Nogomet

Man City ogrel motor za torkovo tekme Lige prvakov, Tottenham še kar neprepričljiv

London, 19. 10. 2019 19.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Tottenhama, letošnji finalisti Lige prvakov, se še kar niso pobrali iz krize, v katero so zapadli. V devetem krogu angleške Premier League je le remiziral z zadnjeuvrščenim Watfordom (1:1). Na drugi strani so nogometaši Manchester Cityja slavili na težkem gostovanju pri Crystal Palacu (2:0). Dobre igre še naprej kaže Leicester City, ki je vpisal peto zmago sezone.

Trener Tottenhama Mauricio Pochettino zadnje tedne nima ravno največ razlogov za veselje.
Trener Tottenhama Mauricio Pochettino zadnje tedne nima ravno največ razlogov za veselje. FOTO: AP

Tottenham je dno katastrofalne forme najbrž že doživel z bolečim porazom v Ligi prvakov, ko jih je na njihovem stadionu s kar 7:2 ugnal Bayern. Sledil je še visok poraz na gostovanju v Brightonu (0:3), tako da bo tudi točka proti Watfordu vsekakor dobrodošla. Sploh če vemo, da so gostje, ki sicer zasedajo zadnje mesto v tej sezoni in zmage še nimajo, vodili z 1:0 vse od šeste minute, ko je zadel Abdoulaye Doucoure. Za izenačenje je v zaključku tekme, natančneje v 86. minuti tekme, je zadel Dele Alli.

Manchester City

Manchester City – tega v torek čaka tekma Lige prvakov z Atalanto v neposrednem prenosu na Kanalu A in VOYO ob 20.40 – je očitno dobro preživel reprezentančni premor in odgovoril na najboljši možni način po zadnjem, nepričakovanem porazu z Wolves. Varovanci Pepa Guardiole so z 2:0 slavili na Selhurst Parku v Londonu, kjer je padel Crystal Palace. Zadetka sta že v prvem polčasu prispevala Gabriel Jesus in David Silva, ki sta mrežo domačinov zatresla v razmaku dveh minut. 

Liga prvakov

Precej bolje kot Tottenhamu pa gre Leicester Cityju. Ta je z novo zmago – tokrat so lisjaki doma z 2:1 (zadela sta Jamie Vardy, to je bil zanj še šesti gol sezone, in Youri Tielemans) odpravili Burnley – in vpisali še 17. točko sezone, s čimer ostajajo med tretji na ligaški lestvici. Z enakim točkovnim izkupičkom se lahko pohvalijo tudi nogometaši Chelseaja, ki jim v tej sezoni poveljuje nekdanji nogometaš Frank Lampard. Tokrat je mladi strokovnjak ugnal precej bolj izkušenega Steva Bruca na klopi Newcastla (1:0). Edini zadetek na tekmi je za modre na Stamford Bridgu zabil levi bočni branilec Marcos Alonso.

Izidi:

Tottenham - Watford 1:1 (0:1)

Leicester City - Burnley 2:1 (1:1)

Chelsea - Newcastle 1:0 (0:0)

Crystal Palace - Manchester City 0:2 (0:2)

Lestvica

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.