Nogomet

Triglav pod vodstvom Kosića ostaja neporažen

Kranj, 24. 04. 2013 19.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Triglava so tudi na četrti tekmi pod vodstvom Dušana Kosića ostali neporaženi. Sedmouvrščeni Kranjčani in Domžale so se v zaostali tekmi 23. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

Matej Poplatnik
Matej Poplatnik FOTO: Damjan Žibert

Kranjčani so po dveh zmagah vpisali še drugi zaporedni neodločeni izid. Z novo točko so najbližjim zasledovalcem Novogoričanom pobegnili na tri točke prednosti, pred predzadnjim Aluminijem pa imajo pet točk naskoka. Domžalčani pa so z novo točko ostali na tretjem mestu, za drugo Olimpijo imajo osem točk zaostanka, pred četrtim Koprom pa zgolj dve prednosti.

Ekipi sta tekmo kar živahno začeli in kmalu poskrbeli za obetavne akcije. V peti minuti žoga končala malce nad golom po poskusu domžalskega napadalca Dragana Čadikovskega, dve minuti zatem je s 25 metrov na drugi strani močno sprožil Enis Đurković, a preveč po sredini vrat, v deseti minuti pa je Slobodan Vuk z glavo zgrešil cilj.

Domači so spet zagrozili v 22. minuti, ko je z glavo streljal Lamin Diallo, na golovi črti pa je veselje domačih preprečil Zeni Husmani. Sledili so trenutki, v katerih je bil Triglav boljši tekmec, a v 36. minuti je moral domači trener Dušan Kosić poseči po prvi menjavi, saj se je poškodoval Vlado Šmit. V samem zaključku polčasa so še dvakrat do strela prišli gosti, a se izid ni spremenil.

Drugi polčas so konkretneje začeli domači, dvakrat je poskusil Aleš Poplatnik, predvsem drugi strel v 53. minuti je bil kar nevaren, a ga je Nejc Vidmar s pomočjo vratnice ukrotil. Sledilo pa je obdobje slabše igre na obeh straneh, priložnosti praktično ni bilo, redki streli, ki sta jih ekipi sprožili, pa so bili nenatančni.

 

Bolj nevarna sta bila le dva poskusa v zadnjem delu tekme. V 80. minuti je pri domačih Đurković žogo poslal za las mimo zgornjega levega kota, pri gostih pa je minuto pred koncem s 25 metrov sprožil Čadikovski, a je bil Žan Pelko na mestu.

Izid:
Triglav - Domžale 0:0

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kvarkadabra
25. 04. 2013 08.50
+5
bravo! le tako naprej :)
krancan123
25. 04. 2013 08.24
+7
TRIGLAV KRANJ & SMALL FACES
nets372
24. 04. 2013 19.37
+49
Definitivno boljše gledat preporojen Triglav kot obubožan Bežigrad-aja Olimpijica.