Nogomet

Tudi pokalni derbi bo olajšal blagajni Maribora in Olimpije za skupno 8450 evrov

Maribor, 14. 04. 2017 12.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ob napredovanju ljubljanske Olimpije v finale Pokala Slovenije je bila na mariborskem stadionu Ljudski vrt spet na sporedu revija nedovoljenih navijaških rekvizitov in vzklikov. Vijoličasti, ki so bili neuspešni na zelenici, tekma se je končala z 1:1, so bili "uspešnejši", ko gre za višino tokratne kazni Nogometne zveze Slovenije.

V Ljudskem vrtu je bilo spet vroče. Fotografija je s februarskega ligaškega derbija.
V Ljudskem vrtu je bilo spet vroče. Fotografija je s februarskega ligaškega derbija. FOTO: Aljoša Kravanja
Na petkovem žrebu v Nacionalnem nogometnem centru Brdo je žreb prvoimenovanih ekip v finalu Pokala Slovenije, Ženskega pokala NZS in finala Mladinskega pokala NZS določil, da bo vloga domačina na finalni tekmi na koprski Bonifiki pripadla Domžalam, Olimpija bo 31. maja v vlogi gostujočega moštva. V ženskem pokalu NZS bodo "domačinke" nogometašice ŽNK Teleing GMT Beltinci, ki se bodo pomerile z ŽNK Rudar Škale. Mladinski pokal NZS še čaka na oba finalista, vendar je že sedaj jasno, da bo prvoimenovana ekipa zmagovalec Zahoda, drugoimenovano moštvo pa zmagovalec Vzhoda.

Razgreti navijači so spet zaposlili disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije (NZS) Romana Roglja, ki je po pokalni tekmi med Mariborom in Olimpijo v sredo v Ljudskem vrtu kaznoval oba kluba. Zaradi vseh nepravilnosti bo Maribor moral plačati kazen v skupni višini 5950 evrov, Olimpija pa 2500 evrov. Na tekmi so pripadniki organizirane navijaške skupine ekipe Maribora Viole med drugim večkrat žaljivo skandirali nasprotni ekipi in njenim navijačem, razvili tri transparente z žaljivo vsebino, prižgali osem bakel, nato še deset, pri čemer so dve odvrgli v ograjeni del igrišča, na igralno površino so prav tako odvrgli več drobnih predmetov ter ogromno papirnatih trakov, zaradi česar je bila tekma minuto in pol prekinjena. Zaradi vseh navedenih točk in predkaznovanosti bo Maribor po seštevku kazni ob skoraj šest tisočakov. Tudi navijači Olimpije so razgrajali, čeprav jih je bilo na tribunah precej manj. Zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijaške skupine, prižiganja bakel, žaljivega skandiranja in predkaznovanosti bo Olimpija plačala 2500 evrov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kor22
14. 04. 2017 16.55
+4
brez veze, po tekmi se naj navijači obeh skupin zberejo na igrišču legalno pod dovoljenjem države ter med sabo obračunajo, ostali ljudje pa si lahko pol tudi v živo ogledajo gladiatorske boje.
MaunelNeuer
15. 04. 2017 14.07
tu si pa skor upam it stavit da bi zmagali štajerski banditi
FAUSTOS1
14. 04. 2017 13.44
+1
kaj pa kazen za g zahoviča,ki ne dovoli zamenjavo sina luka tudi če nk maribor izgubi tekmo
RdečiKarton
14. 04. 2017 13.42
+5
Namesto da bi navijali za svoj klub skandirajo žaljivke proti nasprotnikom in njihovim navijačem. Kultura navijaštva na ravni tretje romunske lige... Samo ene stvari ne razumem. Navijače tako enih in drugih ne razumejo da škodijo svojemu klubu namesto da bi jih dvigovali...
kor22
14. 04. 2017 16.57
-1
tu se sploh ne gre za klub pa nogomet, tu se gre za ogled, ne morejo žabari prit v maribor kod da so glavni, normalno da jim je treba pokazat kdo je tu šef, enako velja za viole ko grejo tja.