Nogomet

Tottenham tesno, a zasluženo premagal Crystal Palace

London, 20. 09. 2015 18.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Matjaž Ambrožič/M.G.
Komentarji
19

V prvi tekmi nedeljskega sporeda 6.kroga v angleški Premier ligi je Tottenham na svojem White Hart Laneu tesno premagal soseda z južne strani prestolnice Crystal Palace. Tekma je bila še posebej zanimiva v prvem delu. O končnem izidu so odločale malenkosti.

Kot se pogosto reče, kdor bo zadel prvi, bo zelo verjetni končni zmagovalec. Ta fraza bi med kratkimi opisi obračuna odigranega v sončnem londonskem popoldnevu pred 35.723 gledalci prišla najbolj prav. Crystal Palace, ki je znan po energičnem protinapadalnem nogometu, je imel skozi vso tekmo nekaj lepih priložnosti, toda vsakič, ko je bilo to potrebno, je zelo dobro posredoval domači vratar Hugo Lloris. Nekaj sreče pa je Francoz imel predvsem ob nevarnem poskusu sonarodnjaka Yohana Cabayea. Žoga je po njegovem odboju tedaj oplazila vratnico.  V prvem polčasi so bili Tottenhamovci zelo zbrani in motivirani. Nekajkrat je v napad svoje moštvo zelo navdahnjeno popeljal novinec Son Heung-Min, s streli z razdalje pa sta poskusila tudi Nacer Chadli in Erik Lamela. Slednji vseeno ni imel najboljšega dne.
Izid 0:0 ob odmoru se je zdel pravičen.

Son je odločil tekmo v Londonu.
Son je odločil tekmo v Londonu. FOTO: Reuters

Na začetku drugega polčasa pa so domačini naposled močno pritisnili, ni pa jim še uspelo zatresti mreže. Pritisk na vrata Alexa McCarthyja je začel popuščati, zato je trener domačih Mauricio Pochhetino v igro namesto Belgijca Chadlija poslal Danca Christiana Eriksena, ki je bil v zadnjih tednih poškodovan. Minuto pred tem je, kot omenjeno že prej, Cabaye zadel vratnico. Gostje so nato ravno začeli prevzemati pobudo, ko je za globinsko podajo prav Eriksena stekel Korejec Son in po prodoru po levi strani žogo spravil za McCarthyjev hrbet. To je bilo v 67.minuti. Tottenhamovci so do konca ostali zelo pri močeh in zelo skoncentrirani.

Trener domačih Pochettino je srečanju pohvalil prav slednje, rekoč, da je njegova ekipa še zlasti po četrtkovih nastopih v Ligi Evropa vselej zelo ranljiva, toda tokrat je bilo drugače. "Zelo sem vesel zmage, enako sem vesel vnovič odličnega nastopa novinca Sona (ki je že v četrtek proti azarbejdžanskemu Qarabagu dosegel dva zadetka). Dva zaporedni prvenstveni zmagi in torej tri zmage v vseh tekmovanjih so zelo pomembne na našo samozavest," je dodal Pochettino, ki je omenil tudi, da je Son Heung-Min pred dnevi na trening povabil korejskega kuharja: "Dobro smo se najedli, moja porcija je bila največja. Dobra je korejska (kuhinja)."

Tottenham je vknjižil drugo zmago v letošnji izvedbi lige Premier.
Tottenham je vknjižil drugo zmago v letošnji izvedbi lige Premier. FOTO: Reuters

Po tem ko je argentinski strateg (in tudi nekdanji reprezentančni branilec) Pocchetino razkril, da so Sona pred prestopom iz leverkusenskega Bayerja dolgo opazovali, saj gre za igralca, ki lahko zaseda skoraj vse napadalske položaje, obenem pa je 23-letnik zelo skromen po značaju, pa je bil do svojih varovancev precej kritičen Alan Pardew, trener Crystal Palacea. "Nismo bili tako učinkoviti, kot znamo biti. Kot da se moji napadalci niso mogli odločiti, kako bi izpeljali posamezne akcije. Obramba Tottenhama nas je vselej ujela. Domačini so igrali zelo dobro, tako da so si zmago povsem zaslužili," je bil jasen Pardew. Tottenham ima zdaj na lestvici 9 točk, enako kot Crystal Palace, ki je do sedaj izgubil že trikrat. "Moji igralci vedo, da z dosedanjim izkupičkom nisem zadovoljen, pa čeprav je bil razpored naših dosedanjih tekmem zelo zahteven," je sklenil Pardew.

Pasica Matjaž Ambrožič
Pasica Matjaž Ambrožič FOTO:

Martial poskrbel za zmago rdečih vragov
Nogometaši Manchester Uniteda so v šestem kolu angleškega državnega prvenstva v gosteh premagali Southampton s 3:2. Italijanski napadalec Graziano Pelle je v 13. minuti poskrbel za veselje domačih navijačev, ko je pospravil odbito žogo za hrbet gostujočega vratarja Davida De Gee. Slednji je sprva še uspel ubraniti strel Sadiu Maneju, nato pa bil nemočen ob strelu Pelleja. Nemočen je bil De Gea tudi tri minute kasneje, ko ga je ob novem strelu Pelleja rešila »njegova« leva vratnica. Manchester United je uspel izenačiti v 34. minuti, ko se je Anthony Martial v kazenskem prostoru domačih elegantno otresel branilca Virgila Van Dijka in premagal vratarja Tottenhama Maartena Stekelenburga. Martial se je s svojimi rožnatimi nogometnimi čevlji med strelce vpisal tudi na začetku drugega polčasa, ko je izkoristil napako obrambe Southamptona. Vodstvo rdečih vragov je v 68. minuti povišal španski vezist Juan Mata, ki je v mrežo pospravil žogo Memphisa Depaya. Slednji je namreč stresel desno vratnico Stekelenburga. Domačini so v zadnjih desetih minutah sprožili pravo ofenzivo na vrata Uniteda, na 2:3 je po podaji Maneja znižal Pelle, izenačenje domačinov pa je v sodnikovem podaljšku preprečil De Gea.

Martial se je odlično znašel v dresu Manchester Uniteda.
Martial se je odlično znašel v dresu Manchester Uniteda. FOTO: Reuters

Nedeljski izidi:
Tottenham – Crystal Palace 1:0 (0:0)
Son 67.

Southamtpon – Manchester United 2:3 (1:2)
Pelle 13., 86.; Martial 34., 50., Mata 68.

Liverpool – Norwich 1:1 (0:0)
Ings 48.; Martin 61.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KOPITES
21. 09. 2015 12.34
+2
Rodgers out !!!
KardinalFrancRodeVKristusu
20. 09. 2015 21.50
-6
BRAVO MESSI!!!!!!!!!!!! Mojstrska asistenca in gol. Praktično lastnoročno rešuje nerazpoloženo Barcelono.... Le kaj bi brez njega?.....
KardinalFrancRodeVKristusu
20. 09. 2015 22.17
-1
jejževamati
20. 09. 2015 20.54
+3
martial who? evo vam zdj hejterji, ko ste pravli da ni vredn tega denarja.. mogoč res ne tok, sam glede na te gromozanke vsote, ki se v tem času pletejo med nogometnimi prestopi pa mislim da je :)
Trend01
20. 09. 2015 19.39
+11
Off topic: Berić je danes spet zadel pri zmagi St. Etienna, ki še veselo domuje na tretjem mestu v ligi. Čestitke!
Leg69
22. 09. 2015 00.56
Trend01
20. 09. 2015 19.39
+4
Dobra, zanimiva tekma med Southamptonom in Unitedom. Veliko ljudi - vključno z mano - bomo morali požreti slino glede skeptičnosti pri nakupu Martiala. Fantastičen zaenkrat (sicer še vedno drag, JBG, a morda skozi kariero vse odplača). En gol sicer iz offside-a, a se zgodi. Zanimivo kako United spet De Gea "rešuje". Kot kaže se mu tisto poletno neigranje in kravžlanje živcev zaradi tega, nič ne pozna. Čestitke. Ali bosta torej kluba iz Manchesterja krojila usodo v domači ligi? A moramo priznati, da so danes igrali proti letos skromni ekipi. Lep večer vsem ljubiteljem nogometa!
Los Galacticos
20. 09. 2015 20.18
+3
Res je, očitno je ManUtd v polno zadel z nakupom Martiala, fant je odločil že drugo tekmo zapored... Upajmo da to ni začetniška sreča in da nadaljuje v takem tempu... Drgač tekme nisem gledal, kaj pa kaj Rooney, kako je igral, ker to bo že 1100 minut zapored v EPL ko ni zadel gola ? Mogoče bi si Utd naredil uslugo z njegovo prodajo in denar namenil v kaj pametnega... In Depay, vidim da je asistiral Mati, kako je pa odigral tekmo ?
Trend01
20. 09. 2015 20.26
Če ti povem, da sta bila z naskokom najboljša De Gea in Martial, sem ti verjetno vse povedal. Vmes je pa Mata ta dva igralca povezoval. So bili pa oboje borbeni in vztrajni. Rooney pod nivojem. Brez strela proti golu, skromne podaje. Memphis se je sicer trudil, a mu danes ni kaj prida uspevalo. Nekje v povprečju ekipe. Nekako sem dobil občutek, da mu Martial jemlje prostor. Pa ne dobesedno.
Los Galacticos
20. 09. 2015 20.28
Pa ne smemo pozabit nakup Tottenhama, Heung, južno korejčan (interesantno), zabil je že 3 gole na 2 tekmah, obe je odločil... Če bo tako nadeljeval ga že vidim v naslednjih dveh sezonah pri kakem velikanu... Tudi teh tekem nisem gledal, a vseeno statistika govori dovolj...
overlord580
20. 09. 2015 20.30
Rooney je bil vsaj do letošnje sezone motor ekipe. Ne smeš gledati samo na njegovo strelsko formo.
Trend01
20. 09. 2015 20.33
+1
Ne, ne. Rooney ima še vedno veliko vlogo v ekipi. A dejstvo je, da danes ni kaj prida pomagal v sami igri. Ali celo rezultatu.
Los Galacticos
20. 09. 2015 20.54
-2
Ne vem no, nekako me ne prepriča da je motor ekipe zadnjih nekaj sezon... Kot napadalec letos 0 golov 0 asistenc... V zadnjih treh sezona je zabijal 12, 17, ter zadnjo sezono 12 golov... V vseh treh je pa imel obdobje ko ni zabijal, 770min, 840min, ter letos že 1100 minut... 2011 in 2012 je imel 27, oz. 26 golov na kontu, zadnje sezone pa v povprečju 13 na sezono... Tudi ne bi rekel da je nek kreator igre, saj asistenc nima veliko pa tudi ni veliko akcij v katerih igra pomembno vlogo, posebej letos in konec prejšnje sezone ima dokaj slabe podaje, veliko zgubljenih žog... Za 480.000 eu na teden pričakuješ veliko več od igralca... Če ga primerjaš z Aguerom ki dobiva isto plačo mislim da ti je dokaj hitro jasno da bi se ta denar lako namenil za kakšnega igralca ki bi dejansko kaj naredil, recimo Martial je odločil že dve tekmi in sedaj vsi menimo da njegov astronomski nakup ni bil zgrešen...
Trend01
20. 09. 2015 21.05
+1
Pride obdobje, ko ne gre. Sem bolj mislil na njegovo samo prisotnost, borbenost. Tu mu ni kaj oporekati. Se trudi. Igra pa seveda zaradi astronomske plače. Rooney je Anglež, je kapetan in najdražji. Skratka - mora igrati. Tudi, če je izven forme.
Iniesta
20. 09. 2015 19.28
-6
Van Hal je dober strateg ... Letos bo MUFC resen kandidat za naslov!
monika raikonnen
20. 09. 2015 19.02
-1
ta tekma je pozela vec zanimanja kot pa celotna sezona alpskega smučanja
vamos99
20. 09. 2015 19.17
+4
hah lepo je videt nulo, ki se redno trudi provocirat..kar tako naprej..ko boš velik boš pa astronavt
monika raikonnen
20. 09. 2015 19.23
-2
zakaj ne recete ljubitelji skijanja da vm anglezi mal navijcev dajo k so tribune skos polne v angleskem prvenstvu
vamos99
20. 09. 2015 19.56
+3
Sej če ti kaj ne paše ti zdaj avtobusi vozijo dnevno..nič hudga če si danes zamudil, jutri imaš novo priložnost