Nogomet

Mladi Slovenci z zmago proti BiH (začasno) na vrh tabele

Murska Sobota, 22. 03. 2024 19.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
1

Nogometna reprezentanca Slovenije do 21 let je s tekmo proti Bosni in Hercegovini v Murski Soboti vstopila v drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. Slovenci so že v prvem polčasu gostom zabili dva gola, v nadaljevanju pa še enega za prepričljivo zmago (3:0). Za našo mlado reprezentanco so zadeli Tio Cipot, Adrian Zeljković in Jošt Pišek. Slovenci so z novo odmevno kvalifikacijsko zmago vsaj začasno zavzeli vrh tabele skupine H.

Milenko Aćimović
Milenko Aćimović FOTO: Damjan Žibert

Slovenska reprezentanca Slovenije do 21 let je z današnjo tekmo proti Bosni in Hercegovini na Fazaneriji vstopila v drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. Varovanci Milenka Aćimovića so v jesenskem delu dobili tri od štirih kvalifikacijskih preizkušenj v skupini H. Mladi Slovenci so se prve zmage razveselili prav proti tokratnemu tekmecu, ki so ga v Sarajevu premagali po preobratu v režiji Tjaša Begića in Tia Cipota. Po domačem porazu s Francijo, je oktobrski ciklus postregel z dvema zmagama proti Cipru s 3:0 in Avstriji z 1:0. Tudi drugo polovico kvalifikacij so začeli uspešno z zmago proti vrstnikom iz BiH.

Slovenci imajo zdaj, sicer s tekmo več, 12 točk in so na vrhu skupine H. Francozi so pri devetih točkah, Avstrijci pri sedmih. Nogometaši Bosne in Hercegovine imajo po današnjem porazu tri točke. Na dnu skupine je Ciper z eno osvojeno točko. Po prve pol ure igre so bili Aćimovićevi izbranci nekoliko podjetnejši, a je tudi Bosna postajala vse bolj nevarna. Okoli 30. minute so bili gostje tudi blizu vodstva, ko je David Vuković dobro streljal iz prostega strela, a se je z lepo obrambo izkazal kapetan Martin Turk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tekma se je nato povsem razživela, po napaki gostujoče obrambe in odvzeti žogi so Slovenci povedli, zadel je Cipot po podaji Nejca Gradišarja. Ni dolgo trajalo, da so mladi Slovenci povišali prednost na 2:0. Sedem minut kasneje je Svit Sešlar iz kota poslal sijajen predložek pred vrata Bosne, žogo pa je z glavo v mrežo zabil Adrian Zeljković.

Dvoboj bi se nato moral še bolj odviti v slovensko korist, saj je Slovenija v 43. minuti dobila enajstmetrovko, ko je Vuković v kazenskem prostoru povlekel Nina Milića. A darilo je zapravil Sešlar. Sprva mu je Muhamed Šahinović ubranil strel z bele pike, nato pa je z glavo žogo poslal le mimo gola.

Slovenija vs BiH
Slovenija vs BiH FOTO: Sofascore.com

Slovenci so večino drugega polčasa na zelenici preživeli z igralcem več od tekmeca, saj si je v 49. minuti Tarik Muharemović prislužil še drugi rumeni karton in bil izključen. Po slabih desetih minutah nadaljevanja bi lahko prednost Slovenije bila znova višja, a je Marcel Ratnik stresel vratnico. Nekaj trenutkov za tem je mimo meril Milić. Gradišar se je kmalu zatem sam znašel pred gostujočim vratarjem, a je Šahinović dobil dvoboj iz oči v oči. Na drugi strani je Turk zaustavil strel z glavo Mateja Šakote. Podobno je slovenski kapetan storil v 79. minuti po novem poizkusu Šakote.

Svit Sešlar v prvem polčasu ni izkoristil enajstmetrovke.
Svit Sešlar v prvem polčasu ni izkoristil enajstmetrovke. FOTO: Damjan Žibert

Tekma je bila praktično že odločena, a so Slovenci zmago vseeno potrdili s tretjim zadetkom na tekmi. Slovenci so žogo spet odvzeli bosanski obrambi, Jošt Pišek pa je nato natančno zaključil. Naslednja tekma mlade Slovence v lovu na EP čaka v začetku septembra proti francoskim vrstnikom. Nekaj dni za tem bodo igrali še proti Cipru, 11. oktobra pa zadnjo tekmo z Avstrijo.

Izid, kvalifikacije za EP 2025 do 21 let, 6. krog:              
- skupina H:               
Slovenija - BiH 3:0 (2:0)
Cipot 30. Zeljković 37., Pišek 90.
RK: Muharemović 48.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bohinj je zakon
22. 03. 2024 20.52
+0
Mile je po tekmi bil videti - zelo vesel.