Nogomet

Uefa le nekoliko popušča pri finančnem fair playu

Praga, 29. 06. 2015 21.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na zasedanju izvršnega odbora Evropske nogometne zveze v Pragi so delegati pod vodstvom predsednika Michela Platinija dejali, da bodo bržkone nekoliko omilili finančni fair play, ki zapoveduje klubom najvišje zneske za nakupe okrepitev.

Uefa se je na današnjem zasedanju, ki se bo v češki prestolnici končalo v torek, ukvarjala predvsem s financami. Gre za tako imenovani finančni fair play, ki ga bodo zaradi številnih pritožb klubov nekoliko omilili.

S tem bodo nekaj pridobili klubi, ki so v preteklosti v nakupe novih okrepitev vlagali največ, med njimi Manchester City in Paris Saint-Germain. Pravila so sprejeli leta 2011, a so klubi vse odtlej pritiskali na Uefo, ki bo zdaj pravila nekoliko omilila. Glavna težava je namreč bila, da so nekateri klubi trošili več, kot so imeli, kar je v mnogih primerih vodilo tudi v bankrot kluba.

Michel Platini
Michel Platini FOTO: Reuters

Po izrečenih kaznih klubom zdaj Uefa razmišlja, da bi pravilnik nekoliko omilila, s čimer bodo bogati katarski lastniki nekaterih evropskih klubov spet laže zapravljali za bogate prestope.

Ena od točk dnevnega reda so bile tudi bližnje volitve predsednika Fife. Uefa si te želi še letos, nesojeni predsednik Fife Joseph Blatter je namreč pred dnevi dejal, da teh v tem letu ne pričakuje, saj bi se prekrivale z urnikom klubskega SP.

Blatter je bil na volitvah 29. maja vnovič izvoljen na mesto predsednika Fife, ko je dobil že svoj peti mandat, a so ga številne afere znotraj krovne nogometne organizacije praktično odnesle s položaja, 2. junija je odstopil.

Pred dnevi je dejal, da novih volitev ne pričakuje letos, saj se bi prekrivale s klubskim svetovnim prvenstvom, ki je na sporedu med 10. in 20. decembrom na Japonskem. Blatter je ob tem še poudaril, da ni odstopil, pač pa mandat le odstopil nekomu drugemu, ki si ga lahko pribori na izrednem kongresu.

Uefa se zdaj zavzema za volitve v tem koledarskem letu, čeprav tudi njeni predstavniki priznavajo, da bo prvi možen termin bržkone šele začetek prihodnjega leta.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ines Matkovic
29. 06. 2015 23.43
+2
Če nebi bil PSG med klubi ki ne upoštevajo trenutnega FFP bi Platini naredil še bolj stroga pravila
encylolek10
29. 06. 2015 23.07
+0
ODLICNA NOVICA ZA MUTD ki bo vrjetno pokupil se dodatni 7-9igraucu
SAF1
30. 06. 2015 08.49
-4
Prej 3 maksimalno 4 igralce. Sej nismo M.City pa Real M..
acmilanpatinhhho
29. 06. 2015 22.48
+2
Evo za milan z dvema lastnikoma še dodatna zelena luč gremo.. Če lahko se pol klubske elite zadolžuje, te se še lahko italjanski klubi tudi ;)