Nogomet

Tudi Katanec in Cesar glasovala za Ronalda, Portugalec največ točk namenil Luki Modriću

London, 24. 10. 2017 09.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo je osvojil še drugo zaporedno nagrado Fifa best. Slavil je prepričljivo, s 43,16 odstotki glasov. Drugo mesto je pripadlo Lionelu Messiju, ki je zbral 19,25 odstotka glasov, tretje pa brazilskemu zvezdniku Neymarju (6,97 %). Tako Srečko Katanec kot Boštjan Cesar sta največ točk namenila prav zmagovalcu Ronaldu.

Ronaldo je ponosen na to, da je še drugič zapored osvojil nagrado Fifa, ki so jo začeli podeljevati leta 2016, potem ko so prenehali sodelovati z revijo France Football.
Ronaldo je ponosen na to, da je še drugič zapored osvojil nagrado Fifa, ki so jo začeli podeljevati leta 2016, potem ko so prenehali sodelovati z revijo France Football. FOTO: AP

"Prvič v Angliji, drugič zapored. To je izjemen trenutek zame. Osvojiti nagrado najboljšega na svetu je velik ponos. Posvečam jo Real Madridu, soigralcem, navijačem … Srečen sem, to je edinstven trenutek po fantastični sezoni, ki smo jo uprizorili," je v Londonu hitel razlagati član madridskega Reala, ki je zablestel v sklepnem delu sezone Lige prvakov 2016/17. Ronaldo, ki je še enkrat več poudaril, da z Messijem ne tekmuje, temveč da sta preprosto le dva igralca v istem obdobju, je glasoval za soigralce Luko Modrića (5 točk), Sergia Ramosa (3 točke) in Marcela (1 točko). Lionel Messi je glasove namenil Luisu Suarezu (5 točk), Andresu Iniesti (3 točke) in Neymarju (1 točka). Neymar ni imel glasovalne pravice. Je pa Brazilec hitro poskrbel za nekaj govoric, ko se je na prireditvi pojavil s kravato v barvah Barceloninega dresa. "Gre zgolj za naključje, Barca bo vedno v mojem srcu, v mojem spominu," je dejal Brazilec, ki je dodal, da je v katalonski prestolnici doživel čudovita leta. "Čestitke Ronaldu, zasluži si to nagrado in naredil je veliko, da je osvojil to nagrado. Piše zgodovino nogometa in to je treba spoštovati. Tako on kot Messi sta dve veliki figuri svetovnega nogometa in vesel sem, da sem lahko v isti skupini, da se borim za to nagrado," je še dodal Neymar.

V glasovanju kapetanov posameznih držav članic Fife je pravico do glasovanja imel tudi slovenski kapetan Boštjan Cesar. Ta se je odločil 5 točk podeliti Ronaldu, 3 točke vratarju Juventusa Gianluigiju Buffonu in 1 točko Neymarju. Podobno je glasoval tudi selektor Srečko Katanec. Ta je 5 točk namenil Ronaldu, 3 Messiju in 1 Neymarju. Izmed slovenskih novinarjev je glasoval Denis Sabadin (Primorske novice), ki je glasove razporedil takole: 5 točk Ronaldu, 3 točke Buffonu in 1 točko Modriću.

Spomnimo, nagrado za najboljšega trenerja leta je prejel Realov strateg Zinedine Zidane, nagrado za najboljši zadetek pa je romal v roke Arsenalovemu Olivieru Giroudu za 'škorpijona' na januarski tekmi s Crystal Palaceom.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (131)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Robi__10
25. 10. 2017 14.09
Me ne zanima kateri je osvojil koliko lovorik in kateri je boljši nogometaš... Ampak sem vesel da živim v eri Ronalda in Messi-a! :)
SERIOUSLY01
25. 10. 2017 11.41
+3
tole glasovanje me spominja na evrovizijo...zadeva popolnoma nič nima z nogometom....zmaga največji gej......
StarDeluxe
24. 10. 2017 21.34
+2
A to je tista nagrada za simuliranje, valjanje po tleh, mahanje z rokami pa to... Nisem vedu da fifa deli tudi takšne nagrade.
Chaparral M
24. 10. 2017 22.33
-1
Kollerik
24. 10. 2017 19.21
+8
Diegu Armandu Maradoni je kristalno jasno, da je najboljši MESSI, eden in edini...no razni katanci, trendi in ostali kavčarji iz tabora belih mislijo seveda drugače....
alien8potnik
24. 10. 2017 20.27
+2
kolerika, dejstvo je, da na najpomembnejših tekmah v ligi prvakov messi ni reševal barce kot je ronaldo reševal real. poleg tega ni barca ovojila praktično ničesar (razen cope del rey). to pač vpliva na presojo - vpliv najboljšega igralca ekipe na končni rezultat ekipe. zato tako. lahko sicer razpravljamo o individualnih okusih. tudi sam vem, da je messi mojster preigravanj, odličnih podaj, super strelec. ronaldo je odličen strelec in asistent. preigrava slabše. ima pa zato igro z glavo in obe nogi nekako enakovredni. saj pravim - kaj pa vem. itak sta ta dva še vedno razred zase. bo pa prihodnje leto spet messi. tako pač je.
CURVANORD Zanetti
24. 10. 2017 20.37
-1
Nekdo se pol leta pripravlja na izpit,ta druga oseba pa tri tedne, ta ki se je pripravljal manj je naredil z desetko ta drugi pa z sestko,kdo je sedaj boljsi
Chaparral M
24. 10. 2017 22.36
-2
Kupi si še šolsko torbo, peresnico, poster, zvezke .....liziko....z simboli Barce .....
apodgraj
26. 10. 2017 08.52
+1
Alien - Kje in kdaj je Ronaldo reševal ekipo Reala . V španki ligi je ekipo Reala reševal Ramos in sodniki . V ligi prvakov na tekmi proti Bayernu je dva zadetka dosegel iz prepovedanega položaja . V sezoni 2017/2018 ena sama katastrofa . V kvalikikacijah za svetovno prvenstvo v reprezentaci Portugalske in v predtekovanjih za ligo prvakov zabijal gole samo tretje razrednim ekipam in to je to. Messi igra in je kreator igre in najboljši strelec v letu 2017 . Ronaldo ne igra,samo čaka in čaka , da lahko občasno zabije . Nisem vedel ,da ima samo Ronaldo dve nogi in da samo on zna igrati z glao. Povej število zadetkov Ronalda z glavo v letu 2017. Primerja strelsko učinkovisot obeh igralcev , pa boš hitro ugotovil , da Ronaldo za doseženi gol porabi dva do tri-krat več strelov na gol za en zadetek . Da pa je Ronaldo odličen podajalec , se malo hecaš. Ronadlo poda oziroma odda žoga takrat , ko ve da jo bo izgubil. Argumentov in primerjav med obema igralcema v škodo Ronalda je še in še..... Ronadlo nikoli ne bi bil najboljši igralec na svetu , če ne bi igral za ekipo Raala. Barcelona je v španiji ponižana ekipa zaradi španske politike . Vse kar šteje v Španiji mora bili izključno samo špansko- katalonsko niti v sanjah.
saturnsky23 saturnsky23
24. 10. 2017 18.41
+9
Ma daj Trend01 koga je sposoben preigrat Ronaldo. Nobenega, kvečjemu kakšnega iz Slovenske lige. Kaj to je igralec leta. Ima ogromno srečo, da se suče okrog umetnikov(Reala posebno), da ga zadevajo v glavo in še kam. On ne bi bil sposoben igrat v Barceloni in z ekipo dosegat to kar Lionel.
saturnsky23 saturnsky23
24. 10. 2017 17.53
+1
Labodji spev Ronalda. Zaključek. Je tri leta starejši od Messija in to mu je bilo glede na igre, darovano, zadnjič. Real zamuja priložnost, da se ga znebi za velike vsote. Čez leto, dve ga ne bo hotel več nihče. Vse je pri teh glasovanjih skalkulirano in pred Messijem je še vse odprto, tri štiri leta, brez konkurence.
Trend01
24. 10. 2017 18.03
-6
Ronaldo - 5. februar 1985. Messi - 24. junij 1987. Tri leta? Po mojem mišljenju je Ronaldo fizično podobno pripravljen kot Ibrahimović. Še bo brcal in gole dajal. Tudi asistence se je priučil dajati.
CURVANORD Zanetti
24. 10. 2017 20.34
+1
@sturnsky jaz sem tudi v skrbeh za Real,”ker naj bi” zamudili zadnjo priloznost prodaje Ronalda za veliko vsoto.S tem kupckom bi lahko kupili dva tri dominatorje. So na robu bankrota in denar bi krvavo potrebovali. Dajmo ustanovit fundacijo in pomagajmo financno Realu
apodgraj
26. 10. 2017 09.29
+1
Trend - Kaj mu pomaga njegova fizika in tudi ta ni več to ,kar je bila ( peša njegova hitrost , slab skok v višino in zadetki z glavo ), če pa prosto ne igra nogometa . Oprosti , takšna je slika , ki jo kaže trenutno oziroma že vso leto 2017 na igrišču. Verjame , da še bo nosil dres ekipe Reala, da pa bo on igral nogomet v smislu nogometne igre , pa nikoli.Če se bo vodstvo Reala zadovoljilo s tem ,da bo samo občasmo zabil kakšen gol , je pa drugo vprašanje. Mislim in prepričan sem , da se bo to hitro končalo. Če veš kdo je bil igralec Šekularec in kaj sta bila Kostičl in slovenc Toplak . Šekularec virtuoz in kreator igre pri Crveni zvezdi, druga dva sta bila izrazita strelca.(najboljša strelca v jugoslovanski ligi) , ki sta samo čakala na podaje Šekularca in žogo samo preusmerjala v mrežo nasprotnika . Šekularec vedno igral za reprezentanco Jugoslavije , dočim Toplak nikoli .
jebalvisvoju
24. 10. 2017 17.47
+1
Tukaj sploh ne gre za ljubosumje ker sploh nimas na kaj bit ljubosumen. Dejstva so taka da je nogomet ratal en navaden sovbiznis.. Za naj. Igralca ni kaj zgubljat besed vsak ki ve kaj je nogomet ve da je Messi na nivoju ki ga noben ni dosegel in ga niti ne bo... messi je kreator igre messijeva nogometna inteligenca je nedosegljiva analdu.. messi uporablja glavo analdo fiziko.. ne porecem ima tudi analdo izjemne lastnosti vendar messi je umetnik.. ce primerjas oba je messi Boss analdo delavec
Trend01
24. 10. 2017 18.07
-6
Torej ti vidiš v prihodnost. Lepo. Povej številke za loto. ".. ni dosegel in ga niti ne bo..." Predrzne besede. Sicer pa kaj češ pričakovati od takšnega primitivca, ki uporablja "analdo"? Nikoli nič pametnega. Slepa ljubezen do svojega idola, ki vidi le njega in nič drugega. "Navijač". Fuj in fej.
MesOjediPinGvin
24. 10. 2017 17.45
+8
Messi razigrava ostalih 9 soigralcev(brez golmana seveda), pri Realu pa 9 soigralcev razigrava Ronalda. In zaradi tega je Ronaldo dobil nagrado. 10>7
selecao
24. 10. 2017 17.38
+4
Res so bili realovih rezultati boljši od barcinih , zato je bil tudi statistično gledano Ronaldo boljši od Messia. Ko jih pa človek gleda na igrišču, pa vsak ve, da je Messi razred zase. Messi je nogometni umetnik, vittuoz. Ronaldo pa nogomet jemlje bolj kot atletiko.
Hachi
24. 10. 2017 16.58
+2
sramotno je ze to, da nihce nima toliko muda, da bi resnicno glasoval za najboljsega (glasovati zase ne mores). torej, zakaj Messi ne more dati glasu Ronaldu? zakaj Ronaldo ni zmozen glasovati za Messija?itd.
CURVANORD Zanetti
24. 10. 2017 17.11
+1
Nimam teh pooblastil da bi glasoval za Sulerja
Symbolic
24. 10. 2017 16.45
-1
Zasluženo - nezasluženo... samo o tem se piše spodaj... Mene pa je najbolj šokiral Maradona s svojim videzom... Ok, Ronaldo (original) je ratal "debeljko", ampak ima višino, prav korpulentna figura... Kaj pa Maradona? Se je še bolj zmanjšal ali kaj? Niti do ramen mu ne seže! Eh... to ti je "rezultat" nešportnega življenja med in po aktivnem športu... Prava karikatura... pa bo konc meseca napolnil "komaj" 61 let (Pele pa je včeraj napolnil 77 - HBD Pele!)...
fihner
24. 10. 2017 17.15
+1
Si ga pa malo postaral......edino, če matematika ni ravno tvoja močna stran....
Trend01
24. 10. 2017 18.10
Res, da Maradona deluje kot bi imel 70 let. A ima jih "le" 56.
Symbolic
24. 10. 2017 19.57
Symbolic
24. 10. 2017 20.30
Odrezal me je... Odgovor naj bi se glasil: Temu se (v latinščini) reče "Lapsus calami"-v prevodu: pisna napaka... Sicer, Hand of God je rojen 30.10.1960 in bo čez 6 dni dopolnil 57 let! Ok? Trend, res zgleda kot bi imel 70 (jaz bi dodal še + let...).
apodgraj
26. 10. 2017 09.33
+1
Izgled ni toliko pomemben .Problem nastane takrat , ko se razmšiljanja starejšega, odraslega človeka spustijo na nivo otroka . Ko se realnost pretopi v otroško sanjarenje.
ddolores
24. 10. 2017 16.22
+1
Saj se ve, kdo bo najbolj najebal, ko bo FIFA uvedla videotehnologijo za Ligo prvakov, EP in SP, tako kot v ostalih športih (košarka, tenis, hokej, odbojka...)! - Ronaldkec bo jokcal!
Trend01
24. 10. 2017 18.13
+2
Če bi se malo bolj spoznala na nogomet, bi vedela, da je Real, oz. Florentino Pérez, edini predsednik kluba iz LaLige, ki zahteva VAR. Ne veš? OK. In Fifa nima kaj narekovati nogometnim zvezam ali naj ali naj ne uporabljajo VAR. Če bi gledala intervju s Čeferinom, bi morda tudi to izvedela. Tudi Uefa tega ne more zahtevati od posameznih nogometnih zvez. Fifa ima čez "le" kvalifikacije za SP in samo SP. Nič drugega.
CURVANORD Zanetti
24. 10. 2017 21.01
+1
V Sloveniji si ga zelijo vsi klubi a zveza nima denarja, bo treba pocakat da od nemcov kupijo rabljenega
mariomandzukic
24. 10. 2017 16.04
+0
svaka cast Iscu,Krosu,Benzemaju,Bejlu.Marcelu,.ampak tko kot pise spanska Marca,sam 3 so nezamelnljivi.Ramos predstavlja duso reala,Ronaldo gole in Modric predstavlja Nogomet.zlata era Reala se je zacela z prihodom Modrica v Mdrid
CURVANORD Zanetti
24. 10. 2017 17.13
+0
Ja prej so pa sto let zivotarili na dnu lestvice in vec kot pol sezon igrali v drugi ligi
Carrasco
24. 10. 2017 15.27
+4
Lahko jih dobi še 10 celi svet ve kdo je številka 1
xxman.y
24. 10. 2017 15.00
+5
Važn da trener Reala ne zna tistih par besed povedat v angleščini :)))
Symbolic
24. 10. 2017 16.02
+1
Trend01
24. 10. 2017 16.23
+2
Symbolic
24. 10. 2017 16.52
+0
Pa verjetno špansko bolj obvlada kot angleško... Sicer: zakaj bi moral govoriti v angleščini? Svojčas je francoščina bila diplomatski jezik...
CURVANORD Zanetti
24. 10. 2017 19.00
Francoscina je bila vcasih diplomatski jezik,res je. A dan danes kamor koli gres po svetu je splosni jezik “Zemotova spraha”
Symbolic
24. 10. 2017 20.36
Čez kakšnih 50 ali 100 let bo diplomatski jezik kitajščina... LOL
CURVANORD Zanetti
24. 10. 2017 21.02
Hahaha to bi bilo hudo se naucit,a raje to kot arabscino
xxdrgregoryhouse
24. 10. 2017 14.15
+6
Katanec je verjetno mislu da glasuje za Ronalda iz brazilije
Kollerik
24. 10. 2017 13.27
+5
..... le kako je močan manekenski lobi.... pa lobi iz kozmetične industrije...nadalje društvo kick boksarjev iz Maroka in okoliških dežel...in nazadnje največja banka v svetu nogometa...madridska banka.... tu ne gre več za igro...gre za reklamo, za keš.....
cripstoned
24. 10. 2017 14.42
-6
zlata zoga bo se bolj zadela in sokirala hejtere....
Kollerik
24. 10. 2017 15.57
+4
...bela brava je pač barva sedanje EU...barva predaje pred falangisti.....
fihner
24. 10. 2017 17.17
+2
Šokiralo, da ne bom spal vsaj do Miklavža...
Kollerik
24. 10. 2017 17.25
+2
mene niti ne...sem pričakoval, da bodo izbljuvali, kar so....
gasilec78
24. 10. 2017 12.58
+10
Nagrade gor ali dol, to je že čisto marketinško naštimano, enostavno se več ne gleda dejansko kdo je najboljši na igrišču, ampak se gleda kdo osvoji največ trofej. Tudi Marcelo ali Ramos bi si zaslužila to nagrado. Bi veliko bolj pogrešal Real odsotnost Marcela ali Ramosa kot Ronalda. Ronaldu kapo dol za sezono od marca do junija, ko je eksplodiral strelsko. Ampak se ve da brez pomoči soigralcev nebi prišel do zadetkov in s tem zmag. Ne poveličujem Messija ampak dejansko govorim iz znanih tez, brez Messija ni Barcelone ni Argetinske reprezentance, kaj pa Ronaldo , ni tako pomemben člen v ekipi in reprezentanci, ker enostavno nima stila igre, ki bi ga soigralci pogrešali. Je izvrsten nogometaš, ampak če vprašate neopredeljenega navijači, potem je jasno, da je Messi kompletnejši nogometaš, zato za večino najboljši nogometaš vseh časov z edino črno piko brez naslova svetovnega prvaka. Ampak Rusija 2018 šele pride.
buldozzer
24. 10. 2017 13.38
-1
Ronaldo je zelo pomemben član ekipe, saj je on tisti ki na koncu zaključi in daje gole, kar je najpomembnejše. Lahko vso tekmo hodi, a ko je treba zabije in to je to. Real brez njega so kot zgubljeni on je njihov vodja! Zakaj pri realu se ne čuti pri manj pomembnih tekmah odsotnost, ker real ima tako dolgo klop, da lahko une ekipice premaga z rezervami, ki so na nivoju barceloninih prvih igralcev. Roko na srce, pokazal je več kot so ljudje pričakovali, Ronaldo ima osebnost, je podoba Reala. Če pa govorimo o Messiju je igra Barcelone prilagojena prav nejmu, če bi se preselil v Italijo ali Anglijo se sploh ne bi vedelo kdo je Messi.!
hopcefizelj
24. 10. 2017 15.57
-3
mariomandzukic
24. 10. 2017 16.01
+4
real je osvojil prve 2 lige prvakov,prakticno brez Ronaldove pomoci.v obeh finalih je bil Ronaldo sam statist.v lanskem finalu je pa res zadel 2 Tap gola
ggargamell
24. 10. 2017 12.53
-3
za večino je pravi razlog da je ronaldo slabši od mesija v ronaldovem karakterju .. realnost je pač da je ene sezone boljši mesi druge ronaldo .. kar pa se tiče reprezentance pa itak mesi lahko sanja da doseže kar je ronaldo
trac
24. 10. 2017 13.52
+1
In kaj je dosegel z reprezentanco? Enkrat jim je ratal biti EP, tega se ne da primerjat.Še evropskih in južnoameriških kvalifikacij za SP ne.
bema1201
24. 10. 2017 12.49
+10
Zame je Mesi še vedno najboljši igralec na svetu
Kollerik
24. 10. 2017 13.24
+6
MaunelNeuer
24. 10. 2017 13.26
-11
ker si zaslepljen....kot vsi barcafani....otroci pač
Kollerik
24. 10. 2017 13.27
+6
si zamenjal binglejna za dudiko, tako kot tvoj idol... se zgodi... :))
MaunelNeuer
24. 10. 2017 13.37
-6
fihner
25. 10. 2017 13.38