Nogomet

Trener, ki ga je Ferguson izbral za naslednika, hitro zaključil še drugo neuspešno epizodo po rdečih vragih

Sunderland, 22. 05. 2017 21.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

David Moyes, ki ga je Sir Alex Ferguson izbral za naslednika pri rdečih vragih leta 2013, je neslavno zaključil še eno epizodo, tokrat pri Sunderlandu. Potem ko so črne mačke izpadle iz elitne Premier League je Moyes odstopil z mesta glavnega trenerja brez odškodnine. Tako se je hitro končala še ena njegova epizoda, potem ko je neslavno zaključil na klopi Manchester Uniteda in Real Sociedada.

Moyes se na klopi zadnjih treh klubov ni proslavil.
Moyes se na klopi zadnjih treh klubov ni proslavil. FOTO: AP

Pri Sunderlandu je zdržal celotno sezono (z delom je začel 23. julija 2016), nato pa se po izpadu iz elitne druščine britanskih prvoligašev odločil, da odide z mesta glavnega trenerja. Pred tem je Moyes deloval v španskem Real Sociedadu, kjer je zdržal celotno koledarsko leto (od 10. novembra 2014 do 9. novembra 2015).

Ob imenovanju za trenerja Manchester Uniteda (9. maj 2013), ki je imel v Moyesa popolno zaupanje, so mnogi v njem videli naslednika Sira Alexa Fergusona, še posebej zato, ker je klub iz Manchestra z njim (tudi po priporočilu Fergusona) podpisal kar šestletno pogodbo. Manj kot leto dni po naznanitvi, da bo prevzel rdeče vrage (22. aprila 2014) je moral spakirati kovček in oditi s klopi rdečih vragov. A pozor, dobesedno s polnimi kovčki. Kompenzacija za predčasen odhod je namreč znašala kar neverjetnih 5,8 milijonov evrov.

Sunderland se v nižjo ligo seli po desetih letih, kdo bo sedel na Moyesov stolček pa zaenkrat ni znano. Na klopi črnih mačk je Moyes zbral zgolj šest zmag na 38 tekmah Premier League, skupno pa je zbral vsega 24 točk. "Potem ko je neumorno garal skozi celotno sezono, da se izogne izpadu iz Premier League, se je David odločil, da odide iz kluba brez odškodnine, kar je dokaz njegovega značaja," so zapisali pri Sunderlandu.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SAF1
22. 05. 2017 22.41
Moyes je bil tretji ali četrti na vrsti, ampak ker SAF ni dobil drugih takrat, tako, da je Moyes bil edina možnost.