Nogomet

UEFA dala polno zaupnico suspendiranemu predsedniku Platiniju

Nyon, 15. 10. 2015 19.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
2

Evropska nogometna zveza (UEFA) še naprej trdno podpira svojega predsednika Michela Platinija, čeprav je zaradi sumov, da je povezan s finančnimi nepravilnostmi, Francoz suspendiran in začasno ne sme delovati v nogometu.

To je danes sporočil generalni sekretar UEFA Gianni Infantino, potem ko je Platinijev odvetnik članom izvršnega odbora predstavil dogajanje. Uefa je tako podprla svojega 60-letnega predsednika Michela Platinija, ki se zasedanja zaradi 90-dnevnega suspenza ni smel udeležiti. Platnini je zanikal obtožbe in se je pritožil na suspenz. Francoz tudi ostaja eden od kandidatov za predsednika FIFA.

Uefa je pozneje v sporočilu za javnost zapisala, da "so se člani izvršnega odbora in predstavniki 54 članic danes sestali v Nyonu, kjer so se seznanili z dogajanjem okrog Platinija". Uefa je sprejela sklep, da "popolnoma podpira Michela Platinija, ki ima pravico do poštenega postopka in možnosti za zagovor."

Obenem so pozvali vse vpletene, predvsem etično komisijo krovne mednarodne zveze Fife ter športno razsodišče Cas v Lozani, da Platinijev primer obravnavajo hitro, tako da bi se lahko zadeve razrešile že do sredine novembra. UEFA se tudi zavzema, da bosta kongres in volitve FIFA kot načrtovano februarja 2016.

Michel Platini
Michel Platini FOTO: Reuters
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

masai mara
16. 10. 2015 14.23
ko se ravno znebijo ene barabe se ze pojavi druga, še večja..
Barbarezo
15. 10. 2015 20.08
+2
kako lahko sam sebi da zaupnico ? najvecja dva smrada v nogometu sta platini in blater !