Nogomet

VIDEO: Boleče slovo Man. Cityja od pokala FA: Agüero nad navijača, Pep pa nad trenerskega kolega!

Wigan, 20. 02. 2018 05.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Tretjeligaš Wigan Athletic, s katerim se je pred nekaj sezonami v skupinskem delu Lige Evropa meril tudi naš državni prvak Maribor, je pripravil eno največjih pokalnih senzacij zadnjih let in v petem krogu pokala FA izločil Manchester City (1:0). Napet obračun, v katerem je imel Wigan manj kot 20 odstotkov posesti žoge, je zaznamoval tudi vdor navijačev na zelenico.

Ne samo udarec Sergia Agüera v smeri enega od navijačev Wigan Athletica, ki so na zelenico pritekli po neverjetni zmagi z 1:0, medije dan po tekmi polni tudi prerekanje med obema trenerjema, Josepom Guardiolo in Paulom Cookom. Tekma lokalnih rivalov je postregla z izjemno napetostjo in domačo zmago, ki jo je Wiganu v 79. minuti prinesel vroči severnoirski napadalec Will Grigg. Zanimivo, da je Wigan že v finalu leta 2013 in četrtfinalu leto kasneje izločil zvezdniške sosede, tokrat pa so Cook in varovanci končali upe sinje modrih v lovu na vse štiri naslove v tej sezoni.

"Pogovor" Guardiole in Cooka med ponedeljkovo tekmo.
"Pogovor" Guardiole in Cooka med ponedeljkovo tekmo. FOTO: AP

Obračun se je v smer domačih obrnil po kontroverzni izključitvi bočnega branilca Cityja Fabiana Delpha: sodnik Anthony Taylor je v roki že imel rumeni karton, nato pa si je nenadoma premislil in angleškega reprezentanta izključil. Guardiola je po tekmi sicer dejal, da se z izključitvijo strinja, nasprotnikom pa je čestital za napredovanje, čeprav ni pozabil pristaviti, da se je to zgodilo "z enim strelom v okvir gola". Med obema klopema je ob polčasu poskočilo tudi kar nekaj iskric, kamere so tudi ujele Guardiolo v zelo glasnem pogovoru s kolegom Cookom, a sta po obračunu oba poskušala umiriti strasti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nič se ni zgodilo
"Rdeči karton je bil. Bila je nepotrebna poteza. Sodnik se odloči, kakor se pač odloči. Lahko je rdeči karton," je Katalonec dejal na novinarski konferenci po tekmi. "Prerekanje z nasprotno klopjo? Če me želite vprašati kaj o nogometu, me vprašajte o nogometu. Nič se ni zgodilo z mojim kolegom, šlo je le za 'Ostani na svojem mestu!' in to je to," dodaja trener zanesljivo vodilne ekipe Premier League, ki jo ta konec tedna čaka boj za prvo lovoriko z Arsenalom v finalu ligaškega pokala.

"Čestitke Wiganu za njihovo zmago. Način njihove igre na nas ni pretirano vplival. Dovolili smo jim en strel v okvir vrat v 90 minutah in izgubili. Gledano v celot so naredili nekaj napak. Vedeli smo, da bo težko. Precej dobro nam je šlo, še posebej v drugem polčasu. Prejeli smo gol po eni napaki in izpadli," je nadaljeval Guardiola, ki je lahko videl kar nekaj grdih prizorov po koncu obračuna, ko so domači navijači pritekli na zelenico, "počilo" pa je tudi na gostujočem sektorju, kjer so jezni privrženci sinje modrih metali oglasne panoje.

Varnost je ključnega pomena
Najbolj odmeva udarec, ki ga je napadalec Cityja Sergio Agüero usmeril proti navijaču Wigana, ki ga je očitno provociral (video spodaj). Argentinca, tudi v tej sezoni prvega strelca sinje modrih, najverjetneje čaka kar nekaj tekem kazni, čeprav se bo moral pred Angleško nogometno zvezo (FA) braniti tudi Wigan. Trener Cook o incidentih ni želel izgubljati besed.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Vedeli smo, da se nam bo moralo nocoj 'poklopiti' veliko reči, igrajo na tako elitni ravni. Morali smo se vkopati in fantje so to storili še kako dobro," je medijem po obračunu povedal Cook. "Izključitev je imela ogromen vpliv na tekmo in uspelo nam je zmagati. Moramo govoriti o tekmi. V tistem trenutku sem čutil, da gre za direkten rdeči karton in ne verjamem, da je Pep skupaj s svojo klopjo mislil, da je temu tako. Jasno, prišlo je do nesoglasij, toda to je nogomet. Vdor navijačev? Ni prav, toda teh dogodkov nisem videl, zato raje ne bi podajal mnenj. Varnost igralcev je vseeno ključnega pomena za vse."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jebalvisvoju
20. 02. 2018 23.27
-1
pep guardilola o tebi je ibra vse povedal.. indijanec
selecao
20. 02. 2018 17.46
-3
Pa kaj je to neki fa pokal? Naj dajo igralcem že malo počitka, ne pa, da se trošijo v nekih 3. razredih tekmovanjih. Ko bo pa mundial, bodo pa vsi zmatrani, poškodovani, brez energije. .. Gre se LP, domače prvenstvo in reprezentanca
idiu3krasne
20. 02. 2018 09.13
+13
Pep ga sare spet...kaj pomaga posest če ni gola...gledal tekmo...res da so meli kup šans ampak ...kdor ne da dobi ,kot bi dejal obrez...pravično zmagal tisti ki je dal gol.
RdečiKarton
20. 02. 2018 09.32
+1
Ne morem verjet, da stojiva na isti strani ulice! Tokrat popolnoma soglašam s tabo. +
RdečiKarton
20. 02. 2018 08.36
+6
Šitty je imel na tej tekmi 82,6% posesti in izgubil. In to ni prvič za Pepa... Polfinale Lige Prvakov 2010 je imel Pep z Barco 86,5% posest in izgubil proti Interju. Ampak on vztraja da je posest najpomembnejša.
Petarda10
20. 02. 2018 09.53
+8
ubistvo ce imas posest imas vec priloznosti? in tako je tudi res po vsaki statistiki citya
RdečiKarton
20. 02. 2018 11.08
+2
Takšna igra nasprotnike prisili, da pripeljejo avtobus pred gol (doubledeckerja) in igrajo na kontre. Negledljivo in dolgočasno. Očitno pa mnogokrat neefektivno. Kloppo je letos dokazal kako se z dobro napadalno strategijo porazi takšno igro.