Nogomet

Umrl navijač Aston Ville

London, 21. 04. 2008 17.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.F.
Komentarji
1

Na derbiju angleške Premierleague med Aston Villo in Birminghamom (5:1) je umrl 26-letni navijač zmagovalne ekipe.

Nasilja nogometnih navijačev noče in noče biti konec. Iz angleškega Birminghama prihaja novica, da je v incidentu, ki se je zgodil po mestnem derbiju Aston Villa - Birmingham (5:1), življenje izgubil 26-letni navijač Ville. Slednjega je po izjavah očividcev namerno povozil pristaš istega kluba, s katerim se je pred tem sprl.

Navijači Aston Ville so izgubili člana.
Navijači Aston Ville so izgubili člana. FOTO: Reuters

Identitete žrtve še niso razkrili, domnevni morilec pa je že za rešetkami. "Sprva smo sklepali napačno. Mislili smo, da sta v incident vpletena navijača nasprotnih klubov. A zdaj lahko potrdimo, da je šlo za navijača Aston Ville. Motiv zaenkrat še ni znan, zadevo še preiskujemo," je sporočila policija.

Navijaški obračun na Cipru

Incident se je danes zgodaj zjutraj zgodil tudi na Cipru. Tudi tu je do neljubih dogodkov prišlo pred mestnim derbijem, le da je nikozijski obračun še oddaljen, saj se bosta Omonia in Apoel v sredo pomerila v polfinalu pokala (zveza razmišlja, da bi ga prestavila). Skupina 20 maskiranih neznancev je s palicami in kamni napadla tri navijače Apoela, ki so zapuščali klubske prostore. Pri tem je eden od treh žrtev dobil hude poškodbe očesa.

Zaradi rasti števila neljubih dogodkov, povezanih z nogometom, je vodstvo ciprske države na čelu s predsednikom Demetrisom Christofiasom sklicalo izredno sejo vlade, na kateri bodo prisotni ministri, pravni zastopniki in predstavniki policije.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jkercmar
22. 04. 2008 14.51