Nogomet

Turf Moor trd oreh tudi za vodilni Chelsea, modri na gostovanju iztržili le remi, prvaki v resnih težavah

London, 12. 02. 2017 16.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
N.A./Ž.L.
Komentarji
3

Prvo uvrščena ekipa angleške Premier League Chelsea je na razočaranje navijačev ob gostovanju pri Burnleyu iztržila le remi (1:1). Dvoboj se je sicer pričel obetavno z golom Pedra v začetnih minutah, vendar so domači uspeli kaj kmalu izenačiti in obdržati rezultat vse do konca tekme. Po novem porazu pa so v resenih težavah nogometaši Leicester Cityja, ki so le še točko nad cono izpada.

Četa Antonia Conteja se je zdela z zadnjimi izkupički in visokim številom točk na vrhu angleške lige popolnoma neustavljiva, čeprav Burnleya pri tem ni šlo zaničevati, saj v letošnji sezoni navdušuje z rezultati pred domačim občinstvom, kljub temu pa statistika pred tekmo ni bila na njihovi strani. Na zadnjem medsebojnem obračunu je prepričljivo slavil Chelsea, ki je na domačem Stamford Bridgeu povedel kar za tri gole. Burnley v Premier League še ni uspel premagati modrih, klub iz Londona je na Turf Mooru nazadnje izgubil leta 1973, kljub temu pa so se v prvem polčasu izkazali za enakovrednega tekmeca.

Veselje ob golu Robbija Bradya je v zrak dvignilo navijače na Turf Mooru.
Veselje ob golu Robbija Bradya je v zrak dvignilo navijače na Turf Mooru. FOTO: AP

Prvi so mrežo zatresli modri, ki jih je že v 7. minuti v vodstvo povedel Pedro, vse v nadaljevanju tekme pa je bilo mogoče videti kar nekaj lepih poskusov tudi s strani domačih. Precizne podaje na žalost ni najbolje izkoristil Ashley Barnes, ki je bil pri strelu le za malenkost nenatančen, njegovo napako pa je pet minut za tem popravil Robbie Brady, ki je s fantastičnim evrogolom s prostega strela poskrbel za izenačenje in presenetil Thibauta Courtoisa, ta je obstal povsem nemočen na mestu. Slednji pa je bil zato toliko bolje pripravljen ob strelu Matthewa Lowtona, ki si je nekaj minut pred koncem polčasa zagotovil lepo priložnost pred golom. Po prihodu iz slačilnice so domači pritisnili na vrata modih in po čudoviti podaji se je z močnim strelom med strelce želel vpisati tudi Andre Gray, vendar pa je bil belgijski vratar tokrat vnovič na pravem mestu. Za tem so večkrat napadli tudi gostje, kjer se je izkazal Diego Costa, vendar pa je obramba Burnleya njegov strel še pravočasno odbila. Chelsea je v drugem polčasu stopnjeval pritisk in z nekaj lepimi priložnostmi zapretil vratom domačega moštva, z močnim strelom je poskušal Victor Moses, zatem pa z glavo še Marcos Alonso, vendar sta oba njuna poskusa splavala po vodi. Izredno obetajoč je bil v 61. minuti strel Cesarja Azpilicueta, ki pa je vendarle končal za vrati Toma Heatona. Vse do konca je gostujoča ekipa še stopnjevala pritisk na vrata Burnleya in narekovala ritem na zelenici, vendar pa vse do zadnjega sodnikovega žvižga ni uspela zatresti mreže domačih. Chelsea se tako z gostovanja vrača s točko, ob tem pa ima 10 točk prednosti pred drugo uvrščenim Tottenhamom. 

Leicester od naslova do druge lige?
Z izjemno slabimi predstavami pa v letošnji sezoni nadaljujejo nogometaši Leicester Cityja. Varovanci Claudia Ranierja so v lanski sezoni senzacionalno osvojili naslov prvaka v Premier League, v letošnji pa se po izjemno slabi seriji že resno spogledujejo s porazom v drugo ligo. Lisjaki so tokrat gostovali na stadionu Liberty, kjer jih je z 2:0 zanesljivo opravil Swansea City, ki se prav tako bori za obstanek. Leicester se je sedaj znašel na 17. mestu, ki je še zadnje, ki ob koncu sezone prinaša obstanek v angleški eliti. Aktualni državni prvaki so v letu 20117 še vedno brez zmage in so doživeli peti zaporedni poraz. Za nameček v letošnjem letu še niso zabili gola in so sedaj le še točko pred Hull Cityjem, ki je mestu, ki že vodi v nižji rang tekmovanja. Bo Lisjakom po senzacionalnem naslov letos uspel najbolj črn scenarij in se bodo poslovili od prve angleške lige? Do konca sezone imajo še 13. krogov, da se šokantnemu izpadu izognejo.

Izida 25. kroga Premier League:
Burnley – Chelsea 1:1 (1:1)
Brady 24.; Pedro 7.

Swansea City - Leicester City 2:0 (2:0)
Mawson 36., Olsson 45.


 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JbmTiMt
13. 02. 2017 18.52
kdo je rekelsa ne bomo
rich1987
13. 02. 2017 18.17
haha ja ziher ne bomo :)
Chelsea1991
12. 02. 2017 18.53
-5
Smola, sedaj pa nebomo prvaki