliko, kot v prvem polčasu, le da so tokrat v posesti žoge prevladovali domačini in so tokrat gostje prežali na protinapade. V 63. minuti pa je Mourinho opravil prvi dve menjavi. Namesto Martiala je v igro poslal Rooneyja, namesto Mattea Darmiana pa Daleyja Blinda. Domačini so sicer vse bolj stopnjevali pritisk in premoč so kronali v 69. minuti. Pogba in Herrera sta lepo kombinirala na desni strani, kjer se je Špancu ponudilo veliko prostora in poslal le odlično žogo v osrčje kazenskega prostora, kamor je utekel njegov rojak Mata in rutinirano poslal žogo za hrbet Cecha in eksplozijo navdušenja v Teatru sanj. Wenger je na zaostanek svojega moštva takoj odgovoril in v 73. minuti v igro namesto Mohameda Elnenyja poslal napadalca Girouda. Toda še naprej so bili veliko nevarnejši rdeči vragi, ki pa nikakor niso uspeli doseči še drugega zadetka, ki bi prinesel veliko mirnejšo končnico. In v 89. minuti je Arsenal prišel iz praktični ničesar do izenačenja. Celoten polčas so bili povsem nenevarni, nato pa je rezervist Giroud minuto pred koncem z nebeškim skokom matiral De Geo in izid poravnal na 1:1. Francozu je sicer podal še en rezervist Alex Oxlade-Chamberlain. Do konca srečanja je United še poskusil priti do zmage, a zaman in ostalo je pri remiju z 1:1. Wenger tako tudi v 12. poskusi ni uspel premagati Mourinha, a je vsaj ostal neporažen.

Toure krog Guardiolinega zaupanja sklenil z dvema zadetkoma za zmago Cityja
Nogometaši Manchester Cityja so prišli do zmage na gostovanju pri Crystal Palaceu (2:1). Yaya Toure je bil celotno sezono na stranskem spisku Pepa Guardiole pri Manchester Cityju. Vse skupaj se je le zaostrovalo z bitko v medijih, ko sta se vzajemno napadala Tourejev agent Dmitri Seluk in katalonski trener. Premirje je bilo sklenjeno pred časom, na presenečenje vseh pa je Yaya Toure začel gostovanje pri Crystal Palacu v South Norwoodu. In vezist Slonokoščene obale se je Guardioli za (ponovno) zaupanje – v slabih odnosih sta bila že začasa sodelovanja v Barceloni – znal oddolžiti. Najprej je s pravo mojstrovino popeljal sinjemodre v vodstvo, nato pa po podaji Kevina De Bruyna iz kota postavil še piko na i za osmo ligaško zmago Cityja. To je bila sicer sploh prva odigrana tekma Toureja v angleški Premier League v tej sezoni, edino tekmo pod vodstvom Guardiole pa je odigral v kvalifikacijah Lige prvakov proti Steaui.

Toure je zablestel ob povratku na igrišče.
Toure je zablestel ob povratku na igrišče. FOTO: AP

Vodilno moštvo lige Liverpool je kljub premoči na terenu le remiziral na gostovanju v Southamptonu (0:0), s čimer so redsi na prvem mestu znova dobili družbo Manchester Cityja (oba kluba imata po 27 točk). V drugem polčasu je tekmo motil močen dež, ki je igralcem predstavljal veliko oviro za igro. Kljub temu so si nogometaši Liverpoola ustvarili veliko priložnosti za zadetek, a vratarja Fraserja Forsterja niso uspeli premagati. Posest žoge je bila 65:35% v korist gostov iz Liverpoola, ki so uspeli dvakrat sprožiti v okvir vrat, medtem ko domačinom to ni uspelo niti enkrat.

Tottenham je prišel do pravcatega čudežnega preobrata na domači tekmi proti West Hamu. Ko je že kazalo, da bodo varovanci Slavena Bilića someščanom vzeli tri točke, je na sceno stopil kdo drug kot napadalec Harry Kane. Ta po povratku po poškodbi dokazuje, da gre za dragulj angleškega nogometa. 23-letnik je pri zaostanku Tottenhama z 1:2 sprva v 89. minuti poskrbel za izenačenje na 2:2, nato pa dve minuti kasneje enajstmetrovko pretvoril v zmagoviti zadetek ostrog, s čimer so se te utrdile na petem mestu angleške lige.  

Izidi 12. kroga Premier League:
Manchester United - Arsenal 1:1 (0:0)
Mata 69.; Giroud 89.

Postavi:
Manchester United:
De Gea, Valencia, Jones, Rojo, Darmian (Blind/64.), Carrick, Herrera, Mata (Schneiderlin/85.), Pogba, Martial (Rooney/63.), Rashford

Arsenal: Cech, Jenkinson (Oxlade-Chamberlain/84.), Mustafi, Koscielny, Monreal, Coquelin (Xhaka/80.), Elneny (Giroud/73.), Ramsey, Özil, Walcott, Sanchez

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Preostali izidi:
Crystal Palace – Manchester City 1:2 (1:1)
Wickham 66.; Toure 39., 83.

Southmapton – Liverpool 0:0 (0:0)

Stoke City – Bournemouth 0:1 (0:1)
Ake 26.

Watford – Leicester 2:1 (2:1)
Capoue 1., Pereyra 12.; Mahrez 15./11-m

Everton – Swansea 1:1 (0:1)
Coleman 89., Sigurdsson 41./11-m

Sunderland – Hull City 3:0 (1:0)
Defoe 34., Anichebe 62., 84.

Tottenham - West Ham 3:2 (0:1)
Winks 51., Kane 89., 90+1./11-m; Antonio 24., Lanzini 68./11-m

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RdečiKarton
20. 11. 2016 08.14
-1
Arsen nikoli ne bo do gležnjev Joseju. Mou bi lahko igral z Gorico pa bi Arsenal še vedno pušnil! ;)
Baletka
20. 11. 2016 11.30
+2
res pohvalno, da ima celo eno ekipo "naštudirano" .. vseen je pa za njim, na prvenstvu,. da ne govorimo tut o tem da arsenal igra LP, mufc se pa muči z drugorazrednim tekmovanjem liga evropa.. vse jasno..
tofsy2
19. 11. 2016 19.11
+3
Guardiola je prišel do spoznanja,da je treba če ni pravih rezultatov uporabiti ves razpoložljivi kader med tem ko Murinjo tega ne bo nikoli storil in bo rajši še kakšnega zdravnika odpustil,ker ekipa igra slabo.
meskic
19. 11. 2016 18.23
+4
Yaya Toure danes: 2 ligaska gola. Iniesta od zacetka sezone 2014/2015: samo 1 ligaski gol na 57 tekmah
TvojPrijatelj
19. 11. 2016 18.33
-6
Oglasi se ko bo Toure vsaj do gležnja segal Iniesti.
JbmTiMt
19. 11. 2016 21.22
+1
Iniesta
19. 11. 2016 22.33
+2
TvojPrijatelj
19. 11. 2016 22.53
+1
Kako da nimam pojma.. doktor nogometnih znanosti je Iniesta za Toureja!
Baletka
20. 11. 2016 12.54
meskic.. kot da bi primerjal.. koliko golov je dal pique z glavo, pa kok npr messi..haha kak idiotizem..
aki10
19. 11. 2016 18.01
+8
Wenger je uničil igro Arsenala s postavo od samega začetka! Kje si še videl, da Elneny in Coquelin igrata skupaj + Ramsey, ki se vrača po daljši odsotnosti v prvi postavi in to še wingerju... joj joj jooj
jurci275
19. 11. 2016 16.07
+15
čudna postava, z ramseyem na krilu, verjetn je hotu več kreacije wenger ampak ni steklo, pogreša se bellerin, nezaslužena točka to danes...
aki10
19. 11. 2016 18.02
+5
Iniesta
19. 11. 2016 15.47
+10
Skoda za junajted. Arsenal je bil danes pripravljen za minimalno tri komada ... Muri nima srece, le potrpezljiv mora biti in tudi ta slej ko prej pride ...
Iniesta
19. 11. 2016 15.48
+7
Ibra bi ga gunnersov sigurno zabil, ce bi spilal ...
TvojPrijatelj
19. 11. 2016 18.35
-2
ILoveGaming
19. 11. 2016 15.36
+10
Res ne razumem kaj razmišlja Wenger pri sestavi prve enajsterice. Praktično brez kakršne koli ideje sta bila dans Coq in Elneny in to je logično ker Coq je bolj defenziven Eleneny pa ni dovolj kvaliteten. Zakaj ni začel z Xhako in Giroujem?? Pač okej Alexis je meu ene par dobrih tekem na pozicijo napadalca ampak nikol proti kaki dobri ekipi zato ker ga nikoli ni pred golom ali v kazenskem zmiraj je use povsod drugje...čim je pršu Giroud notr smo imeli tarčo za podaje in igra je stekla....djmo Wenger uporabljaj možgane. United bi moral zmagati to tekmo....res ta točka je bila dans velika sreča za nas (Arsenal).
aki10
19. 11. 2016 18.02
+5